Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ιδιος ο τρόπος πληρωμής του φόρου για όσους υποβάλλουν εμπρόθεσμα Παράταση έως 31/7 για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων


Ιδιος ο τρόπος πληρωμής του φόρου για όσους υποβάλλουν εμπρόθεσμα
Παράταση έως 31/7 για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων
NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 13:54
Τελευταία Ενημέρωση : 12/07/2012 14:21



Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την τελευταία παράταση.
Όπως διευκρινίζεται, ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθώς όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Παράλληλα, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
Επίσης παρατείνεται η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: