Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

H πολιτική αβεβαιότητα πριν τον ανασχηματισμό φαίνεται να "τρόμαξε" τους καταθέτες Και όμως οι καταθέσεις άρχισαν και πάλι να μειώνονται !

H πολιτική αβεβαιότητα πριν τον ανασχηματισμό φαίνεται να "τρόμαξε" τους καταθέτες

Και όμως οι καταθέσεις άρχισαν και πάλι να μειώνονται !

Πολιτική αβεβαιότητα και φόροι ανάσχεσαν την εισροή καταθέσεων. Σύμφωνα με την Καθημερινή  στο τέλος Ιουνίου οι καταθέσεις συρρικνώθηκαν στα 162,65 δισ ευρώ από τα 164 δισ ευρώ που ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο καταδεικνύοντας μία αντιστροφή του κλίματος που είχε διαμορφωθεί απ' το β' εξάμηνο του 2012 και έπειτα.
Στελέχεη τραπεζών εκφράζουν προβληματισμό για την πορεία των καταθέσεων και μάλιστα σε μια συγκυρία που τα επιτόκια καταθέσεων διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Η αντιστροφή της θετικής πορείας των καταθέσεων αποδίδεται στα δρματατικά γεγονότα της Κύπρου την περασμένη άνοιξη και το "κούρεμα" καταθέσεων αλλά και την επιδείνωση των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών στη χώρα.
Όπως σημειώνουν, η αβεβαιότητα τόσο για την ασφάλεια των καταθέσεων αλλά και η ανησυχία για την επιβίωση της κυβέρνησης συνεργασίας αποτρέπουν την επιστροφή καταθέσεων.
Σημειώνεται πως από τα επίπεδα των 150,58 δισ ευρώ που διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο του 2012, ανήλθαν στα 161,45 δισ ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012 ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ξεπέρασαν τα 164 δισ. Έκτοτε όμως ακολουθούν καθοδική πορεία.


Πηγή: Και όμως οι καταθέσεις άρχισαν και πάλι να μειώνονται ! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/19264/kai-omos-oi-katatheseis-arhisan-kai-pali-na-meionontai#ixzz2ao71LnDG

Δεν υπάρχουν σχόλια: