Δυσάρεστες εκπλήξεις για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους κρύβει η τροπολογία της κυβέρνηση για την επιδότηση μισθού, καθώς φέρνει μειώσεις σε επίδομα αδείας και Δώρο Χριστουγέννων, εκτός από τις μειώσεις μισθών 20%.
Μεγάλες ανατροπές έρχονται σε μισθούς επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων.Συγκεκριμένα, οι δυσάρεστες εκπλήξεις και ο μειωμένος μισθός κατά 20% φέρνει μειώσεις στο επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων, που φαίνεται ότι θα κυμαίνεται από 15% και πάνω για τους περισσοτέρους.
Αυτό προβλέπεται, με βάση τη νέα τροπολογία, για όσους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα ενταχθούν στον μηχανισμό στήριξης της απασχόλησης «Συν-Εργασία».


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην επίμαχη τροπολογία, οι επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάσσονται στον μηχανισμό (αφορά το σύνολο όσων παρουσιάζουν μείωση τζίρου πάνω από 20%), δύνανται να προβαίνουν για έναν ή περισσότερους μήνες, εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, για ένα μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
Πέραν της μείωσης του 20% σε σχέση με τις κανονικές αποδοχές τους, οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στον μηχανισμό με εργοδοτική απόφαση θα λάβουν και «κουτσουρεμένα» επιδόματα.
Για παράδειγμα, μισθωτός με 1.000 ευρώ μεικτά το μήνα λαμβάνει καθαρά 806 ευρώ. Με την ένταξή του στον μηχανισμό και για κάθε μήνα που θα παραμείνει σε αυτόν, από την επιχείρηση θα λάβει 403 ευρώ και το κράτος θα καλύψει 246,8 ευρώ. Συνολικά θα λάβει 644,8 ευρώ καθαρά.
Για τον εργαζόμενο του παραδείγματος, υπό κανονικές συνθήκες, το δώρο Χριστουγέννων θα έφτανε στα 1.041 ευρώ (μαζί με την προσαύξηση του επιδόματος αδείας). Πλέον, από την πρώτη ανάλυση του περιεχομένου της τροπολογίας συμπεραίνεται ότι, εάν παραμείνει για τέσσερις μήνες στον μηχανισμό, το δώρο Χριστουγέννων (μαζί με την προσαύξηση του επιδόματος αδείας) θα κυμανθεί στα 856,67 ευρώ συνολικά, δηλαδή θα είναι μειωμένο κατά 17,7% σε σχέση με το ποσό που θα έπαιρνε υπό κανονικές συνθήκες απασχόλησης.
Στη μοναδική περίπτωση που δεν θα υπάρξουν απώλειες από τον μισθό και τα επιδόματα, είναι σε αυτή κατά την οποία οι μισθωτοί αμείβονται κανονικά με ποσά κάτω του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ τον μήνα μεικτά. Για τους εργαζόμενους αυτούς, το μηνιάτικο θα καλυφθεί κατά 100%.

Οι αλλαγές που έρχονται
Από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις, εποχικές ή όχι, με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% μπορούν να κάνουν χρήση του νέου μηχανισμού «Συνεργασία» για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους και για έναν ή περισσότερους μήνες. Στο πλαίσιο του μηχανισμού οι εργοδότες θα μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών μέχρι και 50%, καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό. Για τον χρόνο που οι μισθωτοί δεν εργάζονται, το κράτος θα καταβάλλει οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας σε ποσοστό 60% επί των χαμένων καθαρών αποδοχών.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να έχουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης, αλλά θα απασχολούνται έως και 50% λιγότερο, θα πληρώνονται από τον εργοδότη έως και το μισό του καθαρού τους μισθού, ενώ θα λαμβάνουν από το κράτος το 60% του υπόλοιπου 50% που χάνουν.
Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με μεικτό μισθό 1.200 ευρώ και καθαρό περίπου 1.000 ευρώ (934 ευρώ), θα πάρει από τον εργοδότη και το κράτος μετά εισφορών και φόρων 783 ευρώ.
Ο μηχανισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά σε εργαζομένους που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, ενώ καταργείται το μέτρο του «προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας» που προέβλεπε εργασία κατ ελάχιστον 2 εβδομάδες το μήνα με μισό μισθό χωρίς επιδότηση. Το μέτρο αντικαθίσταται από τον μηχανισμό της «Συνεργασίας» και η κατάργηση έρχεται προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του νέου μηχανισμού.
Οι εργοδότες καλύπτουν το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού μισθού. Ο καθαρός κατώτατος μισθός, που διαμορφώνεται στα 550 ευρώ μετά την μείωση των εισφορών που ισχύει από 1η Ιουνίου, λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας, καθώς οι καθαρές αποδοχές μετά την αθροιστική συμμετοχή κράτους και εργοδότη δεν μπορούν να πέσουν κάτω από αυτό το όριο.
Το κράτος θα καταβάλλει για το επίδομα αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων το μερίδιο που αναλογεί στο τμήμα του μισθού που θα πληρώνει στον εργαζόμενο, δηλαδή στο 60% της απώλειας. Το μερίδιο του εργοδότη εκτιμάται πως θα υπολογιστεί με βάση τις πραγματικές ώρες απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι και το επίδομα αδείας υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές. Με την λογική αυτή τόσο το επίδομα αδείας όσο και το Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να είναι κατά τι μειωμένα φέτος για όσους εργαζόμενους μπουν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία».