Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τσακαλώτος: Δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018

Τσακαλώτος: Δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018

05:06 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
Βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,με δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Ταλίν.
«Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018», δήλωσε, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ανέφεραν ότι για το υπουργείο Οικονομικών είναι ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τσακαλώτος: Δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και έως το τέλος του προγράμματος θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις στο Eurogroup, «μία θα είναι για τη φύση της εξόδου (σ.σ.: αν θα χρειασθεί κάποια πιστοληπτική γραμμή στήριξης στη συνέχεια ή όχι) , μία για το θέμα του χρέους – και θα διασφαλίσουμε ότι θα ξεκαθαριστεί τι χρειάζεται να γίνει για το χρέος – και η τρίτη θα είναι για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα».
Πηγή: enikonomia.gr





Τσακαλώτος για το Eurogroup: Τα αυτιά μου για άλλη μια φορά έμειναν στη θέση τους

04:13 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
«Η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν, όπως γράφεται στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι πρέπει κάτι να κάνουμε».
Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί γι’ αυτόν τον στόχο».
Τσακαλώτος για το Eurogroup: Τα αυτιά μου για άλλη μια φορά έμειναν στη θέση τους
Μεταφέροντας το κλίμα των συζητήσεων είπε πως ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, και πως όλοι επεσήμαναν ότι είναι καλό που η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται με την τρίτη αξιολόγηση μας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «κάποιοι βάλανε θέματα που χρειάζονται περισσότερη συζήτηση, κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, όπου υπάρχει μία ανησυχία ότι πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορέσουν οι τέσσερις εμπορικές τράπεζες να μπορούν να δανείζουν ακόμα περισσότερο στην πραγματική οικονομία».
Επίσης σημείωσε ότι «εξέφρασε την ευχαρίστησή του ο πρόεδρος Ντράγκι ότι αρχίζουν τα χρήματα να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν με σοβαρό τρόπο τα κόκκινα δάνεια και άρα πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις με τους πλειστηριασμούς, για να μπορούν οι τράπεζες μέσα στο 2018 να πάνε ακόμα καλύτερα απ΄ ότι πηγαίνουν τώρα. Οι θεσμοί θα έρθουν, τώρα όπως ξέρετε είναι τα τακτικά κλιμάκια κάτω στην Αθήνα, οι θεσμοί είπανε ότι το πιο πιθανό είναι να έρθουν πολύ σύντομα».
«Τέθηκε πάλι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου, εξήγησα ότι η μόνη καταδίκη που έχει ο κ. Γεωργίου είναι το διαδικαστικό θέμα ότι αν συγκαλούσε ή δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο» επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.
Πηγή: enikonomia.gr 

Eurogroup: Γρήγορες κινήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα τέλη του έτους

02:38 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
Μόλις δύο ώρες διήρκησε το σημερινό Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας, κατά το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέλυσαν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών της Ελλάδας, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση και να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα τεχνικά κλιμάκια είναι στην Αθήνα για να ετοιμάσουν το έδαφος ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση με στόχο να τελειώσει πριν το τέλος της χρονιάς.
Η Ελλάδα έκανε πολύ δρόμο και αυτό φάνηκε από την έξοδο από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τόνισε.
Αναφορικά με το θέμα Γεωργίου, υπογράμμισε ότι εκφράστηκε από όλους «σοβαρή ανησυχία» για τις διώξεις κατά του πρώην προέδρου ΕΛΣΤΑΤ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μοσκοβισί: Προκλήσεις και σκληρή δουλειά για την τρίτη αξιολόγηση
Eurogroup: Γρήγορες κινήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα τέλη του έτους
"Σε λιγότερο από έναν χρόνο λήγει το πρόγραμμα του ESM και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι θα κλείσει με πλήρη επιτυχία για τη χώρα και τους πολίτες της αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο", ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
Πρόσθεσε ότι έγιναν βήματα μετά το τέλος της β’ αξιολόγησης και η ανάπτυξη επέστρεψε στη χώρα. Η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο θετικό βήμα στις αγορές και τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η θετική τάση και η εμπιστοσύνη θα είναι διαρκής και θα ενισχυθεί.
"Η τρίτη αξιολόγηση θα ασχοληθεί κυρίως με την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν. Θα έχει προκλήσεις και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά. Πρέπει να χτίσουμε και μια στρατηγική για το πώς θα κλείσει το πρόγραμμα και τι θα γίνει μετά από αυτό", κατέληξε.
Κερέ: Να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Σημαντική βελτίωση έχει παρατηρηθεί στην κατάσταση των τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε από την πλευρά του το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Μπενουά Κερέ.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχει δει σημαντική βελτίωση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά η ενίσχυση από τον ELA, και πρόσθεσε πως οι καταθέσεις έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν μόλις πρόσφατα, και αυτό θα γίνει σταδιακά.
"Οι τράπεζες κάνουν προσπάθεια για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για τη μείωση των NPLs", δήλωσε ο Coeure, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να γίνουν πλήρως λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Επίσης, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να κάνουν οτιδήποτε δυνατό για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ρέγκλινγκ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι "η γ΄ αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως", σημειώνοντας ότι "πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά".
Σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης βοήθησε να βελτιωθεί σημαντικά το κλίμα για την Ελλάδα στις αγορές, επισημαίνοντας ότι πλέον και οι τρεις μεγάλοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν θετικό outlook για την Ελλάδα.
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι νέες εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα μπορούν να γίνουν πριν το τέλος του Οκτωβρίου εάν δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς.
Πηγή: enikonomia.gr



Ντάισελμπλουμ: Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του χρόνουΝτάισελμπλουμ: Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του χρόνου

01:25 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
O σχεδιασμός της τρίτης αξιολόγησης βρέθηκε στο τραπέζι του Eurogroup, παραδέχτηκε ο επικεφαλής του οργάνου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Όπως ανέφερε, τα τεχνικά κλιμάκια είναι στην Αθήνα για να ετοιμάσουν το έδαφος ώστε αργότερα να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση με στόχο να τελειώσει πριν το τέλος της χρονιάς.
Η Ελλάδα έκανε πολύ δρόμο και αυτό φάνηκε από την έξοδο από την διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, τόνισε.
Αναφορικά με το θέμα Γεωργίου υπογράμμισε ότι εκφράστηκε από όλους «σοβαρή ανησυχία» για τις διώξεις κατά του πρώην προέδρου ΕΛΣΤΑΤ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: enikonomia.gr


Μοσκοβισί: Η τρίτη αξιολόγηση θα χρειαστεί σκληρή δουλειάΜοσκοβισί: Η τρίτη αξιολόγηση θα χρειαστεί σκληρή δουλειά

01:41 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
"Σε λιγότερο από ένα χρόνο λήγει το πρόγραμμα του ESM και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι θα κλείσει με πλήρη επιτυχία για τη χώρα και τους πολίτες της αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο" ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
Προσέθεσε ότι έγιναν βήματα μετά το τέλος της β’ αξιολόγησης και η ανάπτυξη επέστρεψε στη χώρα. Η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο θετικό βήμα στις αγορές και τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η θετική τάση και η εμπιστοσύνη θα είναι διαρκής και θα ενισχυθεί.
"Η τρίτη αξιολόγηση θα ασχοληθεί κυρίως με την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν. Θα έχει προκλήσεις και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά.
Πρέπει να χτίσουμε και μια στρατηγική για το πώς θα κλείσει το πρόγραμμα και τι θα γίνει μετά από αυτό" κατέληξε.
Πηγή: enikonomia.gr


Ρέγκλινγκ: Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά

Ρέγκλινγκ: Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά
02:18 μμ, Παρασκευή 15 Σεπ 2017
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι "η γ΄ αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως", σημειώνοντας ότι "πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά".
Σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης βοήθησε να βελτιωθεί σημαντικά το κλίμα για την Ελλάδα στις αγορές, επισημαίνοντας ότι πλέον και οι τρεις μεγάλοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν θετικό outlook για την Ελλάδα.
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι νέες εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα μπορούν να γίνουν πριν από το τέλος του Οκτωβρίου εάν δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: