Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ιστορίες φορολογικής τρέλας… κι αν είσαι εν taxis υπομονή πρέπει να χεις!

Ιστορίες φορολογικής τρέλας… κι αν είσαι εν taxis υπομονή πρέπει να χεις! 
  Ελλάδα Το ποσό; Μην το συζητάς… Η αποπληρωμή; Άμεση… Η φορολογική ενημερότητα;  Άφαντη!  
Της Ειρήνης Προμπονά

«Μην σου τύχει…» πόσες φορές το λέμε για πράγματα παράλογα που συμβαίνουν, για πράγματα απλά, που στην πορεία γίνονται Γολγοθάς αφού η χώρα τα τελευταία χρόνια είναι… άδειου «Κρανίου τόπος»!
 
Ο κος Τσαμιλής Κωνσταντίνος εργάζεται σε λαϊκή αγορά  και συγκεκριμένα στην Δ’ Λαϊκή Αγορά Αθηνών  από Χολαργό και Ηλύσια, δηλαδή,  μέχρι Κολωνό και Πετρούπολη.
 
Κάθε 3μηνο πληρώνει το ΦΠΑ του στην  εφορία. Από 350 ευρώ, μπορεί και 400 και είναι  εντάξει στις υποχρεώσεις του.
 
Η εφορία όμως; Είναι εν taxis?


 
Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Το σημείωμα πληρωμής έφτασε στα χέρια του κου Τσαμιλή  την Παρασκευή 9 του Γενάρη. Το ποσό που αναγράφονταν ως υπόλοιπο υπέρογκο, μόλις 0,15 λεπτά του ευρώ!  Χωρίς την αποπληρωμή του… τεράστιου ποσού, φορολογική ενημερότητα αδύνατον να εκδοθεί από την Α’ ΔΟΥ Αθήνας που υπάγεται ο φορολογούμενος  συμπολίτης μας.
 
Ο κος Τσαμιλής συνεπέστατος και γελώντας λίγο με το  «δυσθεώρητο» ποσό που χρωστούσε,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει φορολογική ενημερότητα για να ανανεώσει την άδεια του στην λαϊκή αγορά, πάει στα ΕΛΤΑ  Τρίτη και …13 του Γενάρη να καταβάλει το ποσό και να είναι τυπικά και ουσιαστικά εν taxis με την εφορία.
 
Αμ δε!
 
Το χαρτί να γράφει «υπόλοιπο μηδέν» και η ενημερότητα να μην λέει να εκδοθεί! 
Σε ερώτηση στο υπάλληλο της εφορίας , αφού δεν χρωστάει πια τα …0,15 € γιατί δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα η απάντηση ήταν μια άλλη ερώτηση: «Μήπως καθυστέρησε ο λογιστής σας;»
 
Ο άνθρωπος να επιμένει πως δεν χρωστάει τίποτα και να είναι ολοφάνερο στο Taxis,  αλλά ενημερότητα ούτε σε φωτογραφία!
Όσο προσπαθούσαμε να βγάλουμε μια άκρη εδώ στο Κόκκινο όπου απευθύνθηκε  σήμερα  είπαμε και δυο κουβέντες. Χαλαρός άνθρωπος, 67 χρονών,  αγρότης και με ιδιαίτερο χιούμορ.
 
Κάποια στιγμή τον ρώτησα « Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Θ’ αλλάξει κάτι λέτε;» για να πάρω την απάντηση: « Αν δεν φύγει αυτή η γάγγραινα 50 χρόνια τώρα που κρατάει τι ν’ αλλάξει; Πρέπει να φύγει η γάγγραινα» μου απαντά και συνεχίζει «πρέπει όμως πρώτα ν’ αλλάξουμε εμείς για ν’ αλλάξει ο κόσμος, αλλιώς τίποτα δεν γίνεται! Είναι πολλά τα βάρη των ανθρώπων πια, να φύγει η γάγγραινα και ν’ αλλάξουμε εμείς, για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο!» επανέλαβε με έμφαση.
 
Χαμογέλασα…
 
Όσον αφορά το θέμα της ενημερότητας  θα πρέπει ν’ αποφασίσει το Taxis γιατί  έχει κάτι παραμέτρους που από αυτόματο το κάνουν… «χειροκίνητο» καθώς μάθαμε, αν και το πιθανότερο είναι να λήξει το θέμα.
 
Για ν’ αλλάξει βέβαια ο κόσμος θα περιμένουμε περισσότερο και σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και η προσπάθεια να είναι ειλικρινής.
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003203/Istories-forologikis-trelas-ki-an-eisai-en-taxis-upomoni--prepei-na-xeis#sthash.Yk57NjTP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: