Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανθοφορία στην αγορά εργασίας!

Ανθοφορία στην αγορά εργασίας!

ergazomenoi.jpg

Σύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014 καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 20.331 θέσεις εργασίας
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος, παρότι τον Νοέμβριο η μισθωτή απασχόληση απώλεσε 20.331 θέσεις εργασίας, διαβλέπει ότι «η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα ζωντανεύει ξανά».
Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό δεδομένου ότι μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή Οκτώβριο και Νοέμβριο, η αγορά εργασίας έχασε (μόνο από μισθωτή εργασία και χωρίς να υπολογίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν τυπικά ή ουσιαστικά τις επιχειρήσεις τους) 86.967 θέσεις απασχόλησης. Ολα αυτά με βάση τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, του συστήματος δηλαδή που ο κ. Βρούτσης περνάει τη μαύρη προπαγάνδα του για το δήθεν success story της συγκυβέρνησης που στην πραγματικότητα αφορά τη μετατροπή των θέσεων πλήρους απασχόλησης σε εργασίας μερικής απασχόλησης και τελικά κατατείνει στη φτωχοποίηση των μισθωτών εργαζομένων που καλούνται να ζήσουν με μισθούς από 300 έως 500 ευρώ (μικτά).
Σύμφωνα λοιπόν με το ΕΡΓΑΝΗ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014 καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 20.331 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Νοεμβρίου 2014, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 112.665, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.996. Από αυτές, οι 41.751 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 91.245 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Ο κ. Βρούτσης στηρίζει την άποψή του περί «ανθοφορίας της αγοράς εργασίας» στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014, όπου οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα 99.956 θέσεων εργασίας (σύμφωνα πάντα με το ΕΡΓΑΝΗ) που δεν συμβαδίζει πάντως με τα στοιχεία του ΙΚΑ που προκύπτουν από τις ΑΠΔ που οφείλουν οι εργοδότες που προσλαμβάνουν προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: