Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εγκαταλείπουν και την κοινωνική ασφάλιση samaras-vroutsiw-spiropoulos-630.jpg

Εγκαταλείπουν και την κοινωνική ασφάλιση

samaras-vroutsiw-spiropoulos-630.jpg

Απασφαλίζουν το ασφαλιστικόΘερμή χειραψία Αντώνη Σαμαρά - Ροβέρτου Σπυρόπουλου, υπό το βλέμμα του Γιάννη Βρούτση | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Βόμβα στο Ασφαλιστικό έβαλε χθες, Τρίτη, ο διοικητής του ΙΚΑ από το βήμα του 4ου συνεδρίου «Απασχόληση και ασφάλιση: δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας ζητούν λύσεις», που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν, για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;», αναρωτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;»...
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, θα πρέπει να θεσπιστεί ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης που θα αφορά την κατώτατη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ακολούθως, ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης, ο εργαζόμενος θα απολαμβάνει μεγαλύτερες παροχές!
Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί επισήμως από το υπουργείο Εργασίας, είναι σαφές ότι θα οδηγήσει σε νέα σμίκρυνση τις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κατάφερε χθες να φωτίσει το κρυφό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για νέο «κούρεμα»σε παροχές προς τους ασφαλισμένους και σε συντάξιμους μισθούς των συνταξιούχων.
«Θα επιλέξουμε την καθολική ενοποίηση των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης με τρεις κλάδους (Μισθωτοί–Αυτοαπασχολούμενοι–Αγρότες) ή θα επιλέξουμε τη διακριτή ύπαρξη τριών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, δηλαδή του Ταμείου Μισθωτών, του Ταμείου Αυτοαπασχολούμενων και του Ταμείου Αγροτών;», αναρωτήθηκε.
Όπως φαίνεται, η παραπαίουσα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. προωθεί τη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία θα πλήξει πρωτίστως τις συνταξιοδοτικές παροχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: