Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Προς απεργιακό «μπλακ άουτ»


«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Προς απεργιακό «μπλακ άουτ»

Προς απεργιακό «μπλακ άουτ»
Σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και δυσκολίες στις μετακινήσεις των Αθηναίων, αναμένεται να προκαλέσει το γενικό απεργιακό λουκέτο της Τετάρτης.
Κατά τη διάρκεια της αυριανής απεργίας δεν θα λειτουργούν υπουργεία, ΔΕΚΟ, εφορίες, τελωνεία, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, σχολεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ και δικαστήρια. Επίσης, απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι. Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει μεγάλες Ομοσπονδίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα όπως στις τράπεζες, στις οικοδομές, στη βιομηχανία, στα ναυπηγεία, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι κ.ά.
Στάσεις Με προβλήματα θα κινηθούν σήμερα τα τρόλεϊ λόγω της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μέσο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενημερωτική γενική συνέλευση.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και προαστιακού σιδηρόδρομου την Τετάρτη. Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας. Τις ίδιες ώρες αναμένεται να κάνουν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
Σε στάσεις εργασίας προσανατολίζονται και οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ). Στο μέτωπο των αγροτών, σε αναδίπλωση από τους δρόμους μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στοχεύουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Αντιπροσωπεία από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, είχε χθες στην Αθήνα διαδοχικές επαφές με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων. Στα περισσότερα μπλόκα επικρατεί στάση αναμονής αλλά δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αποσυρθούν τα τρακτέρ από τους δρόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια: