Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ για οφειλές στα Ταμεία Στις «μαύρες λίστες» θα συμπεριληφθούν οι οφειλές από το 1ο ευρώ για όλους όσους έχουν χρέη προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ αλλά και τον ΟΑΕΕ.

Έρχονται κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ για οφειλές στα Ταμεία

Στις «μαύρες λίστες» θα συμπεριληφθούν οι οφειλές από το 1ο ευρώ για όλους όσους έχουν χρέη προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ αλλά και τον ΟΑΕΕ.
erxontai-katasxeseis-apo-to-prwto-eurw-gia-ofeiles-sta-tameia
 
Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) διαβιβάζονται με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, το σύνολο των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές. Μέχρι τώρα, το ΚΕΑΟ διαχειριζόταν τα χρέη άνω των 5.000 ευρώ ανά αριθμό φορολογικού μητρώου.
Με τη νέα απόφαση όμως, στις «μαύρες λίστες» θα συμπεριληφθούν οι οφειλές από το 1ο ευρώ για όλους όσους έχουν χρέη προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΓΑ αλλά και τον ΟΑΕΕ. Η απόφαση που έχει υπογραφεί από τις 28/12 αλλά δημοσιεύτηκε τώρα στο ΦΕΚ, ουσιαστικά θα επιτρέπει στο ΚΕΑΟ να προχωρείς σε λήψη αναγκαστικών μέτρων (π.χ δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις κλπ) ακόμη και για μικρές οφειλές οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης.
Η απόφαση αναφέρει ρητά: «Στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: