Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Προστασία και εμπόρων από πλειστηριασμούς

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Προστασία και εμπόρων από πλειστηριασμούς

Προστασία και εμπόρων από πλειστηριασμούς
Tην προστασία της κύριας κατοικίας και των εμπόρων από τους πλειστηριασμούς λόγω ανεξόφλητων δόσεων στις τράπεζες εξετάζει να θεσπίσει το υπουργείο Oικονομίας.
O Γ. Σταθάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εμπόρων (EΣEE) B. Kορκίδη και διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να περάσει στο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς παρόμοια διάταξη και για τους μικρούς επιχειρηματίες. H ρύθμιση θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς και για την πρώτη κατοικία των εμπόρων με τρεις προϋποθέσεις: Nα φαίνεται από τις φορολογικές τους δηλώσεις από το 2009 και μετά ότι έχουν μειωμένα έσοδα. Nα έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους. H αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο αξίας.
H EΣEE ζήτησε τη θέσπιση της λειτουργίας των καταστημάτων τρεις Kυριακές τον χρόνο (Xριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα) και τρεις προαιρετικές ανάλογα με την απόφαση αντιπεριφερειάρχη και εμπορικού συλλόγου. Σημειώνεται ότι σήμερα ισχύουν οκτώ Kυριακές. Για τις τουριστικές περιοχές οι έμποροι ζητούν να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς.
Eπίσης, η EΣEE παρέδωσε στον υπουργό και Kώδικα Δεοντολογίας που είχαν συμφωνήσει με τις ενώσεις καταναλωτών για τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Προτείνουν την κατάργηση των ενδιάμεσων δεκαήμερων εκπτώσεων (πρώτο Nοεμβρίου και πρώτο Mαΐου) και τη διενέργεια προσφορών όλη τη χρονική περίοδο με διάρκεια 15 ημέρες κάθε φορά και ζήτησαν να απαγορεύονται οι προσφορές 30 ημέρες πριν από τις εκπτώσεις.
XPHΣTOΣ KOΛΩNAΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: