Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"Τρέχουν" στο ΥΠ.ΟΙΚ. τώρα για τις εκπτώσεις - απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

"Τρέχουν" στο ΥΠ.ΟΙΚ. τώρα για τις εκπτώσεις - απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ κλήθηκαν να την πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς αλλαγές και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ! Τώρα το υπουργείο Οικονομικών "τρέχει" να περάσει τις εκπτώσεις για τους δικαιούχους ώστε να μην είναι "φουσκωμένη" και η δεύτερη δόση για τους ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία άνω του 80%, τρίτεκνους, πολυτέκνους και τους λοιπούς που δικαιούνται μείωση του φόρου  ή πλήρη απαλλαγή. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έκπτωση του 50% έως και 100% (η πλήρης απαλλαγή ισχύει για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% που πληρούν τα κριτήρια) στο φόρο θα φανεί από τη δεύτερη δόση και μετά, αφού υπολογίζεται ότι στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου θα έχουν φθάσει τα νέα εκκαθαριστικά που θα περιγράφουν αναλυτικά το ποσό της δόσής που θα κληθούν να καταβάλλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
 
Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.
 
Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
 
Σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το σύστημα για τις αλλαγές δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 θα πρέπει να περιμένουν για την έκπτωση ως το Δεκέμβριο.


Πηγή: "Τρέχουν" στο ΥΠ.ΟΙΚ. τώρα για τις εκπτώσεις - απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/67893/trehoyn-sto-ypoik-tora-gia-tis-ekptoseis-apallages-ston-enfia#ixzz3EsXCndpE

Δεν υπάρχουν σχόλια: