Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Έφεση των εργοδοτικών οργανώσεων για τη ΣΣΕ των επισιτιστικών καταστημάτων

Σύμφωνα με ΔΤ της ΠΟΕΕΤ:

Οι εργοδοτικές οργανώσεις στον Επισιτισμό (ΓΣΕΒΕΕ/ΠΟΕΣΕ) κατέθεσαν έφεση στον ΟΜΕΔ προσφεύγοντας στην Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας κατά της Δ.Α. ΤΡΙΜ.7/2018, που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως τουριστικών και επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας.

Στον πλέον απορρυθμισμένο κλάδο της αγοράς εργασίας, η ευθύνη των εργοδοτών είναι απόλυτη.

Εξαντλούνται σε τακτικισμούς για να καθυστερήσουν την εφαρμογή της Διαιτητικής Απόφασης και την ίδια ώρα γίνεται πάρτι στην ψευδώς δηλωμένη απασχόληση.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για την κατανομή της απασχόλησης στην Εστίαση, που μας κοινοποιήθηκαν και καταθέσαμε ήδη στον ΟΜΕΔ είναι απελπιστικά για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

Στη χειμερινή περίοδο (ενδεικτικά Φεβρουάριος 2018) και χωρίς τους εποχιακά εργαζόμενους σε ένα σύνολο 232,705 ασφαλισμένων με μερική απασχόληση δηλώνονται 170,822 (ποσοστό 73,4%)! Η μέση απασχόληση είναι 11,45 ημέρες, το μέσο ημερομίσθιο 20,46€ και ο μέσος μισθός 217,21€!

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Καββαθά Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ και μέλος της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΜΕΔ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρμογή της παρούσας έχει ανασταλεί διότι έχει ασκηθεί έφεση ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: