Δεν θέλουμε να μας λυπούνται, δεν θέλουμε να μας λένε “μπράβο”…
Απαιτούμε εκείνο τον σεβασμό που δεν μας δείχνει η Πολιτεία και τα Υπουργεία Οικονομικών & Εργασίας.

Δεν ζητάμε σεβασμό για εμάς και το σινάφι μας μόνο, το ζητάμε για όλους/ες, τους εργαζομένους, τους επαγγελματίες, τους αυτοααπσχολούμενους…
Από την πρώτη στιγμή είμαστε εδώ… Ούτε μια μέρα μακρυά από τον υπολογιστή και το γραφείο μας, “παρέα” με 477 εγκυκλίους-αποφάσεις και 11 ΠΝΠ ή Νόμους της εποχής αυτής και μόνο…
Δεν λείψαμε στιγμή, γιατί έτσι έπρεπε να κάνουμε σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία, για την κοινωνία…
Και να ο “μεγαλύτερος αντίπαλος” σε αυτή τη προσπάθεια!!!
Οι “προϊστάμενοι” μας στα Υπουργεία Οικονομικών & Εργασίας, χωρίς καμία ευαισθησία και έλεος με δεκάδες αλληλοσυγκρουόμενες, ακαταλαβίστικες, δυσλειτουργικές, άδικες και γραφειοκρατικές αποφάσεις, να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που έπρεπε να λύσουν.
Σίγουροι ότι οι Λογιστές θα ήταν στα γραφεία τους και όχι εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ήταν… Στο σπίτι τους.

Και τώρα;

Δεν με ενδιαφέρει ποιος ή ποιοι με καλούν να φωνάξω να διαμαρτυρηθώ, να απαιτήσω έστω και εξουθενωμένος…
Το έχω ανάγκη όπως το έχουν ανάγκη χιλιάδες Λογιστές & Λογίστριες σε όλη τη Χώρα, να εκφραστούν συντονισμένα, εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ, που μας κουνά για άλλα μια φορά το δάκτυλο της αναλγησίας και της υποκρισίας συνάμα…
Γιατί αυτά που έρχονται “δεν είναι καλά” και φυσικά δεν μιλάμε για τον ιό…
Γιατί δυστυχώς οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, επέλεξαν “πλευρά”…
Γιατί η ζωή μας, δεν τελειώνει πάνω σε ένα πληκτρολόγιο…

Για αυτά και πάρα πολλά άλλα…

Την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου, ας είμαστε πολλοί και πολλές
στην Καραγιώργη Σερβίας 
Στις 10:30 το πρωί, στη παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το “Δίκτυο”,
αλλά μας αφορά όλους και όλες… 

 Το Κάλεσμα του “Δικτύου”

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΕΦΕΕΑ) καλεί τους συναδέλφους την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 10:30 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών σε παράσταση διαμαρτυρίας .
Οι αντοχές μας ( φυσικές και ψυχολογικές ) έχουν εξαντληθεί ήδη ενώ έχουμε μπροστά μας την πλέον δύσκολη περίοδο για κάθε επαγγελματία του κλάδου.
Επιφορτιστήκαμε ένα δυσανάλογα τεράστιο έργο με την μελέτη , ενημέρωση και υλοποίηση των ανεπαρκών μέτρων στήριξης της Πολιτείας και σε πολύ μεγάλο βαθμό ανταποκριθήκαμε αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί εν μέσω πανδημίας .
Παράλληλα εξακολουθούμε να διεκπεραιώνουμε τις τρέχουσες και πάγιες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις έναντι των εντολέων -πελατών μας χωρίς καμία παράταση δηλωτικών υποχρεώσεων , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα γραφεία μας και συνακόλουθα και την δική μας ως επαγγελματιών αφού εν μέσω καραντίνας παραλαμβάναμε παραστατικά από τους πελάτες μας.
Για μια ακόμη χρονιά η ΑΑΔΕ και το Υ.Ο με τις αμέλειες και τις παραλείψεις τους στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος μας.
Έως 30/6 που λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν 4.500.000 δηλώσεις γεγονός που καθιστά ως μονόδρομο την παράταση υποβολής τους.
Η συνήθης παράταση έως 29/7 δεν αρκεί και ο Αύγουστος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά μήνας ξεκούρασης και αποφόρτισης των συναδέλφων.
Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9 είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας να υποβληθούν σε ένα μαρτύριο που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας.
Επιπροσθέτως πρέπει να μετατεθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων για το 2021 και να μην υπάρξει καμία έναρξη εντός του 2020 όπως δηλώνει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.
Η επόμενη ημέρα στην Οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις διαφαίνεται εξαιρετικά δύσκολη και θα επηρεάσει την λειτουργία των γραφείων μας και θα καθορίσει σε ποια θέση θα βρεθούμε μετά την πανδημία.
Ως παράταξη έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας για την ΄΄επόμενη ημέρα ΄΄ προκειμένου τα γραφεία μας να συνεχίσουν να είναι βιωσιμα.
Όσοι συνάδελφοι αισθάνονται την ανάγκη να πάρουν θέση απέναντι σε αυτά που μας διαλύουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την επιβίωση μας τους περιμένουμε στην κινητοποίηση.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 10:30 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 8).