Πληροφορική και Επικοινωνίες: Πρόγραμμα για 1.000 ανέργους - Ποιους αφορά
Το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση έναρξης του γ΄ κύκλου και οι νέες αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται καθημερινά.
Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν την Πράξη"Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στο τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)"η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (2014-2020). Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την Πρωτοβουλία για την απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ/ΥΕΙ).
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων, που απευθύνεται σε 1.000 άνεργους ηλικίας 18–24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Η συγκεκριμένη Πράξη φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας των πέντε Περιφερειών στις οποίες θα υλοποιηθεί (δηλ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Περιφέρεια Ηπείρου), που είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων.
H προθεσμία υποβολής παρατάθηκεμέχρι τις 9 Νοεμβρίουγια τις αιτήσειςσυμμετοχής ανέργων νέων 18-24 ετών στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση έναρξης του γ΄ κύκλου και οι νέες αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται καθημερινά.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων που θα συγκροτηθεί, έχουνάνεργοι νέοιοι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τουςτην ημέρα υποβολής της αίτησηςκαινα έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 1992 και έπειτα.
- Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
- Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής / Δευτεροβάθμιας / Μεταδευτεροβάθμιας / Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
- Να έχουν συμπληρώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου εννιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου όσοι άνεργοι νέοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα υποβάλλοντας την αίτησή τους απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/ που έχει δημιουργηθεί από τον ΣΕΠΒΕ. Στη διεύθυνση αυτή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 365130 ή μέσω email στη διεύθυνση sepve.ict4youth@gmail.com.
Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος (εκείνοι δηλαδή που θα ολοκληρώσουν τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και θα πάρουν μέρος στη διαδικασία πιστοποίησης) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ/ώρα Χ 120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης (3 ευρώ/ώρα Χ 260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου