Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

5.000 πλειστηριασμοί σε ακίνητα-«φιλέτα»

5.000 πλειστηριασμοί σε ακίνητα-«φιλέτα»

08:42 πμ
Σε μπαράζ καταγγελιών «κόκκινων» δανείων και πωλήσεις ακινήτων θα προχωρήσουν οι τράπεζες προκειμένου να εντείνουν τις πιέσεις προς τους 250.000 δανειολήπτες που έχουν, αλλά δεν πληρώνουν.
Της Αναστασίας Παπαϊωάννου
5.000 πλειστηριασμοί σε ακίνητα-«φιλέτα»
Πέντε χιλιάδες ακίνητα-«φιλέτα» θα βγάλουν στον πλειστηριασμό οι τράπεζες έως το τέλος του 2017 από το πρώτο πακέτο των 10.000 πολυτελών ακινήτων που έχουν σε προτεραιότητα και σε αναμονή από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ άμεσα ξεκινά ένα μπαράζ καταγγελιών «κόκκινων» δανείων, τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρηματιών.
Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν επιλέξει τα πρώτα 5.000 ακίνητα, τα οποία είναι πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη, αλλά και εμπορικά ακίνητα-«φιλέτα» (σ.σ.: σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα συγκροτήματα) στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Πρόκειται για περιουσίες που, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, ανήκουν σε ιδιώτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη οικονομική ευμάρεια ωστόσο κατ’ επιλογή (σ.σ.: είναι στρατηγικά κακοπληρωτές) δεν πληρώνουν τα δάνειά τους έως και 5 χρόνια πίσω.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: