Αντωνοπούλου: Κάτω του 20% η ανεργία μέσα στο 2018
δημοσιεύθηκε: 08/09/2017 21:35
«Εκτιμούμε ότι το 2017 η ανάπτυξη θα ανέλθει κοντά στο 2%, και η ανεργία θα μειωθεί, μέσα στο 2018, κάτω του 20%. Φυσικά, οι θετικοί δείκτες της οικονομίας, δεν επιτρέπουν θριαμβολογίες, μας επιτρέπουν όμως, βάσιμα, να αισιοδοξούμε για το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι σημαντική στο βαθμό που αντικατοπτρίζεται αυτόματα στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία. Όπως είπε η αν υπουργός, «η ανάπτυξη προϋποθέτει παραγωγικές επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων των συμπολιτών μας. Επιδιώκουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς», πρόσθεσε η κ. Αντωνοπούλου, λέγοντας ότι «στο Υπουργείο Εργασίας παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας στόχο: στη δραστική μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση για όλους. Η ανεργία μειώθηκε στο 21,7% από 26,5% που ήταν το 2014. Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 263.000 (263.145) νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας».
«Παράλληλα με τη δουλειά που κάνουμε μέσα στη χώρα, καταβάλλουμε προσπάθειες και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να αυξήσουμε τα κονδύλια από την Ε.Ε για την απασχόληση και την ανεργία», συνέχισε η Αν Υπουργός Εργασίας και υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη ομιλία της στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε και έτυχε ευρείας αποδοχής η πρότασή για την εξασφάλιση πρόσθετων μέτρων για κράτη - μέλη με υψηλή ανεργία, (πάνω του μέσου ευρωπαϊκού όρου). Η πρόταση αυτή προβλέπει, κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου, «πρώτον, την εξαίρεση των δαπανών ενίσχυσης της απασχόλησης από τον υπολογισμό του ελλείμματος και του χρέους κατά το Σύμφωνο Σταθερότητας, δεύτερον την επέκταση των πόρων που μπορούν να διατεθούν από το Πακέτο Γιούνκερ (Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) και για δράσεις υποστήριξης των ανέργων και, τρίτον, τη δυνατότητα εξεύρεσης πρόσθετων πόρων για την ενίσχυση της απασχόλησης και από πηγές εκτός των ορίων της Ε.Ε.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου