Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΔΝΤ: Πακέτο τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ: Πακέτο τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις

7:58 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2018
Το χρέος πρέπει να είναι μέρος μιας λύσης- πακέτο για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει τόσο τα απαραίτητα μέτρα ελάφρυνσής του όσο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπσφελντ κατά τη διάρκεια της παρουσίας της έκθεσης του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).
Ερωτηθείς για τις διαφορές που παρουσιάζουν οι προβλέψεις του Ταμείου με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων και τα ενδεχόμενα προβλήματα που αυτό μπορεί να δημιουργήσει στην επίτευξη συμφωνίας για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Όμπσφελντ είπε πως «η συνεπής μας άποψη είναι ότι υπάρχει ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να αποτελεί μέρος του πακέτου. Και νομίζουμε ότι με την ελάφρυνση του χρέους και τις κατάλληλες διαρθρωτικές πολιτικές, οι οικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα μπορεί να είναι καλές».

ΝΔ για τις προβλέψεις του ΔΝΤ: Αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη η Ελλάδα - Ανεδαφικό το αφήγημα της κυβέρνησης

8:19 μμ, Τρίτη 17 Απρ 2018
H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία κάνει αναφορά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμη μία φορά, το αφήγημα της Κυβέρνησης περί υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης αποδεικνύεται ανεδαφικό. Σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 2% για το 2018 και, ακόμη χαμηλότερα, στο 1,8% για το 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις βρίσκονται κάτω από τον πήχη του 2,3% της Κυβέρνησης και κάτω από τη φθινοπωρινή πρόβλεψη του Δ.Ν.Τ. για 2,6%. Και βέβαια, η χώρα μας παραμένει η αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Αυτό συνεπάγεται λιγότερες επενδύσεις και λιγότερες θέσεις εργασίας. Οι δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου προσκρούουν στην πραγματικότητα. Πρέπει να αντιληφθούν πως δίχως μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των αγορών, ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και κατάργηση των ιδεοληπτικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, η εικόνα αυτή δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα».
Πηγή: enikonomia.gr






Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: