Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Προστασία εργαζομένων που μολύνθηκαν από κορωνοϊό στο χώρο εργασίας

 

Προστασία εργαζομένων που μολύνθηκαν από κορωνοϊό στο χώρο εργασίας




Κατά τη διάρκεια του έτους που διανύσαμε, η πανδημία επέφερε ουσιώδεις αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Πολλοί εργοδότες υποχρεώθηκαν να κλείσουν μέχρι νεωτέρας την επιχείρησή τους και έτσι ανέστειλαν τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων τους, ενώ σε άλλους επιτράπηκε να λειτουργούν υπό αυστηρούς όρους.

Αν οι εργαζόμενοι μιας ανοιχτής επιχείρησης μολυνθούν από κορωνοϊό και αποδειχθεί, μετά από ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ, ότι ο χώρος εργασίας έγινε εστία του ιού από υπαιτιότητα του επιχειρηματία-εργοδότη, επειδή δεν τηρούσε στην επιχείρησή του τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας, ισχύουν τα εξής:

Ο Κώδικας Νόμων για την Υγεία & Ασφάλεια των Εργαζομένων (ΚΝΥΑΕ) που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.3850/2010 (ΦΕΚ 84 Α΄) ιδρύει ευθύνη του εργοδότη για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, ορίζει στο άρθρο 42, παρ.1 ότι «Ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας και να λαμβάνει μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των τρίτων». Άλλωστε, τα μέτρα για την ασφάλεια, την υγεία και την υγιεινή κατά την εργασία σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να συνεπάγονται την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων (άρθρ. 42, παρ. 10). Συνεπώς, θα ενεργοποιηθεί ο κυρωτικός μηχανισμός του νόμου (άρθρα 71 επόμενα) και θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη, με αιτιολογημένη πράξη του αρμόδιου Προϊσταμένου Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου ή του ελέγξαντος Ειδικού Επιθεωρητή Εργασίας. Επίσης, προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη που με δόλο έθεσε την υγεία των εργαζομένων σε κίνδυνο (άρθρο 72).

Ταυτόχρονα, βάσει των πρόσφατων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού (ενδεικτικά η ΚΥΑ Νοεμβρίου Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342, ΦΕΚ B’ 4899/06.11.2020), συναρμόδιοι στον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων είναι και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η Ελληνική Αστυνομία κ.ά. (άρθρο 8, παρ.1 α’). Παρατηρείται συρροή στην επιβολή προστίμου τόσο από νόμο όσο και από υπουργική απόφαση (κανονιστική διοικητική πράξη), όμως μία φορά θα επιβληθεί πρόστιμο, αφού και στις δύο περιπτώσεις προστατευτέο είναι το ίδιο έννομο αγαθό, η υγεία.

Επιπλέον, ο εργοδότης ενδεχομένως ευθύνεται ποινικά, αν θεωρούσε πιθανό ότι οι εργαζόμενοί του θα μολυνθούν και τουλάχιστον το αποδεχόταν. Σε μια τέτοια περίπτωση, πληρούται το έγκλημα της έκθεσης (306 ΠΚ).

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αξιώσουν αποζημίωση για την τέλεση αδικοπραξίας εις βάρος τους (914 ΑΚ) αλλά και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης (932 ΑΚ). Πιο συγκεκριμένα, η παρανομία που απαιτείται για τη στοιχειοθέτηση της αδικοπρακτικής ευθύνης συνίσταται στην προσβολή του απόλυτου δικαιώματός τους στην υγεία. Εκτός αυτών, οι εργαζόμενοι δικαιούνται και τον μισθό τους για το διάστημα που εμποδίστηκαν να παράσχουν την εργασία τους, σύμφωνα με το άρθρο 657 ΑΚ και τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 658 ΑΚ.

Ενοίκια Φεβρουαρίου: Στο 80% η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Όλες οι λεπτομέρειες

 

Ενοίκια Φεβρουαρίου: Στο 80% η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Όλες οι λεπτομέρειες

2:52 μμ, Παρασκευή 15 Ιάν 2021

Επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο το μέτρο πλήρους αναστολής καταβολής ενοικίου από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται για τον μήνα Ιανουάριο επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το μέτρο αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι σήμερα, 15 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος μηνός Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων

Πηγή: enikonomia.gr


Ανακοίνωση Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την διεξαγωγή εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων και γλωσσομάθειας

 

Ανακοίνωση Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την διεξαγωγή εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων και γλωσσομάθειας



H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει ότι:

Η διεξαγωγή εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων και γλωσσομάθειας) των φορέων, που συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.69543/31.10.20 (Β’ 4810), όπως παρατάθηκε και τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969/7.1.2021 (Β’ 23), επιτρέπεται, εξαιρετικώς και μόνο, για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, εφόσον απαιτούνται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Οι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής.

Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiroseis_gge@mnec.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.


Νέο σ/ν «Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών»

 Νέο σ/ν «Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών»

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών».


Το εν λόγω Σχέδιο Νόμου επιβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καθώς και στη διασφάλιση περιβάλλοντος σταθερότητας και φορολογικής δικαιοσύνης, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας.


Ειδικότερα, με το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου κυρώνεται η Πολυμερής Σύμβαση για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών.


Η Σύμβαση υιοθετήθηκε στο Παρίσι στις 24 Νοεμβρίου 2016 και υπεγράφη από την Ελληνική Δημοκρατία στις 7 Ιουνίου 2017.


Παρέχει στα κράτη τα εργαλεία που χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα κέρδη φορολογούνται εκεί όπου πραγματοποιούνται οι οικονομικές δραστηριότητες που τα παράγουν και εκεί όπου δημιουργείται η αξία τους. Έτσι, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της απώλειας σημαντικών εταιρικών φορολογικών εσόδων εξαιτίας του επιθετικού διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την τεχνητή μετατόπιση κερδών σε εδάφη όπου αυτά δεν υπόκεινται σε φορολογία ή υπόκεινται σε μειωμένη φορολογία.


Παράλληλα, εξασφαλίζεται η βελτίωση των μηχανισμών επίλυσης διαφορών, προκειμένου η υιοθέτηση των μέτρων για την εξάλειψη των ευκαιριών διασυνοριακής φοροδιαφυγής να μην οδηγεί σε αβεβαιότητα για τους φορολογούμενους και σε ακούσια διπλή φορολόγηση.


Στόχοι του Σχεδίου Νόμου είναι:


Βραχυπρόθεσμα, η ταχεία και συντονισμένη τροποποίηση των διατάξεων των υφιστάμενων φορολογικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη διμερούς επαναδιαπραγμάτευσης κάθε τέτοιας συμφωνίας ξεχωριστά, διαδικασία η οποία θα καθίστατο χρονοβόρα και λιγότερο αποτελεσματική. Οι διεθνείς φορολογικές συμφωνίες στις οποίες έχει συμβληθεί η Ελλάδα και οι οποίες είναι σε ισχύ ανέρχονται σε 57.

Μακροπρόθεσμα, η εφαρμογή των τελικών συστάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την καταπολέμηση των φαινομένων διάβρωσης της φορολογικής βάσης και μετατόπισης κερδών, οι οποίες αποσκοπούν συγκεκριμένα στην αποτροπή της καταστρατήγησης των φορολογικών συμφωνιών, τη βελτίωση των μηχανισμών επίλυσης διαφορών που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες, την αποτροπή της τεχνητής αποφυγής δημιουργίας μόνιμης εγκατάστασης και την εξουδετέρωση των επιπτώσεων των υβριδικών αναντιστοιχιών. Μέσω της καταπολέμησης των φαινομένων αυτών εξασφαλίζονται τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας.

Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου είναι πολλαπλά. Μεταξύ άλλων:


Καθιερώνονται ισότιμοι όροι θεμιτού ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, οδηγώντας σε οφέλη και για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ενισχύεται η διαφάνεια και η φορολογική ασφάλεια, μέσω της βελτίωσης των μηχανισμών επίλυσης διαφορών, καθώς και της βελτίωσης στην οργάνωση και τυποποίηση των σχετικών υπηρεσιών του Κράτους, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του.

Προβλέπεται να υπάρξει συμβολή στην αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων, διότι ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των φορολογικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Ελλάδα μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης μέσω των προβλεπόμενων μηχανισμών επίλυσης διεθνών φορολογικών διαφορών.

Επιτυγχάνεται ο περιορισμός των πόρων που θα δαπανούνταν, ελλείψει συγχρονισμένης τροποποίησης διατάξεων μέσω της Πολυμερούς Σύμβασης, προκειμένου για τη διμερή επαναδιαπραγμάτευση κάθε φορολογικής συμφωνίας που έχει συνάψει η Ελλάδα και είναι σε ισχύ ξεχωριστά.

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΑΑΔΕ Στοιχεία Επικοινωνίας Υπηρεσιών ΑΑΔΕ για ραντεβού

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΑΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δ.Ο.Υ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΛΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. Α' ΑΘΗΝΩΝ

2131604160

2131604137

2131604119

2131604114

2131604103

doy.a-athinon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Δ’ ΑΘΗΝΩΝ

2131604301

2131604310

doy.d-athinon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΙΒ’ ΑΘΗΝΩΝ

2131613637

2131613633

doy .iv-athinon@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ ΑΘΗΝΩΝ

2131607320

(Μητρώο)

2131607310

(Εισόδημα-Κεφάλαιο-ΕΝΦΙΑ)

2131607381

(Έσοδα)

2131607364

(Δικαστικό)

2131607332

2131607347

doy.ig-athinon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΙΖ' ΑΘΗΝΩΝ

2131606201

2131606280

2131606288

doy.iz-athinon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

2131609321

2131609322

2131609349

doy .agion-anargyron@aade .gr
Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΑΛΕΩ

2131609520

2131609513

doy.aigaleo@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

2108028150

2108068811

doy.amarousiou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ2131610190doy.glyfadas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ2105541841doy.elefsinas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

2109751095

2109752224

2109760218

2109760210

doy.ilioupolis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

2131607711

2131607740

doy.kallitheas@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΗΜΕΔΑΠΗΣ

2108204602

2108204604

2108204607

2108204609

2108204611

2108204612

doy.katoikonexoterikou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

2131612172

2108014124

doy.kifisias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ

2132105514

2132105545

2132105537

doy .koropiou@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ2132104421, 430, 419, 433, 440, 414, 411doy.moschatou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ

2131608120

2131608151

doy.neas-ionias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

2132106429

2132106420

doy.pallinis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

2105711251

2131609714

doy .peristeriou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

2131613350

2131613371

doy.fae-athinon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ

2131614501

2131614544

doy .chol argou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΨΥΧΙΚΟΥ

2131614352

2131614388

2131614338

doy.psychikou@ aade. gr

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (ΓΕΦ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Γ.Ε.Φ. ΜΕΓΑΡΩΝ2296301209 

 

Δ.Ο.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. Λ' ΠΕΙΡΑΙΑ

2132102761

2132102740

doy.a-peiraia@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Ε’ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132103485

2132103418

2132103419

doy.e-peiraia@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΝΙΚΑΙΑΣ

2104945584

2104962692

doy.nikaias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132103830

2104176392

doy.ploion-peiraia@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132103688

2132103690

2104112200

doy.fae-peiraia@aade.gr

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

2102925211

2102932341

2102925154

yedde.attikis@aade.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

2103375178

2103375145

2103375155

aade.central@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ (Δ.ΕΛ.)

2103375294

2103375791

2103375962

2103375650

d.eleg@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ (Δ.ΕΙΣ.)

2103375433

2103635007

deispraxeon@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ (Δ.Ε.Α.Φ.)2103375192deaf@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ (Δ.Ε.Ε.Φ.)2103375350deef@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ (Δ.Ε.Φ.Κ. & Π.)2103375833defk@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΔΕΔ) ΑΘΗΝΑΣ

2131604516

2131604590

2131604512

2131604531

ded.ath@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.)

2102925890

2102925175

2102933126

2102925341

dipaee@aade.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ (Ε.Μ.ΕΙΣ.)

2131606734

2131606741

emeis@aade.gr
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ (Κ.Ε.ΟΦ.) ΑΤΤΙΚΗΣ2131605603keof@aade.gr
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)

2132107131

2132107132

2132107133

kemeep@aade.gr
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.)

2131606455

2131606457

2131606465

2131606448

kefomep@aade.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

2132114808

2132114809

2132114831

akadimia@aade.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ2131611421for.per.athinon@aade.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ2132103694fpp@aade.gr
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ

2103375714

2103375176

gdcustoms@aade.gr

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ.
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ & ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ

2106987494

2106987490

ddtheka@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

2106987440

2106987450

dtd@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

2107259324

2107259311

dstep@aade.gr
Δ.ΝΣΗ Ε.Φ.Κ. & Φ.Π.Α.

2106987449

2106987461

finexcis@aade.gr

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΔΤ. & Ε.Φ.Κ.
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2104284475

2132112419

2104511003

telp.attikis@aade.gr
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ (ΕΛ.Υ.Τ.) ΑΤΤΙΚΗΣ

2132112617

2132112618

2132112621

elyt.attikis@aade.gr
ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (Ε.Υ.Τ.Ε.)

2104612586

2104612590

eyte@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΔΙ.Δ.Δ..Υ.)

2132124542

2132124517

dddy@aade.gr

 

ΤΕΛΩΝΕΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Α’ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2104618502

2104613660

tel.a-peiraia@aade.gr
Β’ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132111301

2132111308

tel.b-peiraia@aade.gr
Γ’ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132111149

2132111131

tel.c-peiraia@aade.gr
Δ’ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2132111524

2132111531

tel.d-peiraia@aade.gr
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2132109724

2132109713

2132109710

tel.athinon@aade.gr
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

2103542146

2103542144

tel.el-venizelos@aade.gr
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

2132110426

2132110400

tel.elefsinas@aade.gr
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

2292060620

2292026333

tel.lavriou@aade.gr
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ2294028460tel.rafinas@ aade. gr

 

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ2106479000 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ2106479211gd.gcsl@aade.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ2106479228gdgcsl_office@ aade. gr
Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ2106479241sype.gcsl@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ2106479220dat.gcsl@aade.gr
Δ/ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΧΗΜ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ2106479155devxp.gcsl@aade.gr
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΟΥ2106479215tarification.gcsl@aade.gr
Α’ ΧΥ ΑΘΗΝΩΝ

2106479193

2132117337

a_athens.gcsl@aade.gr
Β' ΧΥ ΑΘΗΝΩΝ2106479128b athens.gcsl@aade.gr
Γ' ΧΥ ΑΘΗΝΩΝ2102854192c athens.gcsl@aade.gr
ΧΥ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ2106479137metrology.gcsl@aade.gr
ΧΥ ΠΕΙΡΑΙΑ2104613991piraeus.gcsl@aade.gr
ΧΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

2132117900

2105546692

elefsina.gcsl@aade.gr
Α.Ε.Τ.Α.2106479230aeta@aade.gr
Α.Χ.Σ.2106479230axs@aade.gr

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Δ.Ο.Υ. ΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Δ.Ο.Υ. ΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. ΛΑΜΙΑΣ

2231353388

2231353338

dov.lamias@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

2261352315

2261352301

dov.livadeias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2221353100

2131614388

2131614338

dov.chalkidas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

2265352234

2265352235

2265352236

dov.amfissas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΘΗΒΩΝ

2262352217

2262026470

dov.thivon@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ2237352100dov.karpenisiou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ

2222351118

2222351114

2222351113

2222351124

dov.kvmis@aade.gr

 

Δ.Ο.Υ. ΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ2251353138dov.mvtilinis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ2241363436dov.rodou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΣΥΡΟΥ2281079700dov .svrou@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ2841342436dov.agiou-nikolaou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ2813411201dov.irakleiou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ2831343428dov.rethvmnou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΧΑΝΙΩΝ2821344705dov.chanion@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΣΑΜΟΥ2273353219dov.samou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ2271352134dov .chiou@ aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΚΩ2242361128dov.ko@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΘΗΡΑΣ2286023003dov.thiras@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ2289023750dov.mvkonou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΝΑΞΟΥ2285022359dov.naxou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΠΑΡΟΥ2284361100dov.narou@,aade. gr

 

Δ.Ο.Υ. ΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

2313333851

2313333868

dov.ampelokipon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Δ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313332030

2313332040

dov.d-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Ε' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313331916

2313331978

dov.e-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Ζ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313332457

2313332466

dov.z-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313332622

2313332646

dov.fae-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

2331353100

2331353133

2331353157

2331353141

dov.veroias@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΕΔΕΣΣΑΣ

2381352156

2381352157

2381352121

2381352122

2381352171

2381352176

2381352183

2381352184

2381352131

2381352141

2381352161

2381352111

dov.edessas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2351353300

2351353304

dov.katerinis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

2371352108

2371352103

dov.polvgvrou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΣΕΡΡΩΝ

2321354120

2321354231-232

dov.serron@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

2467353202

2467353210

2467353223

2467353211

dov.kastorias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΟΖΑΝΗΣ

2461354166

2461354150

2461354131

2461354165

dov.kozanis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΔΡΑΜΑΣ

2521353136

2521353118

2521353137

dov.dramas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ2551355139dov.al exandrouDolis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ

2513503200

2513503202

dov.kavalas@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ2541353250dov.xanthis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2531353100dov.komotinis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ2441354197dov.karditsas@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ2413510027dov.larisas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΒΟΛΟΥ2421354111dov.volou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2431353608

2431353600

dov.trikalon@aade. gr
Δ.Ο.Υ. Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313331833

2313331828

2313331826

dov.a-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Η' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313333352

2313333351

2313333346

2313333337

dov.i-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2313334058

2313334042

2313334035

2313334052

2313334041

2313334034

dov.ionias-thessalonikis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

2313333675

2313333662

dov.kalamarias@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΛΑΓΚΑΔΑ

2394331150

2394331147

2394331137

2394331135

2394331127

dov.lagkada@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

2382352118

2382352114

2382352112

2382352109

dov.giannitson@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΙΛΚΙΣ

2341353757

2341353727-28

dov.kilkis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

2373351122

2373351133

dov.neon-moudanion@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

2462352100

2462352145

2462352119

2462352142

dov.grevenon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

2463352119

2463352110

2463352131

dov.ptolemaidas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385352153

2385352144

2385352128

2385352124

dov.florinas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

2552021205

2552021200

dov.orestiadas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ2421354523dov.neas-ionias-volou@aade.gr

 

Δ.Ο.Υ. ΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ)
ΥΠΗΡΕΣΙΑΤΗΛΕΦΩΝΟE-MAIL
Δ.Ο.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2641363845

2641363824

2641363844

dov.agriniou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. Α' ΠΑΤΡΩΝ

2613621102

2613621103

2613621104

2613621111

dov.a-patron@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΥΡΓΟΥ

2621363201

2621363211

2621363275

dov.pvrgou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

2752028553

2752362667

2752362641

dov.nafpliou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

2713610633

2710241384

2713610648

2713610649

dov.tripolis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

2741040484

2741040450

2741040413

dov.korinthou@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΣΠΑΡΤΗΣ

2731027423

2731362124

2731362153

dov.spartis@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2721063600

2721063601

2721365509

2721365272

2721365534

dov.kalamatas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2651050380

2651368472

2651368265

2651368425

dov.ioanninon@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2682362360

2682362345

2682362339

2682362342

dov.prevezas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2661363213

2661039890

2661021209

2661363201

dov.kerkvras@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2631363605

2631050214

2631363607

2631363620

doy.mesolongiou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ

2691362333

2691362334

2691061455

doy.ai giou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. Γ' ΠΑΤΡΩΝ

2610311214

2613621538

2613621568

doy.c-patron@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

2622361301

2622361312

2622361303

doy.amaliadas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΥΣ

2751362164

2751026179

2751362143

2651362169

doy.argous@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΡΤΑΣ

2681363705

2681363706

2681072844

2681363772

2681363778

doy.artas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2665362323

2665362350

2665362312

2665362326

doy.igoumenitsas@aade.gr
Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

2671027203

2671027202

2671026875

2671027204

doy .argostoliou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

2695362352

2695362355

2695362300

2695362342

doy.zakynthou@aade. gr
Δ.Ο.Υ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2645262600

2645362612

2645362613

2645362642

2645362630

doy.lefkadas@aade. gr