Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

H αύξηση του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία στο 11-13% στα μέτρα που υπέβαλε η Αθήνα στην τρόικα

H αύξηση του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία στο 11-13% στα μέτρα που υπέβαλε η Αθήνα στην τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κείμενο απαντά και στα πέντε αιτήματα που θέτει η τρόικα από τα οποία και εξαρτάται η επιστροφή της στην Αθήνα.

Ο διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία -στο13% από 6,5% που είναι σήμερα- περιλαμβάνεται στα μέτρα που υπέβαλε αργά το Σάββατο το βράδυ στην τριμερή η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ελληνικό κείμενο απαντά και στα πέντε αιτήματα που θέτει η τρόικα από τα οποία και εξαρτάται η επιστροφή της στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, απαντά στα σενάρια για την αύξηση του ΦΠΑ και κάποιων συντελεστών του, στις αλλαγές που αφορούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, στις νέες παρεμβάσεις στις αγορές, αλλά και στις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις απαντήσεις της τρόικας, μετά το νέο πακέτο μέτρων που έστειλε.

"Ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για αυτοκτονική υπέρμετρη αύξηση ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο" επανέλαβε πάντως, το Σάββατο το βράδυ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο ΣΕΤΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στη 1 μετά το μεσημέρι.

Tην ίδια ώρα, πήγες του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας, “την ώρα που η αντιπολίτευση θα εξακολουθεί να προσεύχεται για την παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα.”

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΦΠΑ θα αντιμετωπισθεί “κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες.”

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν τις δυσκολίες στην παρούσα διαπραγμάτευση στο γεγονός ότι εκτός από την αξιολόγηση του προγράμματος συζητείται και η “επόμενη μέρα”, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, στο ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να συνεχίζει να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, και τέλος στην εσωτερική πολίτικη αβεβαιότητα που αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Η πολιτική συμφωνία για την "επόμενη μέρα" μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. Και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι αυτό», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους πιστωτές να αποφύγουν παράταση του προγράμματος, στην βάση ενός ρεαλιστικού συμβιβασμού απευθύνει με συνέντευξή του στη Καθημερινή της Κυριακής, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί λύση με την τρόικα, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα πιστεύω σε λύση» τόνισε.

«Υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας... Δεν πιστεύω ότι είμαστε μια εβδομάδα πριν το τέλος του μνημονίου» παρατήρησε στον σταθμό μας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, την οποία όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αναγνωρίσει.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα η ομιλία του εκπροσώπου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ, σε εκδήλωση στο Eλληνοαμερικανικό Eπιμελητήριο.

Πηγή: http://www.skai.gr


To mega  τοποθετεί την αύξηση  τουλάχιστον στο 11%

Αναλυτικά οι ειδήσεις του καναλιού για το email που έχει αποσταλεί στην ΤΡΟΙΚΑ αναφέρουν
 :

Η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και συγκεκριμένα στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων, στα επίπεδα του 2010 δηλαδή στο 11%, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που έχει στα χέρια της η τρόικα με την Αθήνα να βάζει βέτο για την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα φάρμακα.
Το "πακέτο" των ελληνικών θέσεων συμπληρώνεται από το "πάγωμα" των συντάξεων για 3 ακόμα χρόνια, δηλαδή για την περιοδο 2016- 2018, την αύξηση στα 20 χρόνια της ελάχιστη ασφάλισης αλλά μόνο για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, την κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 έτη αλλά με εφαρμογή του μέτρου από το 2019, με 3ετή μεταβατική περίοδο, κάτι που υπολογίζεται ότι θα θίξει 10 με 15.000 ασφαλισμένους, όπως επίσης την πρόβλεψη αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ, το κονδύλι του οποίου θα μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ. Το νέο πλαίσιο θα αποφασιστεί με βάση τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2015.
Όσον αφορά στο Δημόσιο, ο σχεδιασμός προβλέπει νέους εισαγωγικούς μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2015, σταδιακή κατάργηση της αποκαλούμενης προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015, "κούρεμα" οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών και αποδοχές με βάση αξιολόγηση από 1/1/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: