Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει και σήμερα από τα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει και σήμερα από τα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ

5:43 μμ, Παρασκευή 15 Δεκ 2017
Όλοι έχουν διαμορφώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια ακόμη και σήμερα, μετά και τις εξελίξεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα συνεχίσουμε, όμως, για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, πρόσθεσε, γιατί δεν μας απασχολεί μόνο η έξοδος στις αγορές, αλλά και η διευθέτηση του χρέους,
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για θετικούς οιωνούς που υπάρχουν στο μέτωπο της οικονομίας, με τη σημαντική πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του 2006, μία περίοδο δηλαδή που δεν είχε καν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.
Σήμερα, είπε, κλείνει μία εβδομάδα με ράλι στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων είναι κοντά στο να υποχωρήσει κάτω και από το 4% από 7,35% στην αρχή του έτους, καταγράφοντας μείωση 45%, είπε. Θέλουμε, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, να συνεχισθεί αυτή η τάση.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ορόσημο τη σημερινή ημέρα, καθώς καταβλήθηκε το κοινωνικό μέρισμα σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30% του πληθυσμού, με απόλυτες συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, με το συνολικό ποσό να φθάνει τα 727 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται, είπε, για μία πολύ σημαντική και συμβολική εξέλιξη και ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που έκαναν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, όπως είπε, προκειμένου να στηθεί ο μηχανισμός αυτός.

https://youtu.be/s4le3UwUQTg
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: enikonomia.gr

Καταγγελία στον ΑΝΤ1 που προκαλεί αίσθηση: "Μου κατέσχεσαν το μέρισμα από ακατάσχετο λογαριασμό" - ΒΙΝΤΕΟ

Καταγγελία στον ΑΝΤ1 που προκαλεί αίσθηση: "Μου κατέσχεσαν το μέρισμα από ακατάσχετο λογαριασμό" - ΒΙΝΤΕΟ

9:54 μμ, Παρασκευή 15 Δεκ 2017
http://www.enikos.gr/economy/550780/katangelia-ston-ant1-pou-prokalei-aisthisi-mou-katesxesan-to-meri
Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει καταγγελία γυναίκας στον ΑΝΤ1 ότι τής κατέσχεσε το κοινωνικό μέρισμα η τράπεζα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η γυναίκα είπε ότι το ποσό του κοινωνικού μερίσματος πιστώθηκε κανονικά στον λογαριασμό της, όμως, όταν πήγε να το πάρει, είχε «κάνει φτερά».
Όταν ζήτησε ενημέρωση από την τράπεζα, η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι λόγω χρέους για στεγαστικό δάνειο, «τράβηξαν» το ποσό. Και όταν μάλιστα, είχε δηλώσει τον εν λόγω λογαριασμό ως ακατάσχετο σε τράπεζα και εφορία.
Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχει η διαβεβαίωση από την κυβέρνηση και τους αρμοδίους φορείς ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο.
Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Πηγή: enikonomia.gr

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε κάθε άνεργο από 18 έως 24 ετών

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε κάθε άνεργο από 18 έως 24 ετών

Την καταβολή εφάπαξ επιδόματος «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, εντός των προσεχών ημερών, προανήγγειλε το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.
Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κατάσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κατάσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα  https://youtu.be/8WEB7lxODzk





Πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που του πιστώθηκε το ποσό που τους αναλογούσε, αλλά τους κατασχέθηκε από την τράπεζα, έδωσε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του «Ε» ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης.
«Αν το ποσό (του κοινωνικού μερίσματος) μπει σε έναν ακατάσχετο λογαριασμό μέχρι 1.250 ευρώ, δεν μπορεί η τράπεζα να πάρει τα χρήματα», εξήγησε ο κ. Τάγαρης και προσέθεσε: «αν έχει 1.250 ευρώ ο λογαριασμός και προστεθούν 500 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα, η τράπεζα μπορεί να πάρει 500 ευρώ επειδή βρίσκει ότι είναι πάνω από το όριο».
Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ για όσους χάνουν το κοινωνικό μέρισμα λόγω IBAN - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ για όσους χάνουν το κοινωνικό μέρισμα λόγω IBAN - ΒΙΝΤΕΟ

Λεπτομέρειες για την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου στις εκκρεμείς αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του «Ε» ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑΑναστάσιος Τάγαρης.
Ο κ. Τάγαρης στάθηκε ιδιαιτέρως και στις περιπτώσεις που οι αιτούντες χάνουν το κοινωνικό μέρισμα λόγω IBAN. «Για όσους έχουν βάλει στην αίτηση λάθος IBAN, τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την προσπάθεια που θα κάνει το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ να καταθέσει τα χρήματα, εμείς θα ενημερωθούμε για τις απορρίψεις, δηλαδή ποια IBAN δεν λειτούργησαν σωστά. Αυτές τις αιτήσεις θα τις ακυρώσουμε αυτόματα και οι πολίτες θα μπορούν να ξαναμπούν (μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου) να κάνουν ξανά την αίτηση τους και να βάλουν το σωστό IBAN».
«Το σύστημα δεν δέχεται περισσότερες από τρεις αιτήσεις με το ίδιο IBAN», διευκρίνισε ο κύριος Τάγαρης, οποίος αποκάλυψε και ένα παράδοξο: «χαρακτηριστικά, υπήρχαν 107 αιτήσεις που είχαν το ίδιο IBAN! Δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε... το κοιτάζουμε!».
Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/8WEB7lxODzk

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη "δεύτερη ευκαιρία" στο κοινωνικό μέρισμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη "δεύτερη ευκαιρία" στο κοινωνικό μέρισμα

6:26 μμ, Παρασκευή 15 Δεκ 2017
Κατά την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:
- Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
- Αν το αιτών πρόσωπο είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
- Για τις μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του
- Δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης η δήλωση ποσού έως 1.500 € για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.
Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;
Όλοι ανεξαιρέτως αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.
Έχω εγκεκριμμένη αίτηση αλλά δεν έλαβα το επίδομα λόγω προβλήματος με τον λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;
Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πως μπορώ να κάνω αίτηση ώστε να πάρω τη διαφορά;
Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησής σας όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.
Έχω εγκεκριμμένη αίτηση από την κυρίως φάση του Κοινωνικού Μερίσματος (έως 12/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πως το κάνω;
Απάντηση: Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης.
Πηγή: enikonomia.gr