Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

FAZ: Περιζήτητο το νέο ελληνικό ομόλογο

FAZ: Περιζήτητο το νέο ελληνικό ομόλογο

FAZ: Περιζήτητο το νέο ελληνικό ομόλογο

«Περιζήτητο το νέο ελληνικό ομόλογο», παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζοντας την εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση των επενδυτών, η οποία, όπως επισημαίνει ήταν υπερδιπλάσια του όγκου των τριών δισ. ευρώ που άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές.

«Το μεγάλο ενδιαφέρον συνέβαλε και σε φθηνότερους όρους χρηματοδότησης», επισημαίνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σχολιάζοντας το χαμηλότερο του αναμενομένου επιτόκιο, για να σημειώσει ωστόσο ότι «οι πιο τολμηρές ελπίδες των οικονομικών κύκλων της Αθήνας δεν εκπληρώθηκαν, καθότι προσδοκούσαν επιτόκιο 4,2%» αντί του τελικού 4,625%.



Την έκδοση του ελληνικού ομολόγου χαιρέτισε εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Την έκδοση του ελληνικού ομολόγου χαιρέτισε εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Την ανάγκη η Αθήνα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, χαιρετίζοντας τη διάθεση κρατικού ομολόγου από την Ελλάδα.
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.
«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.
«Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», πρόσθεσε η ίδια.
Η μακροπρόθεσμη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιοπιστία έχουν ουσιώδη σημασία για την εξασφάλιση της διαρκούς εμπιστοσύνης των αγορών, σημείωσε η εκπρόσωπος.
Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS




Ο Τσακαλώτος για την έξοδο στις αγορές: Ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε - ΒΙΝΤΕΟ

06:00 μμ, Τρίτη 25 Ιουλ 2017


https://youtu.be/CAx4_DBOH6s

"Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ' αυτό που περιμέναμε" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ενημέρωση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου στις αγορές.
Ο Τσακαλώτος για την έξοδο στις αγορές: Ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε - ΒΙΝΤΕΟ
"Νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι η ποιότητα και ο αριθμός των επενδυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτή την έκδοση, που μας δείχνει ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία" πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
"Ο λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ αλλά βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι να είναι μία πρώτη διαδικασία εξόδου στις αγορές. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη για να μπορέσουμε με αυτοπεποίθηση να πλησιάσουμε τον Αύγουστο του 2018 και να βγούμε από τα μνημόνια με διαφορετικούς όρους" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
https://youtu.be/CAx4_DBOH6s

Δεν υπάρχουν σχόλια: