Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αμφίβολη η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες (Video)

Αμφίβολη η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες (Video)



Επιμέλεια
Επιστημονική ομάδα Taxheaven


Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου σχετικά με την ανάγκη να θεσμοθετηθεί άμεσα ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για όλες τις επιχειρήσεις.

Ο κος Κεγκέρογλου τόνισε ότι, θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τη δέσμευση των λογαριασμών των επιχειρήσεων από το Δημόσιο με τη θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι με τα εργαλεία που υπάρχουν ήδη, η κυβέρνηση μπορεί εν μέρει να λύσει τα ζητήματα κατάσχεσης των ποσών σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έρχεται τις επόμενες ημέρες ο επιχειρηματίας θα μπορεί να διευθετήσει τις διαφορές του ώστε να μην υπάρχουν οφειλές και συνέχισε αναφέροντας ότι ο ακατάσχετος λογαριασμός ίσως εξεταστεί μετά το νομοθέτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Δείτε το σχετικό video:



https://www.taxheaven.gr


Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 16/12/2016 - 14:49
Τελευταία δημοσίευση: 15:05Οικονομία
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις - ΒΙΝΤΕΟ
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου τόνισε:«Πραγματικά ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι ένα εργαλείο στα χέρια των επιχειρηματιών. Όμως, αυτήν τη στιγμή θεωρούμε ότι με τα εργαλεία που έχουμε, θα μπορέσουμε -τουλάχιστον εν μέρει- να λύσουμε ζητήματα κατάσχεσης εισοδημάτων των επαγγελματιών».
«Για τη μερίδα των επιχειρηματιών, που έχουν επιχειρήσεις -και γι’ αυτόν τον λόγο δεν φέρνουμε ακόμη κάτι σε σχέση με τον ακατάσχετο λογαριασμό- υπάρχει το νομοθέτημα, που έρχεται σε λίγες μέρες, του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπου σε αυτό πλέον θα μπορεί ο επιχειρηματίας να βρει κάποιον τρόπο να λύσει τις διαφορές του, ούτως ώστε να μην προκύπτουν οφειλές προς το δημόσιο που θα χρειάζεται να προχωρήσει στον ακατάσχετο λογαριασμό. Θεωρούμε ότι μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα δούμε πώς θα προχωρήσει, τι θα συμπεριλαμβάνει και θα εξετάσουμε περαιτέρω το θέμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η κ. Παπανάτσιου.

Διαβάστε επίσης

«Πράσινο φως» για την πίστωση 12,2 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία


Δεν υπάρχουν σχόλια: