Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, γράφουν οι «Times», ενώ με θετικό πρόσημο περιγράφεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης η έκδοση έντοκου γραμματίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «Times», η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν καλά νέα για την οικονομική ανάκαμψη: αν και η ελληνική οικονομία δεν έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2007, δεν είναι πλέον στο επίκεντρο.
Από την πλευρά της η «Handelsblatt» σημειώνει: Τα προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Η χώρα προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, με την έκδοση ομολόγων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,25% ενώ το ύψος των προσφορών ξεπέρασε κατά πολύ το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό των 625 εκατ. ευρώ.
Και στην ιστοσελίδα Finanztreff διαβάζουμε: Η Ελλάδα πωλεί βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Η ζήτηση ήταν τριπλάσια της προσφοράς.
Ενώ στις οικονομικές σελίδες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «Les Echos» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι, καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος βοήθειας, η Ελλάδα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις δοκιμές εξόδου της στις αγορές, από τις οποίες σύντομα θα είναι πλήρως εξαρτημένη. Μετά από τις εκδόσεις ομολόγων μακράς διάρκειας τον Ιούλιο του 2017 και τον περασμένο Φεβρουάριο, η υπηρεσία διαχείρισης του χρέους προέβη την Τετάρτη σε έκδοση τίτλου δωδεκάμηνης διάρκειας, ο οποίος είχε μεγάλη ζήτηση.
Τέλος, το «Reuters» αναδεικνύει όσα δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που πιστεύει, σύμφωνα με το εν λόγω Πρακτορείο, ότι είναι απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, αλλά όχι η παραίτηση από την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της. Δήλωσε επίσης ότι αν η Αθήνα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, σύντομα θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου