Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η κοροϊδία πάει σύννεφο…

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 12:01

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η κοροϊδία πάει σύννεφο…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πετρέλαιο θέρμανσης: Η κοροϊδία πάει σύννεφο…
Μόλις 12,2 λεπτά θα «κερδίσουν» οι «παγωμένοι» Έλληνες από τη μείωση του ΕΦΚ, όπως την προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ θα συνεχίσουν να πληρώνουν περίπου 60 λεπτά για κάθε λίτρο σε φόρους και τέλη!
Γράφει ο Κώστας Ψωμιάδης
Η εξαγγελία από βήματος της ΔΕΘ δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τους καταναλωτές, αλλά και για τις εταιρείες εμπορίας, καθώς ο νοικοκύρης ή ο επιχειρηματίας που δεν μπορούσε να καλύψει το υψηλό κόστος με τον σημερινό ΕΦΚ, θα συνεχίσει να αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και 12 λεπτά ανά λίτρο φθηνότερα.
Οι εταιρείες του κλάδου ευελπιστούν να διακινήσουν οριακά μεγαλύτερες ποσότητες από τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν αλλάζει δραστικά την εικόνα του κλάδου, ο οποίος αποτελεί το πρώτο «θύμα» των μνημονιακών επιβαρύνσεων στα καύσιμα.
Αντίθετα, η πολιτική ηγεσία, που κόπτεται πως με την εξίσωση των φόρων, πατάσσει το λαθρεμπόριο, δεν έχει φροντίσει να ολοκληρωθεί η λειτουργία του περιβόητου «συστήματος εισροών- εκροών». Με βάση τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, από την ΠΟΠΕΚ, μόλις ένα στα τρία πρατήρια που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, διαθέτουν πρόσβαση στα συστήματα της ΓΓΠΣ και μπορούν να αποστέλλουν στοιχεία.
Όσο για το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, τα στελέχη της αγοράς μπορούν να κοιμούνται ήσυχα: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ υποσχέθηκε (για πολλοστή φορά) μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: