Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΟΛ.1139/1.6.2012 Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οικον. έτους 2012 Αθήνα, 1 Ιουνίου 2012


ΠΟΛ.1139/1.6.2012
Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οικον. έτους 2012
Αθήνα, 1 Ιουνίου 2012
                                                                                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄

Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10                
Ταχ.Κώδικας: 101 84 ΑΘΗΝA
Πληροφορίες : Θανάσης Σαφαρής
Τηλέφωνο : 210 3375311-8
ΦΑΞ: 210 3375001      

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
 
ΠΟΛ 1139

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οικον. έτους 2012.
                                 
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 22 του ν. 2020/1992 (ΦΕΚ 34Α’) με τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να παρατείνει με απόφαση, τις προθεσμίες που ορίζονται από τις κείμενες φορολογικές διατάξεις για υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 62 του ΚΦΕ (ΦΕΚ Α’ 151) που ορίζουν τις προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

3. Την ΠΟΛ.1055/29.2.2012 Α.Υ.Ο,(ΦΕΚ 549 Β΄/2.3.2012) παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012,

4. Τα αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών τάξεων για την μη έγκαιρη λήψη των απαραίτητων δικαιολογητικών.

5. Την ανάγκη διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet στα πλαίσια απλοποίησης των φορολογικών διαδικασιών και των διαμορφωθεισών νέων συνθηκών στον τομέα οργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών.

6. Το γεγονός ότι με την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα αν η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ  και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Ιουνίου 2012, παρατείνεται ως εξής:

α. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.

β. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

         

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΝΙΑΣ

Ακριβές Αντίγραφο                    
Ο Προϊστάμενος της Γραμματείας

Νέα ταλαιπωρία των πολιτών από το «χαράτσι» στα ακίνητα


Νέα ταλαιπωρία των πολιτών από το «χαράτσι» στα ακίνητα

Τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥΤυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ
Στα γκισέ τις ΔΕΗ θα πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και η επιχείρηση τους πίστωσε εκ νέου στο λογαριασμό τους το ποσό της οφειλής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στα τέλη Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011.
Για το λόγο αυτό, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ, η ΔΕΗ πίστωσε στις 30 Απριλίου τους λογαριασμούς πολιτών με το αντίστοιχο ποσό της οφειλής τους, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Μάλιστα, για όσους πελάτες όφειλαν το χαράτσι η ως άνω πίστωση εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ σε περιορισμένες περιπτώσεις πελατών, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του χαρατσιού θα επιστραφεί στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
Εάν οιοσδήποτε πελάτης επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του.
Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αποστολή αυτή που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων.
Θανάσης Κουκάκης
24h NewsRoom

Η προεκλογική περίοδος πάγωσε το ηλεκτρονικό τιμολόγιο


Η προεκλογική περίοδος πάγωσε το ηλεκτρονικό τιμολόγιο

Η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή για όλες τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2013Η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή για όλες τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2013
Η προεκλογική περίοδος πάγωσε τα σχέδια για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και των ηλεκτρονικών παραστατικών.
Η δημόσια διαβούλευση για τη μορφή που θα λάβει στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο ώστε να προκύψει ένα ενιαίο πρότυπο το οποίο θα ακολουθούν όλες οι επιχειρήσεις έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι προτάσεις παραμένουν στα χαρτιά.
Η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή για όλες τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2013 με την υιοθέτηση του ψηφιακού προτύπου, ωστόσο η υποχρεωτική χρήση του στο Δημόσιο εκτιμάται ότι θα καταστεί εφικτή μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο.
Το πότε και σε ποιες εταιρείες (βιβλία, ύψος κύκλου εργασιών, όγκος τιμολογίων, κ.α) ή για ποίες δραστηριότητες θα καταστεί υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικών παραστατικών και τιμολογίων παραμένει άγνωστο.
Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε προ ημερών τη θέσπιση νέων κανόνων που θα καταστήσουν δυνατή τη διεξαγωγή διασυνοριακών και ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ευρώπη.
Με τον προτεινόμενο κανονισμό θα εξασφαλιστεί ότι πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID) για την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου διατίθεται ηλεκτρονική ταυτοποίηση.
Δημιουργείται, επίσης, εσωτερική αγορά για ηλεκτρονικές υπογραφές και συναφείς επιγραμμικές υπηρεσίες εμπιστοσύνης πέραν των συνόρων, εξασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες αυτές θα λειτουργούν διασυνοριακά και ότι θα έχουν το ίδιο νομικό καθεστώς με τις παραδοσιακές έντυπες διαδικασίες. Το γεγονός αυτό θα αξιοποιήσει πλήρως τις μείζονες δυνητικές εξοικονομήσεις που παρέχουν οι δημόσιες ηλεκτρονικές συμβάσεις.
24h NewsRoom

Στο 6,5% η ύφεση στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο 2012


Στο 6,5% η ύφεση στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο 2012

Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτουςΧειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους
Βαθύτερη από την αρχικά υπολογιζόμενη ήταν η ύφεση στην Ελλάδα στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012, καθώς ανήλθε στο 6,5% του ΑΕΠ, έναντι αρχικής πρόβλεψης 6,2% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι της μείωσης κατά 6,2% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του πρώτου τριμήνου (flash estimate) και είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε αγοραίες τιμές  διαμορφώθηκε σε 47,189 δισ. ευρώ, έναντι 50,386 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2011.
Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (στοιχεία μηνός Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών πρώτου τριμήνου).
Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 7,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 21,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Μείωση κατά 41,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.
Αύξηση κατά 1,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,3% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,1 %. Μείωση κατά 16,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 18% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 10,5%.
24h NewsRoom

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 32/6.6.2012 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ) Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη για την χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος, επιδόματος απολύτου αναπηρίας και για την απασχόληση συνταξιούχων


Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 32/6.6.2012 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)
Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη για την χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος, επιδόματος απολύτου αναπηρίας και για την απασχόληση συνταξιούχων
ΑΘΗΝΑ, 06 / 06 /2012
Αριθ. Πρωτ. ΔΙΠΣΥΝ/Φ1 / 7/ 40607

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ :ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5
ΠΛΗΡ : Ε. ΦΑΓΚΡΑ
ΤΗΛ. :             210-5274375      
ΦΑΞ. : 210-5220504

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 32

ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΧΕΤ: Ν.4051/2012, ΑΡΘ.6 & Ν.4052/2012 ΑΡΘ.138

Σας κάνουμε γνωστές τις διατάξεις της παρ.6 του αρθ.6 του Ν.4051/2012 καθώς και της παρ.Ι του αρθ.138 του Ν.4052/2012 με τις οποίες ορίζεται ότι με το ποσό που αντιστοιχεί στο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη της 31/12/2011 (33,57 ευρώ) θα υπολογίζονται οι παρακάτω περιπτώσεις των οποίων το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη αποτελεί βάση υπολογισμού:

1) Το καταβαλλόμενο ποσό εξωιδρυματικού επιδόματος των παρ.1 και 2 του αρθ.42 του Ν.1140/1981 όπως ισχύει (20*33,57 = 671,40 ευρώ).

2) Το ανώτατο ποσό προσαύξησης της σύνταξης των συνταξιούχων των ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω απολύτου αναπηρίας (20*33,57 = 671,40 ευρώ).

3) Το όριο της ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή άθροισμα κύριων συντάξεων το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον περιορισμό της σύνταξης στην απασχόληση των συνταξιούχων του αρθ.63 του Ν.2676/1999 όπως αντικαταστάθηκε από το αρθ.16 του Ν.3863/2010 (30*33,57= 1.007,10 ευρώ).



Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ. ΚΩΤΙΔΟΥ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Ι. ΜΑΡΙΑ

Αναβολή αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ

Αναβολή αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ



Αναβάλλεται η έναρξη αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ και παρατείνονται οι σχετικές προθεσμίες, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί με την Υπουργική Απόφαση Κ1-941 οικ./27.4.2012 (ΦΕΚ 1468/3.5.2012).


«Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα του κυρίου Μίχαλου, Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), αρμόδιας για τη διαχείριση της Βάσης Δεδομένων του ΓΕΜΗ. Οι λόγοι της αναβολής συνδέονται αφενός με την ετοιμότητα της ειδικής πλατφόρμας αυτοαπογραφής και αφετέρου με την αδυναμία των Πρωτοδικείων να υποστηρίξουν την έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων λόγω των επαναληπτικών εκλογών στις 17/6/2012», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι νέες προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:

• Για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες 2/7 – 30/9/12

• Για τις προσωπικές εταιρείες 23/7 - 11/10/12

• Για τους λοιπούς υπόχρεους 12/10 -31/10/12

• Προθεσμία κατάθεσης εγγράφων στην κατά περίπτωση αρμόδια Υπηρεσία ΓΕΜΗ: εντός πέντε μηνών από την έναρξη της όλης διαδικασίας δηλ. 2/7-2/12/12.




Αριθμ. Κ1−1136/30.5.2012
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Κ1−941 οικ./2012 απόφασης «Καθορισμός τρόπου, διαδικασίας και προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο»
Αριθμ. Κ1−1136

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις:

Α. Του ν. 1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά όργανα» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (137 Α΄).

Β. Του ν. 2362/1995 «Περί δημοσίου λογιστικού ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (247 Α΄).

Γ. Του ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (50 Α΄).

Δ. Του ν. 3419/2005 «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) και Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας» (297 Α΄), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και ιδίως τη διάταξη του 3ου και 4ου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 18 αυτού, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 15 του ν. 4038/2012 (14 Α΄).

Ε. Του ν. 3853/2010 «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις» (90 Α΄).

ΣΤ. Του ν. 3871/2010 «Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη» (141 Α΄).

Ζ. του Π.Δ. 397/1988 «Οργανισμός του Υπουργείου Εμπορίου» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (185 Α΄).

Η. Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (98 Α΄).

Θ. Του Π.Δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, Συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και Μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», Μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας−Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας−Θρακης και Υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας−Θρακης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής» (213 Α΄).

Ι. Του Π.Δ. 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συγχώνευση των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και μεταφορά στον Πρωθυπουργό των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς» (147 Α΄).

ΙΑ. Του Π.Δ. 71/ 2012 «Διορισμός Υπουργών» (124 Α΄).

ΙΒ. Της Υπουργικής Απόφασης Κ1-941 οικ./27.4.2012 «Καθορισμός τρόπου, διαδικασίας και προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο» (1468 Β΄).

ΙΓ. Του υπ’ αριθμ. 1780/21−5−2012 εγγράφου του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

ΙΔ. Της υπ’ αριθμ. 25/30−5−2012 επιστολής του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Ε.ΜΗ.

ΙΕ. Το υπ’ αριθμ. 1131/30−5−2012 κοινό ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εμπορικών Οργανώσεων, της Διεύθυνσης Α.Ε. και Πίστεως και του Αυτοτελούς Τμήματος Γ.Ε.ΜΗ. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκύπτει δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Οι παράγραφοι 1., 2. και 3. του άρθρου 2 «Προθεσμίες υποβολής αίτησης εγγραφής» της απόφασης μας Κ1-941 οικ./27.4.2012 (1468 Β΄) αντικαθίστανται ως εξής:

«1. Για τους υπόχρεους της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:

α) Οι ανώνυμες εταιρείες και οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης υποβάλλουν την σχετική αίτηση από 2/7/2012 έως και 30/09/2012.

β) Οι ομόρρυθμες εταιρίες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες υποβάλλουν την σχετική αίτηση από 23/7/2012 έως και 11/10/2012.

γ) Οι αστικοί συνεταιρισμοί, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι πιστωτικοί και αλληλασφαλιστικοί, υποβάλλουν την σχετική αίτηση εντός προθεσμίας 20 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της λήξης της προθεσμίας της αμέσως προηγούμενης περίπτωσης.

Οι υπόχρεοι των περιπτώσεων ζ’ και η’ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3419/2005 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει υποβάλλουν την σχετική αίτηση εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην περίπτωση γ’ της προηγουμένης παραγράφου.

Οι υπόχρεοι των λοιπών περιπτώσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δύνανται να προβαίνουν στις ενέργειες που προβλέπονται στις παραγράφους 2 έως 4 του άρθρου 1, εντός προθεσμίας 60 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της λήξης της προθεσμίας της προηγουμένης παραγράφου.»

Άρθρο 2

Το άρθρο 4 «Έναρξη ισχύος» της απόφασής μας Κ1-941 οικ./27.4.2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«Η ισχύς της παρούσας αρχίζει την 2 Ιουλίου 2012.»

Άρθρο 3

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 30 Μαΐου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Στο υπουργείο Οικονομικών και στις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ

Στο υπουργείο Οικονομικών και στις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ


Στο υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική  ενημερωτική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2011 μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της για τα ακόλουθα:

-Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για το λόγο αυτό, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ – σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών – διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος  για είσπραξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση – για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ –εμφανίζεται διακριτά  στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.

-Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών,  οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα  επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

-Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί – εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση  ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).

- Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στο λογαριασμό τους στη θέση  Πληροφορίες.

- Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση  για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αποστολή αυτή που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων.



Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους για θέματα που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ

- Πότε θα ψηφίσω;

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ενώ μπορείτε να ψηφίζετε από τις 7 το πρωί (07.00) έως τις 7 το απόγευμα (19.00).

- Πού ψηφίζω;

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm. ή να καλέσετε στα τηλέφωνα             213 136 1500       και             213 136 4500       από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 και μέχρι την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες μεταξύ 08:00 έως 21:00 συνεχώς.

- Τι γίνεται με τους ετεροδημότες;

Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες. Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

- Tι κάνω σε περίπτωση που το όνομά μου δεν είναι γραμμένο σε κανέναν εκλογικό κατάλογο του Δήμου, όπου είμαι γραμμένος, και δεν στερούμαι του εκλογικού μου δικαιώματος;

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε, μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, να αναζητήσετε πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείτε κανονικά το εκλογικό σας δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

- Πώς ψηφίζω;

Μπορείτε να ψηφίσετε επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό σας (ακόμα και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ακόμα και το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

- Έχω δικαίωμα να ψηφίσω;

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα για οποιονδήποτε λόγο.

- Είναι υποχρεωτικό να ψηφίσω;

Ναι. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

- Γιατί οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα;

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες , η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.

- Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψιν ως άκυρα.

- Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;

Οι βουλευτές εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος , δηλαδή στη λίστα (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

- Πόσοι βουλευτές εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια;

Πρόκειται για κατανομή 288 εδρών στις 56 βασικές περιφέρειες της χώρας. Οι υπόλοιπες 12 έδρες καταλαμβάνονται από βουλευτές επικρατείας.

- Πώς μπορώ να αποδείξω ότι ψήφισα, εάν μου ζητηθεί από την υπηρεσία μου;

Μετά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστικό αντιπρόσωπο να σας χορηγήσει σχετική έντυπη βεβαίωση.

- Δικαιούμαι βοήθεια κατά την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος;

Άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή, όπως για παράδειγμα έγκυες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λ.π. ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

- Τι δικαιώματα έχω σε περίπτωση που αντιμετωπίζω κάποια κινητική αναπηρία;

Ειδικότερα για άτομα με αναπηρίες, έχει εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων προς άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να σας παράσχει τη συνδρομή του κατά προτεραιότητα και προς πάσα διευκόλυνσή σας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, εάν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσής σας στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζετε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα απρόσκοπτα με ταυτόχρονη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου σας.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών σας υπενθυμίζει ότι τα ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών έχουν αλλάξει και επομένως ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα ληφθούν υπόψιν ως ΑΚΥΡΑ.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΔΟΕ και τράπεζες περνούν από... κόσκινο τα εμβάσματα προς το εξωτερικό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ και τράπεζες περνούν από... κόσκινο τα εμβάσματα προς το εξωτερικό
ΣΔΟΕ και τράπεζες περνούν από... κόσκινο τα εμβάσματα προς το εξωτερικό
7/6/2012
Στο μικροσκόπιο των τραπεζών και της Εφορίας μπαίνουν πλέον όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, ενώ ακόμα και για όσους στέλνουν τμηματικά λιγότερα χρήματα, οι τράπεζες αθροίζουν το σύνολο των εμβασμάτων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», η διαδικασία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των εμβασμάτων. Έτσι, οι εμπορικές τράπεζες σε καθημερινή βάση αναφέρουν τα στοιχεία αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλογος όσων έβγαλαν χρήματα από τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο οποίος μπορεί να γίνει αντικείμενο διασταύρωσης με την εφορία.
Στόχος είναι να ελεγχθεί η πηγή των χρημάτων, καθώς και αν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται με βάση προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.
Με βάση τις ισχύουσες συνθήκες και την κείμενη νομοθεσία, η διακίνηση κεφαλαίων είναι απολύτως νόμιμη. Εντούτοις, στην τρέχουσα συγκυρία, εκτιμάται ότι όσοι κάνουν συναλλαγές μεγάλων ποσών είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις κινήσεις τους.
Παράλληλα, αμέσως μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας για πιθανό έλεγχο, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Προσοχή στις αποδείξεις. Η εφορία καραδοκεί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή στις αποδείξεις. Η εφορία καραδοκεί
Προσοχή στις αποδείξεις. Η εφορία καραδοκεί
7/6/2012

Ποιοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων; Πως θα υποβάλω ηλεκτρονικά τη δήλωση χωρίς τον κλειδάριθμο; Αν ξεχάσω να συμπληρώσω τον κωδικό με τις αποδείξεις μπορώ να υποβάλω συμπληρωματική δήλωση; Είμαι άνεργος θα εξαιρεθώ από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης;
Απαντήσεις σε ερωτήματα των φορολογούμενων δίνει το υπουργείο Οικονομικών με δυο νέες εγκυκλίου παρέχοντας πρόσθετες διευκρινίσεις για την συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω διαδικτύου, της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, ανεξαρτήτως ποσού, εκτός κι αν αποκτούν παράλληλα και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση (εμπορική ή γεωργική), από ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες.
2. Στις περιπτώσεις υπόχρεων συζύγων, όταν ένας εκ των δύο είναι συνταξιούχος, είτε ο σύζυγος είτε η σύζυγος, η κοινή φορολογική τους δήλωση μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Η δυνατότητα αυτή δίνεται στο ζευγάρι υπόχρεων ανεξαρτήτως ποσού εισοδήματος, ακόμη και στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος έχει και εισοδήματα από ακίνητα ή από κινητές αξίες, ή είναι αγρότης ειδικού καθεστώτος.
3. Προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:
α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2012, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2012, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, πριν και κατά την 30/04/2011.
β) Να μην έχει κατά την χρήση 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.
Οι αποδείξεις που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο εφόσον έχουν αναγραφεί στην εμπρόθεσμη δήλωση. Επίσης μερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται συμπληρωματικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2011, δεν συμπληρώνεται ο κωδικός 049, δεδομένου ότι από τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε όπως ισχύουν για το συγκεκριμένο έτος, δεν επιτρέπεται προσκόμιση αποδείξεων με την συμπληρωματική δήλωση. Στις συμπληρωματικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, οι αποδείξεις (κωδικός 049) υπολογίζονται εφόσον οι δηλώσεις είναι εμπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα αν θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να φυλάξουν όλες τις αποδείξεις που μάζεψαν το 2011 στο σπίτι τους. Σε περίπτωση που κληθούν για έλεγχο θα πρέπει να τις προσκομίσουν στην εφορία.
Για όσους έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή την φορολογική τους δήλωση και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, δεν απαιτείται η προσέλευση στις Δ.Ο Υ. για την έκδοση κλειδαρίθμων, διότι η Γ.Γ.Π.Σ. ήδη αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.
Επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ως καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, υποκείμενο σε φόρο, των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών που υπηρετούν στο εξωτερικό, λαμβάνεται ποσό ίσο με το καθαρό ποσό αποδοχών τις οποίες αυτοί θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στο εσωτερικό. Συνεπώς, ολόκληρο το «επιμίσθιο αλλοδαπής» που λαμβάνουν τα ανωτέρω πρόσωπα εξαιτίας της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό απαλλάσσεται του φόρου και συνεπώς κατά την καταβολή του δεν θα διενεργείται παρακράτηση φόρου. Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για το «επιμίσθιο αλλοδαπής» που καταβάλλεται στα ανωτέρω πρόσωπα από 1 Ιανουαρίου 2012 και μετά.
Αν ο φορολογούμενος εισπράττει καθυστερημένα δεδουλευμένες αποδοχές, σε έτος μεταγενέστερο από το έτος στο οποίο ανάγονται, λόγω έκδηλης οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη του και εφόσον έγινε επίσχεση της εργασίας από τους μισθωτούς ή αν ο εργοδότης κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, χρόνος απόκτησης αυτών των αποδοχών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται. Οι μισθωτοί που απασχολούνται σε επιχειρήσεις και οι οποίοι δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2011 λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση και εφόσον η χορηγούμενη σε αυτούς ετήσια βεβαίωση αποδοχών της ίδιας χρήσης αναγράφει τις ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2012 (χρήση 2011) χωρίς να δηλώσουν τις αποδοχές αυτές, καθόσον χρόνος απόκτησης αυτών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται. Στην περίπτωση κατά την οποία έχει παρακρατηθεί (αποδοθεί) φόρος και επί των μη καταβληθέντων αποδοχών τότε ο αναλογών και παρακρατηθείς φόρος που αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών της διαχειριστικής χρήσης του 2011 (εισπραχθείσες και ανείσπρακτες) επιμερίζεται αναλόγως και αναγράφεται αντίστοιχα στις δύο διακεκριμένες σειρές της χορηγηθείσας ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών που αφορούν τις εισπραχθείσες και ανείσπρακτες αποδοχές της ανωτέρω διαχειριστικής χρήσης. Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2012 (χρήση 2011) δηλώνοντας στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές της χρήσης αυτής καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.

Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες
Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες
7/6/2012
Νέους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους οφειλέτες καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα δίνει εντολή να υιοθετηθούν προσωποποιημένες πρακτικές (πχ. αποστολή φιλικών εξατομικευμένων ειδοποιήσεων προς τακτοποίηση της οφειλής, χρήση e-mail, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ). Επίσης ζητά:
- Να παρακολουθείται αδιαλείπτως η συμμόρφωση των οφειλετών με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από ρυθμίσεις «διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής». Ζητείται συγκεκριμένα από τους αρμόδιους εφοριακούς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οφειλέτες που πρόκειται να χάσουν τη ρύθμιση.
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως ιδιαιτέρου ρίσκου είτε λόγω του ιδιαίτερου ύψους της οφειλής είτε λόγω της αδικαιολογήτως επιδειχθείσας απροθυμίας τους να συμμορφωθούν. Επισημαίνεται δε ότι υπάρχει και η δυνατότητα λήψης μέτρων σε βάρος οφειλετών και πριν τα χρέη τους καταστούν ληξιπρόθεσμα, όπως για παράδειγμα συμψηφισμοί των μη ληξιπρόθεσμων χρεών με απαιτήσεις των οφειλετών κατά του Δημοσίου.
- Κάθε προϊστάμενος ή υποδιευθυντής φορολογίας Δ.Ο.Υ. να λάβει άμεσα, από τη ΓΓΠΣ, ηλεκτρονικό κωδικό πρόσβασης στο «περιουσιολόγιο» που έχει δημιουργηθεί για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του έτους 2009, προκειμένου για κάθε οφειλέτη να εξασφαλίζεται η εικόνα της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας ανά την Ελλάδα.

Μαρία Βουργάνα

Ανακοίνωση της ΕΛΤΕ για τον διορισμό των ελεγκτών στις επιχειρήσεις

Ανακοίνωση της ΕΛΤΕ για τον διορισμό των ελεγκτών στις επιχειρήσεις



ΕΛΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 0001/2012


Λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία και ενόψει των επικείμενων Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) υπενθυμίζει και διευκρινίζει προς τα εποπτευόμενα από αυτή νομικά και φυσικά πρόσωπα, τα ακόλουθα δύο θέματα που σχετίζονται με το διορισμό των νομίμων ελεγκτών και την έγκριση των αμοιβών τους:

Α. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ


1. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα αρμόδια όργανα των υπό ελέγχων οντοτήτων στις Γενικές Συνελεύσεις τους θα πρέπει να διορίσουν νόμιμο ελεγκτή ή ελεγκτικό γραφείο που είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα της ΕΛΤΕ, σύμφωνα με το Ν. 3693/2008.

2. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 226/1992 και του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύουν, μετά τη Γενική Συνέλευση για το διορισμό ελεγκτή / ελεγκτικού γραφείου και εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία αυτή, η ελεγχόμενη οντότητα θα πρέπει να ειδοποιήσει τον οικείο νόμιμο ελεγκτή ή το ελεγκτικό γραφείο για την εκλογή του.

Ο νόμιμος ελεγκτής ή το ελεγκτικό γραφείο θεωρείται ότι έχει αποδεχτεί τον διορισμό, εφόσον δεν τον αποποιηθεί εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης.

Στην περίπτωση που επιλεγεί ελεγκτικό γραφείο για τη διενέργεια του υποχρεωτικού ελέγχου και εφόσον το ελεγκτικό γραφείο δεν αποποιηθεί τον διορισμό του, το τελευταίο οφείλει μέσα σε διάστημα ενός μηνός από τη λήψη της εντολής να γνωστοποιήσει στην προς έλεγχο οντότητα και στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΣΟΕΛ το όνομα του νόμιμου ελεγκτή και του αναπληρωματικού του, στους οποίους έχει αναθέσει την ευθύνη του συγκεκριμένου ελέγχου.

3. Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα ότι, στην περίπτωση επιλογής ελεγκτικού γραφείου για την διενέργεια υποχρεωτικού ελέγχου, στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης αναγράφεται μόνο το όνομα του ελεγκτικού γραφείου που έχει επιλεγεί. Το ελεγκτικό γραφείο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ορίσει τον νόμιμο ελεγκτή που θα αναλάβει για λογαριασμό του τον έλεγχο.

Στην περίπτωση που στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης αναφέρονται και τα ονόματα του νόμιμου ελεγκτή και του  αναπληρωματικού του, κάθε τυχόν αλλαγή των προσώπων αυτών, απαιτεί τη λήψη απόφασης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ελεγχόμενης οντότητας και έγκριση από την ΕΛΤΕ, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ν. 3693/2008.

Περιπτώσεις όπως αυτές, στις οποίες τα ονόματα των νομίμων ελεγκτών που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων δεν ανήκουν πλέον στο ελεγκτικό γραφείο που είχε διορισθεί, θα έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τόσο της ελεγχόμενης οντότητας όσο και του ελεγκτικού γραφείου και των νομίμων ελεγκτών.

Β. ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Οι αμοιβές για τον τακτικό έλεγχο και για το φορολογικό πιστοποιητικό είναι διακριτές, θα πρέπει να συμφωνηθούν με την ανάθεση και να ορίζονται στην επιστολή αποδοχής του ελέγχου.

Η μεταγενέστερη διαφωνία για τις αμοιβές ελέγχου, δεν θεωρείται από την ΕΛΤΕ βάσιμος και σπουδαίος λόγος, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία, για την αλλαγή ελεγκτών εν μέσω της διαχειριστικής χρήσης του ελέγχου ή και μετά και η ΕΛΤΕ δεν θα εγκρίνει αιτήματα αλλαγής ελεγκτών για το λόγο αυτό.

¨Γκάζια¨στους εφόρους για κατασχέσεις και ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

¨Γκάζια¨στους εφόρους για κατασχέσεις και ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο
¨Γκάζια¨στους εφόρους για κατασχέσεις και ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο
7/6/2012
«Γκάζια» στους εφόρους για να ξεκινήσουν ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό κατά των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύοντας τις κατασχέσεις σε ακίνητα, αυτοκίνητα, τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και τις ποινικές διώξεις έβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Με εγκύκλιό του ζητά άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού προκειμένου να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και να τονωθούν τα φορολογικά έσοδα τα οποία τον Μάιο κατέγραψαν πτώση περίπου 10%.
Οι πρώτοι που απειλούνται με κατασχέσεις είναι οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια ή κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα καθώς και όσοι χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία. Το υπουργείο ζητά ακόμη και την απευθείας κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ.
Με εγκύκλιό του, ο γενικός διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων και Δημοσίων Εισπράξεων Α. Νανόπουλος ζήτησε από τους εφόρους:
1. Άμεση υλοποίηση διασταυρώσεων σε :
- οφειλέτες με εισοδήματα από ενοίκια, κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων, απαιτήσεις από αμοιβές τρίτων,
- οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ με ακίνητη περιουσία και απαιτήσεις πελατών από συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών- προμηθευτών.
2. Άμεση είσπραξη από τους αρμόδιους συμβολαιογράφους πλείστηριασμάτων, για τα οποία έχει καταταγεί το Δημόσιο κατόπιν αναγγελίας αυτού σε διενεργηθέντες πλειστηριασμούς με επίσπευση τρίτων.
3. Διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών των ανταπαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη.
4. Για μικρού ύψους οφειλές κατάσχεση στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων. Δηλαδή να κατάσχονται μισθοί, συντάξεις, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του Δημοσίου από τρίτους.
5. Επί πολλών ακινήτων, κατάσχεση σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεγαλύτερη της οφειλής, όχι όμως πολλαπλάσια αυτής.
6. Άμεση έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού σε επιλεγμένα ακίνητα των οφειλετών που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται.
7. Για ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα κατάσχεση και των ακινήτων και των μισθωμάτων στα χέρια του ενοικιαστή (στο σύνολο τους ή κατά ποσοστό αυτών).
8. Κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, όπως κατάσχεση των απαιτήσεων στα χέρια πελατών της επιχείρησης.
9. Αξιοποίηση αποτελεσμάτων διασταυρώσεων όπως η μεταφορά εμβασμάτων στο εξωτερικό, τόκοι καταθέσεων εξωτερικού, κατάθεση μισθωτηρίων και δηλώσεων εισοδήματος, δηλώσεις υποβολής φόρου μεταβίβασης ακινήτων και φόρου κληρονομιάς κλπ.
10. Απ' ευθείας κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του Δημοσίου τα ποσά που έχουν καταθέσει σ' αυτούς, προκειμένου να εξοφλούνται οι οφειλές τους.
11. Ενδελεχής έρευνα για τον εντοπισμό των συνυποχρέων προσώπων, τα οποία ευθύνονται με την περιουσία τους, μαζί με τον πρωτοφειλέτη, για την πληρωμή της οφειλής.
12. Υποβολή αίτησης για ποινική δίωξη σε όλους τους οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ.

ΠΟΛ.1143/6.6.2012 Οδηγίες για την επιτάχυνση είσπραξης των δημοσίων εσόδων Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012


ΠΟΛ.1143/6.6.2012
Οδηγίες για την επιτάχυνση είσπραξης των δημοσίων εσόδων
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β'

Ταχ. Δ/νση : Πανεπιστημίου 20
Ταχ. Κωδ. : 106 72 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Μ. Πρινιωτάκη
Τηλέφωνο :             210 3614280      ,3635679
FAX : 210 3635077

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΟΛ 1143

ΘΕΜΑ : «Οδηγίες για την επιτάχυνση είσπραξης των δημοσίων εσόδων»

Με τα υπ' αριθμ. ΔΠΕΙΣΒ 1061915, 1061914, 1061913, 1061934 ΕΞ 2012/30.4.2012 έγγραφα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών σας κοινοποιήθηκε ο ετήσιος στόχος μείωσης των ληξιπροθέσμων, ήτοι το ελάχιστο ποσό των ληξιπροθέσμων οφειλών που η Υπηρεσία σας έχει υποχρέωση να εισπράξει, βάσει και των προβλεπόμενων στο ν. 4046/2012 (ΦΕΚ 28/Α/14.2.2012) Τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου μείωσης των ληξιπροθέσμων της Υπηρεσίας σας έχουν ήδη κοινοποιηθεί, ενώ ανάλογη αναλυτική ενημέρωση λαμβάνετε ανά μήνα, προκειμένου να παρακολουθείτε την πορεία επίτευξης των στόχων αυτών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

α) οι ανωτέρω στόχοι επιμερίζονται σωρευτικά στη μείωση τόσο των ληξιπροθέσμων οφειλών υπολοίπου 31.12.2011 - το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 2 δις Ευρώ, με καταμερισμό είσπραξης αυτών 1 δις ανά εξάμηνο - όσο και των οφειλών που καθίστανται ληξιπρόθεσμες εντός του έτους 2012 με ποσοστό είσπραξης αυτών 20% ανά εξάμηνο και δεδομένου ότι την 30.6.2012 εκπνέει η ανωτέρω πρώτη από τις προμνησθείσες καταληκτικές ημερομηνίες, προκειμένου για την μέτρηση επίτευξης των στόχων αυτών ανά Δ.Ο.Υ

β) αρμόδιος για την παροχή οδηγιών προς τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. αλλά και για τη λήψη μέτρων είσπραξης των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. σας παρέχουμε τις ακόλουθες γενικές οδηγίες, που αναφέρονται τόσο στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των οφειλετών, όσο και στη κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατά εκείνων που δεν συμμορφώνονται στην άμεση εκπλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, για την αντικειμενική και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή αυτών καθώς και την επιτάχυνση διαδικασιών για την άμεση είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα:

1. Ορθή αναδιανομή του υφιστάμενου προσωπικού στις Δ.Ο.Υ.

Ορθή αναδιανομή του υφιστάμενου προσωπικού και ενίσχυση του Γραφείου Είσπραξης Ληξιπροθέσμων Οφειλών με πρόσθετο προσωπικό, είτε μόνιμα είτε παροδικά με το σχηματισμό ομάδων εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά προσόντα καθώς και τις ατομικές δεξιότητες των υπαλλήλων.

2. Άμεση υλοποίηση διασταυρώσεων

Άμεση υλοποίηση από τις αρμόδιες για την είσπραξη Δ.Ο.Υ διασταυρώσεων που σας έχουν κοινοποιηθεί και αφορούν:

α) στοιχεία οφειλετών με εισοδήματα από ενοίκια, κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων, απαιτήσεις από αμοιβές τρίτων,

β) στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 Ευρώ με ακίνητη περιουσία και απαιτήσεις πελατών από συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών- προμηθευτών,

γ) την άμεση είσπραξη από τους αρμόδιους συμβολαιογράφους πλείστηριασμάτων, για τα οποία έχει καταταγεί το Δημόσιο κατόπιν αναγγελίας αυτού σε διενεργηθέντες πλειστηριασμούς με επίσπευση τρίτων (αναφορικά με την εκτελεστότητα του πίνακα κατάταξης δανειστών στην αναγκαστική και διοικητική εκτέλεση, σχετική η ΠΟΛ.1120/14.5.2012),

δ) τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών των βεβαίων και εκκαθαρισμένων χρηματικών ανταπαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω υπενθυμίζεται ότι η λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις. Τα κριτήρια για τη λήψη των μέτρων πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, ήτοι να σχετίζονται με το ύψος της οφειλής ή την παλαιότητα αυτής ή το είδος αυτής και ποτέ επιλεκτικά (να μη σχετίζονται με το πρόσωπο του οφειλέτη). Όσον αφορά την αποδοτικότητα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης πρέπει τα μέτρα που θα λαμβάνονται να επιφέρουν κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξη της οφειλής και όχι απλώς να λαμβάνονται μέτρα μόνο για τη διακοπή ή αναστολή της παραγραφής.

Επίσης πρέπει τα μέτρα αυτά να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τον οφειλέτη και κατ' επέκταση για το Δημόσιο.

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα λήψης μέτρων σύμφωνα με τα παραπάνω:

α) Για μικρού ύψους οφειλές επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων.

β) Επί πολλών ακινήτων, παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεν μεγαλύτερη της οφειλής, όχι όμως πολλαπλάσια αυτής, ενέργεια που εδράζεται στην αρχή της αναλογικότητας.

γ) Επειδή η κατάσχεση πρέπει να γίνεται με στόχο, όχι μόνο τη διακοπή της παραγραφής αλλά κυρίως, για να επιφέρει άμεση είσπραξη, το προς κατάσχεση ακίνητο πρέπει να επιλέγεται ώστε, σε περίπτωση που ο οφειλέτης εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται, να υπάρχει δυνατότητα άμεσης έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού (εντός των υποχρεωτικών προθεσμιών που ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις, βλ. και ΠΟΛ.1050/30.4.2010).

δ) Επί κατάσχεσης ακινήτων τα οποία αποφέρουν εισόδημα από μισθώματα γίνεται ταυτόχρονα και κατάσχεση των μισθωμάτων στα χέρια του ενοικιαστή (στο σύνολο τους ή κατά ποσοστό αυτών), ώστε να υπάρχει άμεση είσπραξη της οφειλής.

ε) Επί οφειλετών επιτηδευματιών (φυσικών ή νομικών προσώπων) να επιλέγεται η κατάσχεση απαιτήσεών τους στα χέρια τρίτων, όπως κατάσχεση των απαιτήσεων στα χέρια πελατών της επιχείρησης, εφόσον αυτές αποδεικνύονται από τα βιβλία της επιχείρησης ή από άλλη αιτία (συμβάσεις, εκχωρήσεις κ.λπ.). Για τον εντοπισμό των απαιτήσεων αυτών θα πρέπει να διεξάγεται ενδελεχής έρευνα και να παρέχεται, όπου αυτό είναι απαραίτητο, η βοήθεια του φορολογικού ελέγχου για τον εντοπισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα παρακολούθησης και άμεσης υλοποίησης των διασταυρώσεων, που η Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων θα συνεχίσει να κοινοποιεί στις αρμόδιες για την είσπραξη Δ.Ο.Υ. στο πλαίσιο συνδρομής αυτών για την επίτευξη των τεθέντων στόχων μείωσης των ληξιπροθέσμων, ενώ ενθαρρύνεται η συμμετοχή τους κατά το σχεδιασμό αυτών ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του ληξιπροθέσμου υπολοίπου και τις επιμέρους ανάγκες αυτών.

3. Συνεργασία φορολογικών τμημάτων των Δ.Ο.Υ. με Δικαστικό τμήμα

Συνεργασία τμημάτων Ελέγχου, Εισοδήματος, Κ.Β.Σ., Μητρώου και Κεφαλαίου για την υλοποίηση των διασταυρώσεων αλλά και τον εντοπισμό πρόσφατων στοιχείων στο πλαίσιο διοικητικής ανταλλαγής πληροφοριών και αξιοποίησης αποτελεσμάτων λοιπών διασταυρώσεων [ενδεικτικά αναφέρονται περιπτώσεις όπως η μεταφορά εμβασμάτων στο εξωτερικό, τόκοι καταθέσεων εξωτερικού, κατάθεση μισθωτηρίων και δηλώσεων εισοδήματος φπ & νπ, εκχωρήσεις, έλεγχος των βιβλίων των επιτηδευματιών, εντοπισμός (στοιχείων) συνυποχρέων προσώπων, συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών, δηλώσεις υποβολής φόρου μεταβίβασης ακινήτων και φόρου κληρονομιάς κλπ].

Ειδικά ως προς τη συνδρομή του τομέα του φορολογικού ελέγχου της Υπηρεσίας σας για λόγους βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της είσπραξης των εσόδων τονίζεται η ενεργοποίηση της προβλεπόμενης, κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 2/1999, ειδικής διαδικασίας ελέγχου στο πλαίσιο διενέργειας προσωρινού ή τακτικού ελέγχου (απόσπασμα της οποίας αναφέρεται και στην ΠΟΛ.1111/2.9.2009) με ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό τυχόν πρόσφατων απαιτήσεων του οφειλέτη ελεγχόμενου προς τρίτα πρόσωπα ή προς το δημόσιο ή προς επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή πρόσωπα στα οποία έχει χορηγήσει δάνεια.

Ιδιαιτέρως επισημαίνεται η αναγκαιότητα εξέτασης περιπτώσεων αποφάσεων δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών κατά το άρθρο 14 του ν. 2523/1997, το άρθρο 30 του ν. 3296/2004 καθώς και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προκειμένου να επιβάλλεται άμεσα κατάσχεση στον ίδιο δεσμευθέντα από Δ.Ο.Υ. ή ΣΔΟΕ ή άλλη Αρχή τραπεζικό λογαριασμό, πριν την άρση της δέσμευσης και στη συνέχεια να ζητείται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο η έγκριση της άρσης της δέσμευσης μέχρι του ύψους του ποσού της κατάσχεσης,εφόσον συντρέχει περίπτωση, προκειμένου να εισπράττεται το εν λόγω ποσό για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4. Εντοπισμός συνυποχρέων προσώπων. Ευθύνη αποκτώντος περιουσία ή επιχείρηση. Καταδολιευτική μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.

Ενδελεχής έρευνα (με τη συνδρομή και των αρμόδιων κατά περίπτωση φορολογικών τμημάτων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο) για τον εντοπισμό των συνυποχρέων προσώπων, τα οποία ευθύνονται με την περιουσία τους (έχουν αστική ευθύνη έναντι του Δημοσίου), μαζί με τον πρωτοφειλέτη, για την πληρωμή της οφειλής. Σημαντική περιπτωσιολογία των συνυποχρέων κατά φορολογία προσώπων ενδεικτικά παρατίθεται στην ΠΟΛ.1103/12.10.2004.

- Στα ανωτέρω προστίθεται και η περίπτωση της ευθύνης του αποκτώντος περιουσία ή επιχείρηση κατά τις διατάξεις του άρθρου 479 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία «αν με σύμβαση μεταβιβάστηκε περιουσία ή επιχείρηση, αυτός που αποκτά ευθύνεται απέναντι στο δανειστή έως την αξία των μεταβιβαζόμενων στοιχείων για τα χρέη που ανήκουν στην περιουσία ή στην επιχείρηση. Η ευθύνη αυτού που μεταβιβάζει εξακολουθεί να υπάρχει. Αντίθετη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων που βλάπτει τους δανειστές είναι άκυρη απέναντι τους». Η συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου αυτού θα διαπιστώνεται με ειδική έκθεση ελέγχου.

Σημειώνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αστική ευθύνη έναντι του Δημοσίου, ως συνυπόχρεα με τον πρωτοφειλέτη, έχουν και την ποινική ευθύνη του άρθρου 25 νόμου 1882/1990, όπως αυτό ισχύει σήμερα, λόγω μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όμως ποινική ευθύνη, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, λόγω μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορεί να έχουν και άλλα πρόσωπα και μάλιστα για μεγαλύτερο εύρος οφειλών.

- Ιδιαιτέρως επισημαίνεται ότι, όταν διαπιστώνεται ότι ο οφειλέτης έχει μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία (πώληση, δωρεά, γονική παροχή) και ως εκ τούτου έχει περιέλθει σε τέτοια οικονομική κατάσταση, ώστε η περιουσία που του απομένει να μην επαρκεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου, θα πρέπει να εξετάζεται άμεσα η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 939 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, ήτοι η έγερση της αγωγής διάρρηξης των μεταβιβάσεων αυτών μέσω Ν.Σ.Κ., δεδομένου ότι, κατά το άρθρο 946 ΑΚ, το δικαίωμα προς άσκηση αυτής παραγράφεται μετά πέντε έτη από τη μεταβίβαση (για μεταβίβαση ακινήτου το ανωτέρω δικαίωμα παραγράφεται μετά πέντε έτη από τη μεταγραφή του σχετικού συμβολαίου).

5. Αίτηση για ποινική δίωξη λόγω μη καταβολής των ληξιπροθέσμων

Υποχρεωτική εκ του νόμου για όλους τους οφειλέτες άνω των 5.000 Ευρώ είναι η υποβολή αίτησης στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης λόγω μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσα στο διάστημα που ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1882/1990, όπως αυτό ισχύει σήμερα (ΠΟΛ.1151/13.7.2011).

6.Χρέη που τελούν σε αναστολή λόγω δικαστικής αμφισβήτησης

Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 67 του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58/Α/23.4.2010), όπως αυτές τροποποίησαν το άρθρο 6 του ΚΕΔΕ, θεσπίστηκε για όλες τις περιπτώσεις που τα βεβαιωμένα χρέη τελούν σε αναστολές (είτε του νόμιμου τίτλου είτε της ταμειακής βεβαίωσης είτε των πράξεων της διοικητικής εκτέλεσης) που χορηγούνται στα πλαίσια δικαστικής αμφισβήτησης:

α) η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 83 του ΚΕΔΕ (ήτοι ο συμψηφισμός αυτών με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου)

β) η δυνατότητα, κατά τη διάρκεια των ανωτέρω αναστολών, εφαρμογής των διατάξεων του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 8 του ΚΕΔΕ, (ήτοι η εγγραφή υποθήκης σε βάρος ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου), τηρουμένης της διαδικασίας που περιγράφεται στο άρθρο αυτό (σχετική ΠΟΛ.1055/12.5.2010).

7. Βεβαίωση οφειλής σε τρίτους κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 32 ΚΕΔΕ

Ενεργοποίηση της δυνατότητας βεβαίωσης - είσπραξης της οφειλής σε βάρος του τρίτου επί κατασχέσεως στα χέρια αυτού, ως πρόσθετης ενοχής του τρίτου υπέρ του κατασχόντος (ΠΟΛ.1138/7.12.2006) λαμβάνοντας υπόψη και τα οριζόμενα στο άρθρο 30Α του ΚΕΔΕ περί της τήρησης ειδικής διαδικασίας για τις κατασχέσεις στα χέρια των πιστωτικών ιδρυμάτων (ΠΟΛ.1055/12.5.2010).

8. Αμοιβαία συνδρομή στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. ή τρίτων κρατών

Ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μετά και την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2010/24/ΕΕ στο ελληνικό δίκαιο ως άρθρα 295 και επόμενα του ν.4072/2012) καθώς και τρίτων κρατών στα πλαίσια σύναψης διμερών συμβάσεων (πχ Ελλάδος - Νορβηγίας). Κατόπιν των ανωτέρω, και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις κατά περίπτωση, η Ελλάδα ως αιτούσα αρχή δικαιούται να ζητήσει από άλλο κράτος (μέλος) ενέργειες όπως αίτηση πληροφοριών, αίτηση κοινοποίησης, αίτηση είσπραξης ή λήψης εξασφαλιστικών μέτρων για υπόχρεους που είναι εγκαταστημένοι ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικές νεότερες οδηγίες ως προς τα ανωτέρω, πρόκειται να παρασχεθούν από τη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων (Γραφείο Αμοιβαίας Συνδρομής, Τμήμα Α').

Η αξιοποίηση της ανωτέρω δυνατότητας προκρίνεται στις περιπτώσεις όπου, στο πλαίσιο είτε του ελέγχου είτε της επεξεργασίας δηλωθέντων στοιχείων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διαπιστώνεται η ύπαρξη εισοδημάτων ή λοιπών περιουσιακών στοιχείων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου κατά τα ανωτέρω.

9. Νέοι εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας με τους οφειλέτες

Αξιοποίηση νέων εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας με τους οφειλέτες και υιοθέτηση προσωποποιημένων πρακτικών (πχ. αποστολή φιλικών εξατομικευμένων ειδοποιήσεων προς τακτοποίηση της οφειλής, χρήση e-mail, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ).

10.Τηλεφωνική ενημέρωση οφειλετών που πρόκειται να χάσουν τη ρύθμιση

Παρακολούθηση διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στο πλαίσιο της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των οφειλετών, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους οφειλέτες που πρόκειται να χάσουν τη ρύθμιση (αντίστοιχη ενημέρωση οι Δ.Ο.Υ. ήδη λαμβάνουν με αντίστοιχο πληροφοριακό υλικό της Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων)

11. Άμεση λήψη μέτρων για ειδικές κατηγορίες οφειλετών

Άμεση λήψη μέτρων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως ιδιαιτέρου ρίσκου οφειλέτες είτε λόγω του ιδιαίτερου ύψους της οφειλής είτε λόγω της αδικαιολογήτως επιδειχθείσας απροθυμίας τους να συμμορφωθούν αντίστοιχα, ως ιδιαίτερου ρίσκου οφειλέτες τόσο γι' αυτούς που εντοπίζονται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων, όσο και γι' αυτούς που διαπιστώνονται από την Υπηρεσία σας.

Επισημαίνεται η δυνατότητα λήψης μέτρων σε βάρος οφειλετών και πριν το χρέος καταστεί ληξιπρόθεσμο κατά τη διαδικασία του άρθρου 8 του ΚΕΔΕ.

12. Άμεση σύνδεση με όλα τα κεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα

Άμεση λήψη ηλεκτρονικού κωδικού πρόσβασης στο Κεντρικό ΕΤΑΚ του Προϊσταμένου ή Υποδιευθυντή Φορολογίας της Δ.Ο.Υ. από το Ά Τμήμα της ΓΓΠΣ (τηλ.             2104802202      ), προκειμένου να εξασφαλίζεται η εικόνα στο σύνολο της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας ανά την Ελλάδα.

Η υλοποίηση των ανωτέρω θα παρακολουθείται από τους αρμόδιους Οικονομικούς Επιθεωρητές, και θα αξιολογείται η επί μέρους λειτουργία και αποδοτικότητα των Γραφείων Είσπραξης Ληξιπροθέσμων Οφειλών, κατά την επιθεώρηση της Δ.Ο.Υ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παρακολούθηση των Δ.Ο.Υ. με μεγάλο εισπράξιμο υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τις οποίες η παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας των Γραφείων Είσπραξης Ληξιπροθέσμων Οφειλών θα γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο από την οικονομική Επιθεώρηση, όσο και από την Κ.Υ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει να καταχωρούνται άμεσα στο σύστημα TAXIS τυχόν υφιστάμενες εκκρεμότητες. 




Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Α. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακριβές αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 32/6.6.2012 Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη για την χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος, επιδόματος απολύτου αναπηρίας και για την απασχόληση συνταξιούχων ΑΘΗΝΑ, 06 / 06 /2012


Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 32/6.6.2012
Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη για την χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος, επιδόματος απολύτου αναπηρίας και για την απασχόληση συνταξιούχων
ΑΘΗΝΑ, 06 / 06 /2012
Αριθ. Πρωτ. ΔΙΠΣΥΝ/Φ1 / 7/ 40607

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ :ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5
ΠΛΗΡ : Ε. ΦΑΓΚΡΑ
ΤΗΛ. :             210-5274375      
ΦΑΞ. : 210-5220504

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 32

ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΧΕΤ: Ν.4051/2012, ΑΡΘ.6 & Ν.4052/2012 ΑΡΘ.138

Σας κάνουμε γνωστές τις διατάξεις της παρ.6 του αρθ.6 του Ν.4051/2012 καθώς και της παρ.Ι του αρθ.138 του Ν.4052/2012 με τις οποίες ορίζεται ότι με το ποσό που αντιστοιχεί στο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη της 31/12/2011 (33,04 ευρώ) θα υπολογίζονται οι παρακάτω περιπτώσεις των οποίων το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη αποτελεί βάση υπολογισμού:

1) Το καταβαλλόμενο ποσό εξωιδρυματικού επιδόματος των παρ.1 και 2 του αρθ.42 του Ν.1140/1981 όπως ισχύει (20*33,04 = 660,80 ευρώ).

2) Το ανώτατο ποσό προσαύξησης της σύνταξης των συνταξιούχων των ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω απολύτου αναπηρίας (20*33,04 = 660,80 ευρώ).

3) Το όριο της ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή άθροισμα κύριων συντάξεων το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον περιορισμό της σύνταξης στην απασχόληση των συνταξιούχων του αρθ.63 του Ν.2676/1999 όπως αντικαταστάθηκε από το αρθ.16 του Ν.3863/2010 (30*33,04= 991,20 ευρώ).



Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ. ΚΩΤΙΔΟΥ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Ι. ΜΑΡΙΑ

Χρόνος υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ» καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθαρίστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 79 του ν.3842/2010


ΠΟΛ.1136/31.5.2012
Χρόνος υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ» καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθαρίστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 79 του ν.3842/2010
Αθήνα, 31/5/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
I. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
1. 14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α'
2. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α'
II. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β'

Ταχ. Δ/νση: Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδ. :106 72 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο :            210 3645615      ,             210 3645378    
Fax: 210 3645413
E-Mail: dfpa.a1@1992.syzefxis.gov.gr

ΠΟΛ 1136
 
ΘΕΜΑ: Χρόνος υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ» καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθαρίστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 79 του ν.3842/2010.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ν.3296/2004 (ΦΕΚ 253 Α/14.12.2004), όπως ισχύουν.

2. Τις διατάξεις της ΑΥΟ ΠΟΛ.1098/4.5.2011 (ΦΕΚ 826Β/12.05.2011).

3. Την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την ομαλή εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 13 έως και 17 του ν. 3296/2004, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 79 του ν.3842/2010.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 3 της ΑΥΟ ΠΟΛ.1098/4.5.2011, σχετικά με το χρόνο υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» και των συμπληρωματικών δηλώσεων λοιπών φορολογιών, αντικαθίσταται ως ακολούθως: 

«Για διαχειριστική περίοδο που έληξε ή λήγει από 1.1.2011 και εφεξής το «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» υποβάλλεται εντός πέντε ημερών από την τελευταία λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ. Ειδικά για διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι και την 31.12.2011 το «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» υποβάλλεται μέχρι και την 16η Ιουλίου 2012.»

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΝΙΑΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1, 3, 4 και 11 του άρθρου 4 και της παραγράφου 5 του άρθρου 35 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α)».


ΠΟΛ.1141/5.6.2012
Κοινοποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1, 3, 4 και 11 του άρθρου 4 και της παραγράφου 5 του άρθρου 35 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α)
Αθήνα, 5 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Δ12)
ΤΜΗΜΑΤΑ: Α', Β'

Ταχ.Δ/νση :Καρ. Σερβίας 10
Ταχ.Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Μ. Χαπίδης, Δ. Παπαγιάννης
Τηλέφωνο :210 3375311 -312
ΦΑΞ :210 3375001

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΟΛ 1141

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1, 3, 4 και 11 του άρθρου 4 και της παραγράφου 5 του άρθρου 35 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α)».

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των παραγράφων 1, 3, 4 και 11 του άρθρου 4 και της παραγράφου 5 του άρθρου 35 του ν.4038/2012 με τις οποίες επέρχονται οι ακόλουθες μεταβολές στην φορολογία εισοδήματος:

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς των φορολογικά αναγνωρίσιμων ζημιών των κοινωφελών επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α ή Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) που συγχωνεύονται, με βάση τις διατάξεις του ν. 3852/2010, σε νέα κοινωφελή επιχείρηση ή Δ.Ε.Υ.Α. Το μέρος της ζημίας αυτής, για το οποίο υπήρχε (προ της συγχωνεύσεως) δικαίωμα μεταφοράς από τα συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα στα επόμενα οικονομικά έτη, μεταφέρεται για συμψηφισμό με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Φ.Ε. (τήρηση επαρκών και ακριβών βιβλίων κ.λπ).

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση η μεταφορά του υφιστάμενου ποσού ζημίας θα γίνει από την προερχόμενη από τη συγχώνευση επιχείρηση ή Δ.Ε.Υ.Α μέσα σε μία πενταετία.

Ενόψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του νόμου αυτού τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 109 του ν. 3852/2010, με την παρούσα γίνεται δεκτό, ότι τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων των οποίων η ολοκλήρωση πραγματοποιείται από τη έναρξη ισχύος του ν. 3852/2010, δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2011 και μετά.

2. Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 4 καταργείται το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 54 και το τρίτο εδάφιο της περίπτωσης δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 55 του Κ.Φ.Ε, σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης καθώς και οι συνεταιρισμοί, αντίστοιχα, όταν δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, κάτοικοι Ελλάδος.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του υπόψη άρθρου καταργείται η φορολόγηση των πιο πάνω εισοδημάτων με τις γενικές διατάξεις για τους δικαιούχους φυσικά πρόσωπα και επομένως, με την παρακράτηση που προβλέπεται από τα άρθρα 54 και 55 του Κ.Φ.Ε. εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου φυσικού προσώπου.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για διανεμόμενα από τις Α.Ε, Ε.Π.Ε και συνεταιρισμούς, μερίσματα ή κέρδη οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής περιόδου 2010) και μετά.

3. Με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 4, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 2‰ κατά το δανεισμό εισηγμένων μετοχών που πραγματοποιείται εξωχρηματιστηριακά, μη υπαγόμενης της σχετικής σύμβασης και κάθε συναφούς πράξης σε τέλος χαρτοσήμου.

Ο φόρος βαρύνει τον δανειστή των μετοχών (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και υπολογίζεται επί της αξίας των μετοχών που δανείζονται.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για δανεισμό μετοχών που πραγματοποιείται από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από 2 Φεβρουαρίου 2012 και μετά.

4. Με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του ίδιου άρθρου προστίθεται δεύτερο εδάφιο στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 46 του ΚΦΕ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 46 του ΚΦΕ, αν ο δικαιούχος εισπράττει καθυστερημένα δεδουλευμένες αποδοχές, σε έτος μεταγενέστερο από το έτος στο οποίο ανάγονται, λόγω έκδηλης οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη του και εφόσον έγινε επίσχεση της εργασίας από τους μισθωτούς ή αν ο εργοδότης κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, χρόνος απόκτησης αυτών των αποδοχών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.

Με βάση τις διατάξεις του προστιθέμενου δεύτερου εδαφίου, οι μισθωτοί που απασχολούνται σε επιχειρήσεις και οι οποίοι δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2011 λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση και εφόσον η χορηγούμενη σε αυτούς ετήσια βεβαίωση αποδοχών της ίδιας χρήσης αναγράφει τις ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2012 (χρήση 2011) χωρίς να δηλώσουν τις αποδοχές αυτές, καθόσον χρόνος απόκτησης αυτών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχει παρακρατηθεί (αποδοθεί) φόρος και επί των μη καταβληθέντων αποδοχών τότε ο αναλογών και παρακρατηθείς φόρος που αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών της διαχειριστικής χρήσης του 2011 (εισπραχθείσες και ανείσπρακτες) επιμερίζεται αναλόγως και αναγράφεται αντίστοιχα στις δύο διακεκριμένες σειρές της χορηγηθείσας ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών που αφορούν τις εισπραχθείσες και ανείσπρακτες αποδοχές της ανωτέρω διαχειριστικής χρήσης.

Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2012 (χρήση 2011) δηλώνοντας στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές της χρήσης αυτής καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.

5. Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 35 τροποποιούνται οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του ΚΦΕ και συγκεκριμένα καταργείται η φράση που σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α' της παραγράφου 5 του άρθρου 24 του ν.3867/2010 είχε προστεθεί στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του ΚΦΕ.

Με βάση τη ρύθμιση αυτή ως καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, υποκείμενο σε φόρο, των προσώπων της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του ΚΦΕ (υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών που υπηρετούν στο εξωτερικό) λαμβάνεται ποσό ίσο με το καθαρό ποσό αποδοχών τις οποίες αυτοί θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στο εσωτερικό. Συνεπώς, ολόκληρο το «επιμίσθιο αλλοδαπής» που λαμβάνουν τα ανωτέρω πρόσωπα εξαιτίας της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό απαλλάσσεται του φόρου και συνεπώς κατά την καταβολή του δεν θα διενεργείται παρακράτηση φόρου.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για το «επιμίσθιο αλλοδαπής» που καταβάλλεται στα ανωτέρω πρόσωπα από 1 Ιανουαρίου 2012 και μετά.



Ακριβές αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΝΙΑΣ

«Πάγωσε» η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων Πέρυσι είχαν υποβληθεί πάνω από 2 εκατ. δηλώσεις. Μέχρι χθες, δεν είχε «φύγει» η πρώτη παρτίδα 350.000 εκκαθαριστικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάγωσε» η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων
Πέρυσι είχαν υποβληθεί πάνω από 2 εκατ. δηλώσεις. Μέχρι χθες, δεν είχε «φύγει» η πρώτη παρτίδα 350.000 εκκαθαριστικών
6/6/2012
Η πολιτική αβεβαιότητα, οι προεκλογικές εξαγγελίες περί κατάργησης «χαρατσιών» αλλά κυρίως οι σοβαρές καθυστερήσεις που υπήρξαν στην εκτύπωση και αποστολή των φορολογικών εντύπων και στην έναρξη της λειτουργίας του Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πάγωσαν» στην ουσία τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων «αφήνοντας πίσω» τα έσοδα του Δημοσίου.
Φέτος οι φορολογούμενοι υποβάλουν με το «πάσο» τους τις φορολογικές δηλώσεις αφού περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις ενώ ορισμένοι επιδιώκουν να στείλουν τη δήλωσή τους την τελευταία στιγμή για να λάβουν με καθυστέρηση το εκκαθαριστικό σημείωμα με τους φόρους - «φωτιά» που θα κληθούν να πληρώσουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόνο 492.869 ηλεκτρονικές δηλώσεις και 81.306 χειρόγραφες σε σύνολο 5,5 εκατ.
Στοιχεία Πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν υποβληθεί πάνω από 2 εκατ. δηλώσεις (χειρόγραφες και ηλεκτρονικές) και είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τα τέλη Μαίου 1.235.125 φορολογικές δηλώσεις. Μέχρι χθες δεν είχε «φύγει» ούτε η πρώτη παρτίδα 350.000 εκκαθαριστικών των φετινών δηλώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια Ταμεία.
Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι παρά την παράταση έως τις 16 Ιουλίου της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων η εισροή εσόδων στα ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει νωρίτερα από πέρυσι λόγω της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής ? για πρώτη φορά ? υποβολής των δηλώσεων για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (με εξαίρεση τους συνταξιούχους) και για όλους τους επιτηδευματίες.
Αυτό αναμένεται επειδή, σε αντίθεση με τις χειρόγραφες δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται μεγάλος χρόνος επαλήθευσης και καταχώρισης στο σύστημα, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται αυτόματα, γεγονός που βοηθά στην άμεση βεβαίωση του φόρου αλλά και στην διευκόλυνση των διεκπεραιώσεων και ελεγκτικών επαληθεύσεων.
Μ.Β.

Στις τράπεζες τα εκκαθαριστικά για να μπλοκάρονται όσοι φοροδιαφεύγουν


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις τράπεζες τα εκκαθαριστικά για να μπλοκάρονται όσοι φοροδιαφεύγουν
Στις τράπεζες τα εκκαθαριστικά για να μπλοκάρονται όσοι φοροδιαφεύγουν
6/6/2012
Να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι πλέον υποχρεωμένοι όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες των πιστωτικών ιδρυμάτων. Και θα πρέπει να προσκομίζουν το πρωτότυπο του εκκαθαριστικού της Εφορίας. Ο στόχος είναι ένας, να «μπλοκάρονται» εκείνοι που φοροδιαφεύγουν.
Μάλιστα, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, που δέχεται καθημερινά πλήθος ερωτημάτων από πελάτες των τραπεζών-μελών της, ενημερώνει ότι από τον Μάρτιο 2012, σύμφωνα με ρητή διάταξη της Τράπεζας Ελλάδος (2652/2012 Πράξη Διοικητή) θα πρέπει:
Τα εισοδήματα του πελάτη-φυσικού προσώπου να δηλώνονται στην τράπεζα με την επίδειξη του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος (πρέπει να προσκομιστεί το πρωτότυπο).
Τα εισοδήματα του πελάτη-νομικού προσώπου/επιτηδευματία, με την επίδειξη του πρωτοτύπου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, με επιβεβαιωμένη την υποβολή της και το σημείωμα πληρωμής φόρου. Οσοι τώρα δεν είναι υπόχρεοι από τον νόμο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην αρμόδια ΔΟΥ και να λαμβάνουν υπογεγραμμένο αντίγραφο προκειμένου να το προσκομίζουν στην τράπεζα.
Η δήλωση του εισοδήματος αφορά όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες των τραπεζών, είτε δηλαδή έχουν από το παρελθόν σχέση με την τράπεζα είτε είναι νέοι πελάτες, ακόμα και εκείνους που θα χρειασθεί να κάνουν έστω μία και μοναδική συναλλαγή μέσω τράπεζας.
Παράλληλα, οι τράπεζες θα πρέπει να επαληθεύουν τα εισοδήματα των φυσικών ή νομικών προσώπων, να τα αντιπαραβάλλουν με τις φορολογικές δηλώσεις και να κρατούν αρχείο. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΤτΕ, στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» για να φοροδιαφύγουν περιλαμβάνονται:
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά άνω των 200.000 ευρώ και
  • Τα νομικά πρόσωπα στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ.
Οπως ρητά αναφέρει η Πράξη Διοικητή, οι τράπεζες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές κάθε «ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους».

Διευκρινίσεις ως προς την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.


ΠΟΛ.1131/30.5.2012
Διευκρινίσεις ως προς την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Αθήνα, 30 Μαΐου 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔ. (Δ12)
ΤΜΗΜΑ Α'


Ταχ. Δ/νση: Κ.Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 101 84 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 3375314-8
ΦΑΞ: 210 3375001


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ


ΠΟΛ 1131


ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις ως προς την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.


1. Με αφορμή ερωτήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, δίδονται διευκρινήσεις για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος υπόχρεων συνταξιούχων, για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1079/26.3.2012.


Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω διαδικτύου, της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, ανεξαρτήτως ποσού, εκτός κι αν αποκτούν παράλληλα και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση (εμπορική ή γεωργική), από ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ.


Στις περιπτώσεις υπόχρεων συζύγων, όταν ένας εκ των δύο είναι συνταξιούχος, είτε ο σύζυγος είτε η σύζυγος, η κοινή φορολογική τους δήλωση μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Η δυνατότητα αυτή δίνεται στο ζευγάρι υπόχρεων ανεξαρτήτως ποσού εισοδήματος, ακόμη και στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος έχει και εισοδήματα από ακίνητα ή από κινητές αξίες, ή είναι αγρότης ειδικού καθεστώτος.


Η μόνη περίπτωση κοινής δήλωσης συζύγων που υποχρεωτικά υποβάλλεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, είναι όταν ένας εκ των δύο αποκτά εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή από αγροτική εκμετάλλευση (αγρότης κανονικού καθεστώτος) ή από ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχει σε νομικό πρόσωπο της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ. (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξία, κοινωνία, αστική εταιρία).


2. Κατ' εφαρμογή της παραγρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 και προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:


α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2012, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2012, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, πριν και κατά την 30/04/2011.


β) Να μην έχει κατά την χρήση 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.


Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα που δηλώνονται στην φορολογική δήλωση και φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, όπως ενοίκια ακινήτων, γεωργικά εισοδήματα κ.λπ, ακόμη κι αυτά που υπολογίζονται με τεκμαρτό τρόπο. Δεν υπολογίζονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.


3. Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται συμπληρωματικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2011, δεν συμπληρώνεται ο κωδικός 049, δεδομένου ότι από τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε όπως ισχύουν για το συγκεκριμένο έτος, δεν επιτρέπεται προσκόμιση αποδείξεων με την συμπληρωματική δήλωση.


Στις συμπληρωματικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, μετά την τροποποίηση του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. με το άρθρο 38 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'- 27/10/2011), οι αποδείξεις (κωδικός 049) υπολογίζονται εφόσον οι δηλώσεις είναι εμπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.


4. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει οριστεί με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1079/26.3.2012, για όσους έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή την φορολογική τους δήλωση και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, δεν απαιτείται η προσέλευση στις Δ.Ο Υ. για την έκδοση κλειδαρίθμων, διότι η Γ.Γ.Π.Σ. ήδη αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.






Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΝΙΑΣ