Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Σε περιφερειακές υπηρεσίες όσοι υπάλληλοι κρίνονται ακατάλληλοι για την ΑΑΔΕ Σε εξέλιξη η διαδικασία μετατάξεων

Σε περιφερειακές υπηρεσίες όσοι υπάλληλοι κρίνονται ακατάλληλοι για την ΑΑΔΕ
Σε εξέλιξη η διαδικασία μετατάξεων
20 Αυγ 2018 - 10:01
Picture 0 for Σε περιφερειακές υπηρεσίες όσοι υπάλληλοι κρίνονται ακατάλληλοι για την ΑΑΔΕ
του Γιώργου Λαμπίρη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες στους κόλπους του υπουργείου Οικονονομικών, βάσει των οποίων όσοι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ κρίνονται ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς, θα μεταφέρονται σε περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η εν εξελίξει διαδικασία έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης εξαμήνου.

Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία καθορίζεται απο το νόμο για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 4389 του 2016, ωστόσο οι επιμέρους παράμετροι καθορίζονται με πρόσφατη απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Καθοριστικός ο ρόλος της Επιτροπής Καταλληλότητας

Θυμίζουμε ότι με προηγούμενη απόφασή της, η ΑΑΔΕ προχωρούσε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας, η οποία έχει ως καθήκον τον έλεγχο καταλληλότητας του προσωπικού της Αρχής και την εξέταση τυχόν ενστάσεων από πλευράς τους κατά την εκτέλεση της διαδικασίας.

Πού θα μεταφέρονται όσοι κριθούν ακατάλληλοι

Οι εν λόγω υπάλληλοι θα μετατίθενται σε περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων οι δημοσιονομικές υπηρεσίες Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ) καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Οικονομικών, μετά από σχετική τοποθέτηση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών.

Δυνατότητα δήλωσης προτίμησης

Τα πρόσωπα που θα μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν με αίτηση που θα υποβάλλουν, το φορέα προτίμησής τους, χωρίς ωστόσο η προτίμηση αυτή να καθίσταται υποχρεωτική για την εκάστοτε υπηρεσία.
Κάλυψη κενών οργανικών και δημιουργία προσωποπαγών θέσεων

Επί της ουσίας, όσοι υπάλληλοι μετατίθενται, θα καλούνται να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις, ενώ αυτή η κίνηση αποτελεί μεταξύ άλλων ένα μέσο αξιοποίησης του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού, το οποίο θα επαναξιολογείται και θα τοποθετείται σε άλλα πόστα. Παρόλ’ αυτά στην περίπτωση κατά την οποία δεν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις, θα δημιουργούνται προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχου κλάδου και κατηγορίας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι από την άλλη πλευρά, θα δημιουργούνται θέσεις ειδικά διαμορφωμένες για μερίδα του μετακινούμενου προσωπικού.

Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε ανώτερα κλιμάκια, δεν θα αντιμετωπίσουν μεταβολές στο μισθό τους, διατηρώντας ανέπαφο το σύνολο των αποδοχών τους, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής διαφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: