Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγή στάσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αλλαγή στάσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Θα επανεξετάσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τη δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω Διαδικτύου. Τι συμφωνήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών.
Αλλαγή στάσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
"Περαιτέρω επεξεργασία θεμάτων" που αφορούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο προαναγγέλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής στο υπουργείο Υποδομών. Φαίνεται πως η διοίκηση της Αρχής, που αρχικά υποστήριζε πως οι γνωμοδοτήσεις της δεν εμπόδιζαν τη διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω Διαδικτύου, άλλαξε στάση. 
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση της.  Πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς επί σχεδόν ένα μήνα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών που περιμένουν επί ώρες στις ουρές των γκισέ του ΟΑΣΑ ώστε να εκδώσουν τη συγκεκριμένη κάρτα. Μέχρι, πάντως, να υπάρξει, κατά πάσα πιθανότητα, νέα γνωμοδότηση της Αρχής, οι πολίτες θα συνεχίσουν να συνωστίζονται στα ταμεία των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών.
Υπενθυμίζεται πως τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, όσο και η διοίκηση του ΟΑΣΑ, με δύο ανακοινώσεις, είχαν υπονοήσει πως η διαδικασία δε γίνεται μέσω Διαδικτύου με βάση γνωμοδοτήσεις της Αρχής. 
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην «σημερινή συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχής και στην οποία συμμετείχαν o Πρόεδρος της Αρχής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HST, καθώς και Μέλη και ελεγκτές της Αρχής, αποφασίστηκαν τα εξής:
Ο ΟΑΣΑ θα ζητήσει από την Αρχή διευκρινίσεις επί των εξής σημείων των αρχικά υποβληθεισών γνωστοποιήσεων:
α) δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των προσωποποιημένων καρτών μετά από ηλεκτρονική αίτηση,
β) δυνατότητα μαζικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών ειδικών κατηγοριών επιβατών,
γ) τήρηση των στοιχείων με συγκατάθεση του χρήστη με στόχο την προσωποποιημένη εξυπηρέτησή του.
Τα παραπάνω σημεία θα εξεταστούν περαιτέρω από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: