Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Βουλή Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την αναπτυξιακή διαδικασία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την αναπτυξιακή διαδικασία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19. Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται η ΝΔ. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Καταψηφίζουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.
"Οι ρυθμίσεις που περιέχονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτυπώνουν πραγματικές ανάγκες. Ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που προήλθε από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ανάγκες της οικονομίας μας, που πρέπει να απαλλαγεί από βαρίδια του παρελθόντος και να καταστεί ανταγωνιστική", ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά τη β΄ανάγνωση του νομοσχεδίου. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα "Γέφυρα", που βρέθηκε πολλές στο επίκεντρο συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Βεσυρόπουλος υπογράμμισε πως αποτελεί τη θεσμική, αλλά κυρίως την αποτελεσματική απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες.
"Έρχεται η πολιτεία για πρώτη φορά και επιδοτεί για εννέα μήνες επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια με υποθήκη στην Α΄κατοικία, καλύπτοντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο κενό που υπήρχε. Επιδοτούνται τόσο τα εξυπηρετούμενα, όσο και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σε αντίθεση με όσα προέβλεπε το πλαίσιο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και επιδοτούσε μόνο τα δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018", είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε πως "για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιβραβεύει και στηρίζει τους συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αλλά και το σύνολο σχεδόν των δανειοληπτών και κυρίως αυτούς που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει χωρίς προστασία. Τα δε κριτήρια που έχουν τεθεί, διευρύνουν τις κατηγορίες των δικαιούχων, αφού μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την επιδότηση των δόσεων όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: