Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το Εurogroup του Μαρτίου αποφασίζει για τη δόση των 600 εκατ.

Το Εurogroup του Μαρτίου αποφασίζει για τη δόση των 600 εκατ.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 17:10
 
UPD:17:12
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
Βρυξέλλες,
Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr
Στο Εurogroup του Μαρτίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της εκταμίευσης της εξαμηνιαίας δόσης των 600 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από τα κέρδη της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών χωρών της Ευρωζώνης που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
Όπως επεσήμανε σήμερα Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση των κερδών της ΕΚΤ, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα με την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.
Οι επικεφαλής των θεσμών θα ενημερώσουν στη συνέχεια τους τεχνοκράτες της Ευρωζώνης, στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ η Κομισιόν θα υποβάλει έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου.
Η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου από τους υπουργούς Οικονομικών.
Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Εurogroup, της προσεχούς Δευτέρας, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, δεδομένου ότι την ίδια μέρα ξεκινάει στην Αθήνα και η επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, όπου οι υπουργοί θα βασιστούν στα συμπεράσματα της συζήτησης που είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 14 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: