Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Καυτό 45ήμερο φόρων για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Καυτό 45ήμερο φόρων για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

oura-trapeza-630.jpg

Καυτό 45ήμερο φόρων για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδαΟι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής δημιούργησαν «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα |EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Μπροστά σε μια τεράστια «τρύπα» εσόδων βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να εισπράξει 12,624 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της οπισθοβαρούς πληρωμής των φόρων.
Οι παλινωδίες και τα πισωγυρίσματα στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των προθεσμιών πληρωμής των φόρων και κυρίως το γράψε-σβήσε της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ.
Μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας, τις δύο δόσεις του φόρου ακινήτων και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βγάλουν από τις τσέπες τους τουλάχιστον 3,3 δισ. ευρώ.
Το «συμβόλαιο»-έγγραφο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα και αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», δείχνει το καυτό 45ήμερο που περιμένει τους εξουθενωμένους φορολογουμένους, αλλά και την τύχη αυτών των φόρων.
Δεν αποκλείεται πολλές από αυτές τις οφειλές να προστεθούν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών που ήδη ενσωματώνει χρέη 70 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: