Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μετ’ εμποδίων η online ενημέρωση για τα ένσημα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Μετ’ εμποδίων η online ενημέρωση για τα ένσημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με δυσλειτουργίες ξεκίνησε το σύστημα «Ατλας», καθώς κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος εύρεσης του ασφαλιστικού βιογραφικού, από τους ίδιους τους ασφαλισμένους... με ένα κλικ, παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα. Μάλιστα, πιθανότατα λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης επισκεψιμότητας, για μικρά διαστήματα το σύστημα έβγαινε εκτός λειτουργίας και ενημέρωνε τους χρήστες ότι γίνονται εργασίες αναβάθμισης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι από αυτούς που επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr, εφόσον κατάφεραν να φτάσουν τη διαδικασία έως το τέλος, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι υπήρχαν ελλείψεις στα ένσημά τους, που ξεκινούσαν από κάποιες ημέρες ασφάλισης και έφταναν έως και ολόκληρα χρόνια. Σε ορισμένους εμφανίζονταν κενά ασφάλισης, ενώ «μπέρδεμα» υπήρξε και για τα ταμεία ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΓΑ και ΝΑΤ, για τα οποία το υπουργείο Εργασίας είχε ενημερώσει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των στοιχείων.

Σύμφωνα με στελέχη των Ταμείων, τα προβλήματα προκλήθηκαν είτε λόγω λαθών στη μεταφορά των στοιχείων από τα Ταμεία προς την ΗΔΙΚΑ, είτε εξαιτίας παραλείψεων στη διαδικασία της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα «Ατλας» σε πρώτη φάση ενσωματώνει τον χρόνο ασφάλισης για τα έτη από το 1994 και μετά, δηλαδή για τα τελευταία 21 έτη, ενώ εντός του 2015, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) έχει θέσει ως στόχο να ενσωματώσει στο σύστημα και τον χρόνο ασφάλισης πριν από το 1994, ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση στο σύνολο του ασφαλιστικού τους βίου.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: