Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

H τρόικα έβγαλε τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων!

H τρόικα έβγαλε τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων!

akinita-enfia-630-420.jpg

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεωνΕκτός ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ ύστερα από απαίτηση της τρόικας | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Μείζον πολιτικό ζήτημα με τις ξεθωριασμένες «κόκκινες γραμμές» αλλά και τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης, ότι ορισμένα ζητήματα θα προχωρήσουν ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, προκύπτει μετά την απαίτηση της τρόικας να εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση των 72-100 δόσεων, λόγω της τεράστιας «τρύπας» που θα δημιουργήσει στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού.
Υπακούοντας στο αυστηρό… πρόσταγμα των δανειστών, το μέγαρο Μαξίμου δεν δίστασε να αδειάσει τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία λίγες ώρες πριν είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «ο νόμος δεν διαχωρίζει τις οφειλές κι ότι συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σαββαΐδου δεν είχε ενημερωθεί καν για την αλλαγή που έγινε, προφανώς και υπό την πίεση των δανειστών που έτσι και αλλιώς διαφωνούν συνολικά με τη ρύθμιση, επικαλούμενοι τον κίνδυνο να πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι το προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης με τη ρύθμιση των δόσεων ευνοεί κυρίως τους κακοπληρωτές και τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών (περίπου 4 εκατομμύρια) έχει υπόλοιπο ΕΝΦΙΑ που δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε περισσότερες από 10- 12 δόσεις, αφού η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: