Ποιες είναι οι προθεσμίες για τη φορολογική δήλωση και τις άλλες υποχρεώσεις προς την εφορία
Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης
Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας
Τα πάνω κάτω έχουν έλθει, για μια χρονιά ακόμη, στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων που αφορούν τις φορολογικές και όχι μόνο δηλώσεις, μετά την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να συνεχίσει την τακτική των συνεχών παρατάσεων των δηλωτικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων.
Πότε υποβάλουν δήλωση τα φυσικά πρόσωπα;
Όπως έχουμε ξαναγράψει η τελευταία αλλαγή που έγινε για τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2013, εισοδήματα του 2012, είναι στον χρόνο υποβολής τους(Ν. 4110/2013). Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι υποβάλαμε τις δηλώσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με την πηγή εισοδήματος μας. Έτσι άλλη ημερομηνία υπέβαλαν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, άλλη η αγρότες και άλλη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Με τον μίνι φορολογικό όλοι οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, μπορούν να καταθέτουν την φορολογική τους δήλωση από την 1 Φεβρουαρίου έως την 30η Ιουνίου κάθε χρόνο.
Βέβαια μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει ανοίξει το σύστημα του taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το έντυπο Ε1.
Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ο.Ε., Ε.Ε κ.λπ.
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη (ΠΟΛ.1064/29.3.2013), και πάντα στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων (όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση), δόθηκε νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ(Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, αστικές κερδοσκοπικές και μη εταιρίες κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.
Οι δηλώσεις των ανωτέρω υπόχρεων υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (δηλαδή υποβάλλονται μόνο μέσω taxis).
H προθεσμία υποβολής τους και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2013, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2013.
Είναι η μεγαλύτερη παράταση που δόθηκε ποτέ γι αυτές τις εταιρίες, που ας σημειωθεί ότι με την υποβολή της δήλωσης πληρώνουν το 1/8 του φόρου και της προκαταβολής που αναλογεί, δηλαδή ουσιαστικά τα συγκεκριμένα έσοδα μετακινήθηκαν σχεδόν δυο μήνες μετά, αφού οι εταιρίες αυτές με βιβλία Β κατηγορίας έπρεπε να υποβάλουν δηλώσεις (σύμφωνα πάντα με το άρθρο 64) από 1 έως 15 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες που τηρούν Γ κατηγορίας βιβλία παραμένουν στην ίδια ημερομηνία δηλαδή την 15η Απρίλη 2013.
Να σημειώσουμε ότι στην ΠΟΛ. 1064/29.3.2013, δίνονται και οδηγίες για την υποβολή τους ηλεκτρονικά και αντιμετωπίζονται θέματα σχετικά με τα προβλήματα από την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή, όπως σε ποιες περιπτώσεις μπορούν οι εταιρίες να καταθέτουν χειρόγραφα τα σχετικά έντυπα, αν το σύστημα του taxis τους βγάζει σφάλμα κατά την υποβολή ή με ποια σειρά πρέπει να κατατεθούν τα σχετικά έντυπα Ε3 , Ε2 και Ε5.
Παράταση προθεσμίας για τις δηλώσεις νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με άλλη απόφαση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη, έδωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε.(σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα κ.λπ),δηλαδή όσων υποχρεούνται να υποβάλουν για την φορολόγηση τους το έντυπο Φ12, έως και τις 30 Απριλίου 2013.
Να θυμίσουμε ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι 10 Μαρτίου, για όσους δεν τηρούσαν βιβλία ή τηρούσαν βιβλία Β κατηγορίας και 15 Απριλίου για όσα τηρούσαν βιβλία Γ κατηγορίας. (σχετική η ΠΟΛ. 1059/24.2.2013)
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών κατοίκων αλλοδαπής για το οικονομικό έτος 2012
1.Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, τα οποία υποχρεούνται να υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν τόπο κατοικίας ή συνήθους διαμονής στην αλλοδαπή και υπόκεινται σε φόρο μόνο για τα εισοδήματα τους που προκύπτουν στην Ελλάδα, και η οποία λήγει στις 29.03.2013 παρατείνεται μέχρι 28.06.2013. (σχετική ΠΟΛ. 1062/28.3.2013)
Να θυμίσουμε εδώ ότι οι κάτοικοι εξωτερικού, είναι υποχρεωμένοι πλέον να καταθέτουν Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας, έτσι ώστε να φορολογούνται το παγκόσμιο εισόδημα τους στην χώρα κατοικίας τους , υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο σχετικός νόμος.
Η σχετική υποχρέωση προϋπήρχε. Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν τόπο κατοικίας ή συνήθους διαμονής στην αλλοδαπή και υπόκεινται σε φόρο μόνο για το εισόδημά τους που προκύπτει στην Ελλάδα υποχρεούνται, ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) να υποβάλλουν:
α) εφόσον υπόκεινται σε φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά τους σε κράτος με το οποίο η Ελλάδα έχει συνάψει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (Σ.Α.Δ.Φ.) του εισοδήματος, πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας, το οποίο είναι ενσωματωμένο στις προβλεπόμενες Αιτήσεις Εφαρμογής των Σ.Α.Δ.Φ.Ε., με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Τουρκία, οι οποίες εκδίδουν το δικό τους πιστοποιητικό,
β) εφόσον υπόκεινται σε φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά τους σε κράτος με το οποίο η Ελλάδα δεν έχει συνάψει Σ.Α.Δ.Φ.Ε., τα κάτωθι:
− δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο στη χώρα προέλευσης ή
− βεβαίωση από δημόσια αρχή της χώρας προέλευσης (φορολογική αρχή, δήμος κ.λπ.), από την οποία να προκύπτει το παγκόσμιο εισόδημα του φορολογουμένου, καθώς και η μόνιμη κατοικία του ιδίου, αλλά και των μελών της οικογένειάς του (σύζυγος, τέκνα), εφόσον αυτά υφίστανται, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρός δεσμός του φυσικού προσώπου με τη χώρα προέλευσης.
-Τα εν λόγω έγγραφα της περίπτωσης αυτής {Σημ Ε.Β.: δηλαδή της περίπτωσης 1(β)} που έχουν συνταχθεί στο έδαφος του κράτους προέλευσης, θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Χάγης [Ν. 1497/1984 (ΦΕΚ Α΄/188/27.11.1984)], εφόσον το αλλοδαπό κράτος εμπίπτει στην κατάσταση των κρατών που έχουν προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης όπως έχει συμπληρωθεί και ισχύει. Για τα κράτη τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην εν λόγω Σύμβαση, ισχύει η προξενική θεώρηση.
Σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής των παραπάνω εγγράφων, τα φυσικά πρόσωπα θα θεωρούνται κάτοικοι Ελλάδας και θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά τους.
Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε, από πληροφορίες που έρχονται στην εταιρία μας, ότι οι ομογενείς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην έκδοση αυτών των πιστοποιητικών, αφού δεν υπάρχει καμία συνδρομή του ελληνικού κράτους.
2. Με τον νόμο πλέον (ψηφίστηκε στην βουλή αλλά δεν έχει πάρει ακόμη ΦΕΚ) του Υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη ψηφισθεί και θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπονται απευθείας στο νόμο οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από τους κατοίκους που δηλώνουν ότι φορολογούνται μόνο για το εισόδημα που αποκτούν από πηγές Ελλάδας. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου θα ακολουθήσει απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της απλοποιημένης αυτής διαδικασίας.
Παράταση των προθεσμιών υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7-Φ-01.015), της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε12-Φ-01.015Α) από αμοιβές που καταβλήθηκαν σε αξιωματικούς και μέλη κατώτερου πληρώματος πλοίου και της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων.
Με τη απόφαση ΠΟΛ.1063/29.3.2013, δόθηκε παράταση και στην υποβολή των εντύπων Ε7 και Ε12, που αφορά την Οριστική Δήλωση Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των εργαζομένων και των ναυτικών.
Τα έντυπα αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, είχαν τελική ημερομηνία υποβολής την 31η Μαρτίου . Η νέα ημερομηνία υποβολής είναι έως 28 Ιουνίου 2013, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.
Παράταση προθεσμίας υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων έτους 2013.
Σύμφωνα με την απόφαση 1029/15.2.2013.
1. Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων έτους 2013 υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.
2. Για αποβιώσαντες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..
3. Για νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., διακοπή εργασιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013.
4. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2013.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να επικαιροποιήσουν και τον πίνακα Β΄ που αφορά τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και τα αγροτεμάχια.
Στόχος αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, που υπάρχει μέσα στον Ν.4110/2013, είναι να μπορέσει το υπουργείο οικονομικών να φτιάξει την βάση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.ΑΚ.).
Νέα παράταση για την προμήθεια των Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών (Φ.Τ.Μ.).
Με την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), που αντικατέστησε τον ΚΒΣ, αρκετές κατηγορίες επαγγελμάτων , σταμάτησαν να έχουν την υποχρέωση τήρησης «Πρόσθετων Βιβλίων», όπως ονομάζονταν τα βιβλία στα οποία οι φορολογούμενοι αυτοί είχαν την υποχρέωση να τα ενημερώνουν με πρόσθετα στοιχεία για τους πελάτες τους.
Αρκετές από αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων είναι υπόχρεοι σε χρήση Φ.Τ.Μ. από την 1.1.2013. Με την ερμηνευτική εγκύκλιο του ΚΦΑΣ, είχε δοθεί παράταση για την προμήθεια της μέχρι 28.2.2013, μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο ποιοι από αυτούς ήταν υποχρεωμένοι να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών με Φ.Τ.Μ..
Με νεότερη απόφαση το υπουργείο έδωσε και νέα παράταση μέχρι τις 29.3.2013, χωρίς όμως το ίδιο να προβεί στην έκδοση κάποιας απόφασης που να καθορίζει τους υπόχρεούς για χρήση Φ.Τ.Μ.
Με την ΠΟΛ.1061/28.3.2013, δόθηκε και νέα παράταση για την προμήθεια των Φορολογικών ταμιακών Μηχανών (Φ.Τ.Μ.) έως τις 12 Απριλίου 2013.
Όμως το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί, αν το ίδιο το υπουργείο δεν ξεκαθαρίσει ποιοι από τους φορολογούμενους επιτηδευματίες που δεν είναι πλέον υπόχρεοι σε τήρηση προσθέτων βιβλίων, θα πρέπει να εγκαταστήσουν Φ.Τ.Μ.
Οι κάποιες ατομικές διοικητικές λύσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, περισσότερες απορίες δημιουργούν παρά έρχονται να επιλύσουν το πρόβλημα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι μερικές από αυτές είναι ενάντια στον ΚΦΑΣ, οι έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη.
Είναι ευθύνη του ίδιου του υπουργείου να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα ώστε αργότερα να μην ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι σε ελέγχους από τα ελεγκτικά όργανα.
Πηγή: Ποιες είναι οι προθεσμίες για τη φορολογική δήλωση και τις άλλες υποχρεώσεις προς την εφορία | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/7765/poies-einai-oi-prothesmies-gia-ti-forologiki-dilosi-kai-tis-alles-ypohreoseis-pros-tin#ixzz2PO8pxbKg
Διευκρίνιση από το Υπ.Οικ. για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προσωπικών εταιρειών μέχρι 31 Μαΐου
Διευκρινίστηκε από το Υπ.Οικ. ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων της παρ. 4 του άρθρου 2 (οι ομόρρυθμες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες, οι συμμετοχικές ή αφανείς, καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992, ΦΕΚ 84 Α'). είναι η 31η Μαΐου 2013 ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων.
Η διευκρίνιση αυτή έγινε λόγω της παρερμηνείας της παραγράφου 2 της ΠΟΛ.1064/29.3.2013 η οποία εκ παραδρομής ανέφερε ότι εξαιρούνται από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής μεταξύ άλλων και η εταιρίες που αναφέρονται στην περίπτωση δ' του άρθρου 64 του ΚΦΕ (δηλαδή ΟΕ-ΕΕ κλ με τρίτης κατηγορίας βιβλία)
------
Η σχετική παράγραφος της ΠΟΛ .
Άρθρο 4
Ημερομηνία υποβολής
1. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, μέσω διαδικτύου, είναι η 31η Μαΐου 2013.
2. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρίες που υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή (χειρόγραφα) στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις δ'. ε' και στ' της παραγράφου 1).
Στο σχετικό άρθρο μας παραθέσαμε την ερμηνεία της ΠΟΛ.1064/29.3.2013 , όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο του Κωδικά Φορολογίας Εισοδήματος.
"δ) Μέσα σε τρεισήμισι (3,5) μήνες από την ημερομηνία λήξης της διαχειριστικής περιόδου, αν η εταιρία ή η κοινοπραξία ή η κοινωνία τηρεί βιβλία τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
ε) Μέσα σε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία λύσης, μετατροπής ή συγχώνευσης της εταιρίας ή κοινοπραξίας, κατά περίπτωση, και εφόσον η εταιρία ή η κοινοπραξία τηρεί βιβλία πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η διαχειριστική περίοδος της λήγει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του οικείου οικονομικού έτους.στ) Για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 που έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση εφαρμόζεται ανάλογα η περίπτωση γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 107.
Η δήλωση επιδίδεται από το νόμιμο εκπρόσωπο ή το πρόσωπο που έχει ορισθεί γι' αυτό, στον προϊστάμενο της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.
Διευκρινίστηκε από το Υπ.Οικ. ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων της παρ. 4 του άρθρου 2 (οι ομόρρυθμες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες, οι συμμετοχικές ή αφανείς, καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992, ΦΕΚ 84 Α'). είναι η 31η Μαΐου 2013 ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων.
Η διευκρίνιση αυτή έγινε λόγω της παρερμηνείας της παραγράφου 2 της ΠΟΛ.1064/29.3.2013 η οποία εκ παραδρομής ανέφερε ότι εξαιρούνται από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής μεταξύ άλλων και η εταιρίες που αναφέρονται στην περίπτωση δ' του άρθρου 64 του ΚΦΕ (δηλαδή ΟΕ-ΕΕ κλ με τρίτης κατηγορίας βιβλία)
------
Η σχετική παράγραφος της ΠΟΛ .
Άρθρο 4
Ημερομηνία υποβολής
1. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, μέσω διαδικτύου, είναι η 31η Μαΐου 2013.
2. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρίες που υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή (χειρόγραφα) στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις δ'. ε' και στ' της παραγράφου 1).
Στο σχετικό άρθρο μας παραθέσαμε την ερμηνεία της ΠΟΛ.1064/29.3.2013 , όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο του Κωδικά Φορολογίας Εισοδήματος.
"δ) Μέσα σε τρεισήμισι (3,5) μήνες από την ημερομηνία λήξης της διαχειριστικής περιόδου, αν η εταιρία ή η κοινοπραξία ή η κοινωνία τηρεί βιβλία τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
ε) Μέσα σε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία λύσης, μετατροπής ή συγχώνευσης της εταιρίας ή κοινοπραξίας, κατά περίπτωση, και εφόσον η εταιρία ή η κοινοπραξία τηρεί βιβλία πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η διαχειριστική περίοδος της λήγει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του οικείου οικονομικού έτους.στ) Για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 που έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση εφαρμόζεται ανάλογα η περίπτωση γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 107.
Η δήλωση επιδίδεται από το νόμιμο εκπρόσωπο ή το πρόσωπο που έχει ορισθεί γι' αυτό, στον προϊστάμενο της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου