Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

93.406 ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κάθε μέρα κατασχετήρια

Έντυπη Έκδοση 

93.406 ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κάθε μέρα κατασχετήρια

Το ΙΚΑ προχώρησε σε 589 κατασχέσεις το μήνα Ιούλιο, ενώ εξέδωσε και 985 εντάλματα
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι, καθώς συνεχίζουν κατά εκατοντάδες να λαμβάνουν ειδοποιητήρια κατάσχεσης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις-προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών, εκ των οποίων μόνο 6.024 αφορούν οφειλέτες του ΟΑΕΕ.
Επίσης, έχει στείλει 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που είναι το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης, εκ των οποίων μόνο 5.941 απευθύνονταν σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με διευκρινίσεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ, πέραν των προϋποθέσεων του νόμου για την περίθαλψη όσων ασφαλισμένων έχουν οφειλές, θα πρέπει:
1. Οι ενεργοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 65.835, δεν απαιτείται να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας,
2. Οι διακόψαντες των ετών 2011, 2012, 2013, οι οποίοι δικαιούνται παροχών περίθαλψης και ανέρχονται σε 22.833, θα προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, για να διαπιστωθεί επιπλέον: ότι δεν έτυχαν περίθαλψης ως άνεργοι ούτε πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής, βάσει του νόμου της ανεργίας.
3. Για τα προστατευόμενα μέλη θα προσέρχεται ο ενδιαφερόμενος με αίτησή του, για τη διαπίστωση των προϋποθέσεων -και προσκόμιση δικαιολογητικών όπου απαιτείται- καταχώρισής τους στο βιβλιάριο ασθενείας του άμεσα ασφαλισμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες στον Κανονισμό διατάξεις.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικών δηλώσεων, εφ' όσον με τη συνδρομή του μηχανογραφικού κέντρου του υπ. Εργασίας (ΗΔΙΚΑ) και της ΓΓΠΣ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο, εξασφαλίζοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ασφάλεια των δεδομένων.
Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή το ΙΚΑ προχώρησε σε 589 κατασχέσεις το μήνα Ιούλιο, ενώ εξέδωσε και 985 εντάλματα κατάσχεσης. Το σύνολο των κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας για το πρώτο επτάμηνο φτάνει τις 708, ενώ οι κατασχέσεις για την κινητή περιουσία φτάνουν τις 4.210 για το ίδιο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: