Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη κατοικία: Με κριτήριο την εμπορική αξία το νέο πλαίσιο προστασίας

Πρώτη κατοικία: Με κριτήριο την εμπορική αξία το νέο πλαίσιο προστασίας

Θα υπάρξει κριτήριο εισόδου στο νέο καθεστώς ρύθμισης και αυτό θα αφορά στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία των ακινήτων.

prwti-katoikia-me-kritirio-tin-emporiki-aksia-to-neo-plaisio-prostasias

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση στο πλαίσιο προστασίας του νόμου Κατσέλη και ότι το νέο περιβάλλον προστασίας της κύριας κατοικίας θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έκανε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταγραφούν οι εκκρεμότητες ενόψει και της έναρξης των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών. 
Αυτό πάντως που ξεκαθάρισε το ίδιο στέλεχος είναι ότι θα υπάρξει κριτήριο εισόδου στο νέο καθεστώς ρύθμισης και αυτό θα αφορά στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία των ακινήτων. 
Από την ίδια σύσκεψη προέκυψε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην τοποθέτηση των νέων ΓΓ στα υπουργεία (κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές εκκρεμότητες της μεταμνημονιακής αξιολόγησης), ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο πλέον αν η συγκεκριμένη εκκρεμότητα θα έχει κλείσει μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και θα δημοσιευθεί η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών. 

Φωτογραφία: Αρχείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: