Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Άμεσα αποφάσεις ζητά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Άμεσα αποφάσεις ζητά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

vouli-9.jpg

Κάλπες ΒρυξελλώνEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την ανάγκη άμεσης λήψης κρίσιμων αποφάσεων από τη νέα κυβέρνηση, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της υστέρησης των δημοσίων εσόδων, σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, τονίζοντας παράλληλα, πως διαμορφώνεται μια ευνοϊκή δυναμική για συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο υπάρχον πρόγραμμα προσαρμογής.
«Για οικονομικούς και στρατηγικούς λόγους, κατά την εκτίμησή μας, οι εταίροι δεν θα είναι ανυποχώρητοι στις θέσεις τους όπως διαμορφώθηκαν έως τα τέλη του 2014. Προφανώς το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί», σημειώνουν οι οικονομολόγοι του Γραφείου στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή τους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2014).
Όσον αφορά στις αλλαγές που εννοούν, διευκρινίζουν ότι πρόκειται για διόρθωση κοινωνικών αδικιών, παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ, ενδυνάμωση του δικτύου προστασίας των αδύνατων, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, φορολογική μεταρρύθμιση, εξορθολογισμό κρατικών δαπανών, παρέμβαση στις ολιγοπωλιακές δομές της αγοράς, βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και κυρίως αποκατάσταση της αίσθησης ότι τα βάρη κατανέμονται δίκαια. 
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Χάρη Ιωάννου στη σελίδα 75 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: