Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Βαλαβάνη: Φόρος «μηδέν» για τρία εκατομμύρια Έλληνες από φέτος

Βαλαβάνη: Φόρος «μηδέν» για τρία εκατομμύρια Έλληνες από φέτος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Βαλαβάνη: Φόρος «μηδέν» για τρία εκατομμύρια Έλληνες από φέτος
Η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα η οποία θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα σε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα ότι για τα φετινά εισοδήματα πρακτικά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο.

Εκτός από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θέσπιση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε άμεση «διόρθωση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Επίσης, προανήγγειλε άρση όλων των περιορισμών που προβλέπονται για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις. Σημαντικότερη εξαγγελία είναι άρση όλων των περιορισμών για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο περιορισμός του ενός εκατομμυρίου ευρώ, φεύγει καθώς «οι έχοντες οφειλές κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χρωστούν συνολικά μόνο τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ από τα περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών» τόνισε η κυρία Βαλαβάνη.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει διευθέτηση για τις 15.000 οικογένειες των μικροομολογιούχων που υπέστησαν κούρεμα μέσω του PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια: