Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Εντολές Πιτσιλή στις εφορίες για την αποφυγή παραγραφών Πιτσιλής

 

Και με τους δύο τρόπους (ΕΡΓΑΝΗ - forma.gov.gr ) η βεβαίωση κυκλοφορίας για μέλη Οργάνων Διοίκησης, Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες

 

Και με τους δύο τρόπους (ΕΡΓΑΝΗ - forma.gov.gr ) η βεβαίωση κυκλοφορίας για μέλη Οργάνων Διοίκησης, Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες

Οικονομικές Ειδήσεις

6 Νοέμβριος 2020
Taxheaven.gr


Δημοσιεύθηκε σε ορθή επανάληψη η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας για την Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας

Δείτε αναλυτικά:

1. Για Εργαζομένους –μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.
Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

2. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά και τους δύο τύπους Βεβαιώσεων Άδειας Κυκλοφορίας, δηλαδή τη Βεβαίωση  που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή τη βεβαίωση τύπου  Α.

2. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες,  για λόγους διασταύρωσης, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ  καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Ενημερώνουμε ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Δείτε επίσης : Οδηγίες βεβαίωσης κυκλοφορίας για Εργαζομένους, Μέλη Οργάνων Διοίκησης και Αυτοαπασχολούμενους - Ελ. Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες


13033: Οι κωδικοί σήμερα, ποιοι στέλνουν SMS

 Μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού


Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να μετακινηθούν από τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου με μήνυμα από το κινητό τους στον ειδικό αριθμό 13033, συμπλήρωση ειδικής φόρμας ή χειρόγραφη βεβαίωση. 13033: Οι κωδικοί σήμερα, ποιοι στέλνουν SMS.

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, η οποία μπαίνει σε καθεστώς lockdown, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να μετακινηθούν από τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου με μήνυμα από το κινητό τους στον ειδικό αριθμό 13033, συμπλήρωση ειδικής φόρμας ή χειρόγραφη βεβαίωση.

Θεσσαλονίκη και Σέρρες πάντως συνεχίζουν κανονικά και σήμερα με τα γνωστά SMS στο 13033.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

 

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1.  Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2.  Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3.  Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4.  Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5.  Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6.  Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, τα έντυπα

Eurokinissi

 Newsroom  Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 - 08:27

Για ποιους λόγους επιτρέπεται μετακινήσεις εκτός νομού από σήμερα, Σάββατο, που τίθεται σ’ εφαρμογή το lockdown σε όλη τη χώρα.    

Από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, τίθεται σε ισχύ το lockdown σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ένα από τα μέτρα της καραντίνας, είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού, με τέσσερις εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, οι μετακίνηση από νομό σε νομό επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία,
  • επανένωση οικογενειών,
  • και επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας, απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr.

ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΕΔΩ η έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.


Μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού

 



συναγερμού

» Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

» 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους (βλ. μετακινήσεις)

» Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

» Τηλε-εκπαίδευση σε Γυμνάσια, Λύκεια και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

» Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής

Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες

Επιτρέπονται:

» Όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα

» ΄Ολες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα (Βιομηχανία, Μεταποίηση)

» Ενδεικτικά, η λειτουργία των παρακάτω  δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα:

» Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) με το κανονικό τους ωράριο

» Λαϊκές αγορές με την συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, παράλληλες αγορές και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

» Καταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες

» Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών

» Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.)                                                      


» Υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ » Καθαριστήρια

» Περίπτερα (24ώρο)

» Πρατήρια καυσίμων

» Φαρμακεία

» Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικές υπηρεσίες

» Pet shops

Σημείωση:

» Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

» Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00

 

Μάσκα

» Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Μετακινήσεις

» Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, χρειάζεται η Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS (ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο στο forma.gov.gr ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:   

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφο-ρά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.

5. Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

* Η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα δεν εμπίπτει σε έναν από τους προβλεπόμενους λόγους της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι δραστηριότητες αυτές δεν επιτρέπονται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

» Απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση:

» λόγοι υγείας

» επαγγελματικοί λόγοι

» επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

» επανένωση οικογενειών

» Μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό

Όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ PCR. Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού αλλά και όσοι εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν. Τα μέτρα ξεκινούν να εφαρμόζονται από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. 

Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και η επίδειξη του QR code για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό, ενώ ξεκινώντας από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όλοι οι Έλληνες που ταξιδεύουν προς χώρες του εξωτερικού θα πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα PLF στη σελίδα travel.gov.gr, 24 ώρες πριν το ταξίδι.

 

Αθλητισμός

(αγώνες, προπονήσεις)

ΑΝΑΣΤΟΛΗ αθλητικών δραστηριοτήτων

» Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, κλπ (σχετική ΚΥΑ)

» Επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες  χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super league), στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket league),  στους ευρωπαϊκούς αγώνες (Champions

League, Europa League, Euroleague, BCL, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague) και β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, ομαδικών αθλημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών  για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια

» Επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Γυμναστήρια

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις

» Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία)

Δικαιοσύνη

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας εκτός από περιπτώσεις επείγοντος (σχετική ΚΥΑ)

Εμποροπανηγύρεις-

Κυριακάτικες Αγορές κλπ

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Εστίαση

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

» Λειτουργία delivery

» Λειτουργία take away και drive through επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

Καταστήματα τροφίμων

(σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ)

» 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον)

» Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια

» Παραμένει το κανονικό ωράριο λειτουργίας

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια)

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Κινηματογραφικές προβολές

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

 

Κομμωτήρια, υπηρεσίες

προσωπικής υγιεινής κλπ

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

ΚΥΤ προσφύγων

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ εξόδου

Λαϊκές αγορές

» 50% των εμπόρων / παραγωγών, 5 μέτρα μεταξύ πάγκων

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων

» Λειτουργία παράλληλων αγορών

Λιανεμπόριο

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Μεταφορές

(Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης)

» 65% σε ΜΜΜ » 65% σε πλοία

» Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi

» Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού

* Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων στα taxi και ΙΧ επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ επισκεπτηρίου

Νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα

» Ένας συνοδός / ασθενή

» Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%

*Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά

Παιδότοποι

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα

Πανεπιστήμια

» Τηλε-εκπαίδευση

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα

» Πραγματοποίηση γυρισμάτων μόνο κατ’ εξαίρεση, μετά από άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία μόνο των αυστηρά απαραίτητων προσώπων, χωρίς την παρουσία κοινού και πάντως υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

» Υποχρεωτική χρήση μάσκας α) σε πρόβες, β) όσων δεν συμμετέχουν στη σκηνή γυρίσματος

» Τήρηση απόστασης δύο (2) μέτρων για συντελεστές

» Καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων

Συναθροίσεις

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ δημόσιων συναθροίσεων στο πλαίσιο των Συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας


Μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού

Συναυλιακοί χώροι, Θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστατικές τέχνες (μόνο καθήμενοι)

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση

Συνέδρια/Εκθέσεις

» ΑΝΑΣΤΟΛΗ δραστηριότητας

Σχολεία

» Μάσκα από 4 ετών και άνω

» Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες (και τα ιδιωτικά Κέντρα Ειδικής Αγωγής)

» Τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και στα Λύκεια

Χώροι Λατρείας

» Λειτουργίες χωρίς παρουσία πιστών

» Πραγματοποίηση μόνο τελετών κηδειών με παρουσία έως 9 ατόμα


 

Μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού

Ενημέρωση κοινού και επιχειρήσεων

Τηλεφωνικό κέντρο 1520

Αρχές Ελέγχου επιτήρησης των μέτρων

ΕΛΑΣ

Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

Λιμενικό Σώμα

Δημοτική Αστυνομία

Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Ειδικώς στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Πρόσκληση υπ' αριθμ. 4575/ΑΜΘ100 για την Υποβολή Προτάσεων στο Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014 - 2020

 

Πρόσκληση υπ' αριθμ. 4575/ΑΜΘ100 για την Υποβολή Προτάσεων στο Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014 - 2020


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
    ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π.
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
     

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
    ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 2014-2020»

    ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1
    «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ

    ΜΕ ΤΙΤΛΟ
    «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Δράση 3δ.5-6.2»

    (Περίληψη πρόσκλησης υποβολής προτάσεων)

    Κομοτηνή 3/11/2020
    Κωδ. Πρόσκλησης: ΑΜΘ100
    Α/Α ΟΠΣ: 4575

    Έκδοση: 2/0

    Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
    Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

    Την προκήρυξη της Δράσης (3δ.5-6.2) «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020.

    Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης (3δ.5-6.2) «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» ανέρχεται στο ποσό των 45.000.000 € ενώ η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από 2.000 € έως 15.000€ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης στις 19-03-2020. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα υπερδέσμευσης σε ποσοστό έως 100% με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις με τόπο εγκατάστασης στην ΠΕ Ξάνθης λαμβάνουν αυξημένη κατά 20% ενίσχυση, λόγω της έντασης της πανδημίας στην περιοχή.

    Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020.

    Δικαιούχοι (λήπτες της ενίσχυσης), που μπορούν να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, είναι:

    • υφιστάμενες Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα Ι του Καν. Ε.Ε. 651/2014 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: «ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΜΕ»), ανεξαρτήτου νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, και
    • έχουν κλεισμένη (πλήρως ή μερικώς) τη διαχειριστική χρήση του 2019 και
    • δεν αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4: «ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» της παρούσας πρόσκλησης και
    • ο κύριος ΚΑΔ ή ο ΚΑΔ με το μεγαλύτερο ποσοστό ακαθάριστων εσόδων, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική δήλωση Ε3 του έτους 2019, περιλαμβάνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΔ)».

    Η ένταξη των πράξεων θα γίνει με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Οι πράξεις που θα εγκριθούν, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την εγκεκριμένη αναλυτική πρόσκληση της Δράσης. Στην αναλυτική πρόσκληση της Δράσης περιγράφονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, η διαδικασία αξιολόγησής τους, η ένταξη τους για χρηματοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και οι λοιποί όροι της Δράσης.

    Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) είναι δυνατή από 04-11-2020 ώρα 13:00 έως και την 18-03-2021 ώρα 15:00, εκτός αν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της πρόσκλησης εξαντληθεί νωρίτερα.

    Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΣΜΟΣ Α.Μ.Θ, εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ, στη διεύθυνση: Όπισθεν οικισμού Ηφαίστου - έναντι Πανεπιστημιούπολης - 69150 Κομοτηνή, ΤΘ 145, τηλ. 25310 35916, 72388, 84099 και e-mail επικοινωνίας: desmos@desm-os.gr.

     

    ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΠΑ ΕΣΠΑ 2014-2020