Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Στα σκαριά πανελλαδικές εξετάσεις για τους διαχειριστές αφερεγγυότητας Έως 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τους υποψηφίους

Στα σκαριά πανελλαδικές εξετάσεις για τους διαχειριστές αφερεγγυότητας
Έως 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τους υποψηφίους
23 Αυγ 2018 - 09:53
Picture 0 for Στα σκαριά πανελλαδικές εξετάσεις για τους διαχειριστές αφερεγγυότητας
του Γιώργου Λαμπίρη

Στην προκύρηξη διαγωνισμού για την ανάδειξη των διαχειριστών αφερεγγυότητας για το 2018 προχώρησε η αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Αφερεγγυότητας, δημοσιεύοντας σε ΦΕΚ τη σχετική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι οι διαχειριστές αφερεγγυότητας, έχουν ως καθήκον με βάση τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, να ασκούν καθήκοντα, τα οποία ανατίθενται στο σύνδικο πτώχευσης, στον ειδικό διαχειριστή του ν. 4307/2014, στον ειδικό εντολοδόχο της διαδικασίας εξυγίανσης, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα για την οποία ορίζεται στη νομοθεσία ότι η άσκησή της ανατίθεται σε διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Oι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν οι δικηγόροι, οι οποίοι διαθέτουν πέντε τουλάχιστον χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, καθώς και οι ορκωτοί ελεκγτές λογιστές α’ τάξεως.

Αντικείμενα εξέτασης

Σημειώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται γραπτώς στα εξής γνωστικά αντικείμενα: αστικό δίκαιο (γενικές αρχές, ενοχικό, εμπράγματο), εμπορικό δίκαιο (γενικό εμπορικό, δίκαιο εταιρειών, πτωχευτικό), γενικές αρχές λογιστικής και φορολογίας επιχειρήσεων.

Ποιοι μπορούν να διοριστούν ως διαχειριστές αφερεγγυότητας

Ως διαχειριστής αφερεγγυότητας, μπορεί να διοριστεί το φυσικό πρόσωπο, που κατέχει ισχύουσα άδεια, η οποία χορηγείται από την αρμόδια αρχή εφόσον ο υποψήφιος επιτύχει στις εξετάσεις. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η 15η Οκτωβρίου.

Στη διαδικασία, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι του Δημοσίου ή των ΝΠΔΔ, όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την ιδιοκτησία, τα περιουσιακά δικαιώματα, την παραβίαση του απορρήτου σχετικά με την υπηρεσία, την απονομή δικαιοσύνης, τη νομιμοποιηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κλπ.

Επίσης αποκλείονται όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα ή έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση – πλήρη ή μερική - με βάση το άρθρο 1676 του Αστικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: