Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αναζητούνται 500.000 ιδιοκτήτες για να πληρώσουν ΕΕΤΗΔΕ 330 εκατ. ευρώ


Αναζητούνται 500.000 ιδιοκτήτες για να πληρώσουν ΕΕΤΗΔΕ 330 εκατ. ευρώ

Του Κωστή Πλάντζου
 
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων (σχεδόν το 10% του συνόλου) απέφυγαν με διάφορους τρόπους να πληρώσουν το 2012 το χαράτσι ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών τους αναζητεί για να μπορέσει να εισπράξει περίπου 330 εκατ. ευρώ που τα έχει προϋπολογίσει στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δίμηνο, η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει περίπου 500.000 εκκαθαριστικά ΕΕΤΗΔΕ, στις διευθύνσεις κατοικίας των υπόχρεων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος. Κατάφερε να εντοπίσει όμως μόνον όσους είχαν δηλώσει σωστό ΑΦΜ στη ΔΕΗ.
Οι λόγοι και οι τρόποι με τους οποίους κάποιοι απέφυγαν να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ ποικίλουν: άλλοι δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ, άλλοι ζήτησαν (με αίτηση στην ΔΟΥ) αποσύνδεση της οφειλής από το λογαριασμό ρεύματος, άλλοι κατέθεσαν στο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ δεν είναι και λίγοι που ισχυρίζονται πως πλήρωσαν σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος τα ποσά, αλλά αυτά δεν αποδόθηκαν στο δημόσιο.

http://www.newmoney.gr/article/1861/anazitoyntai-500000-idioktites-gia-na-plirosoyn-eetide-330-ekat-eyro

Δεν υπάρχουν σχόλια: