Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτές με ωράριο στην κυκλοφορία και ίσως αυστηρότερα μέτρα σε κάποιες περιοχές

 

Γιορτές με ωράριο στην κυκλοφορία και ίσως αυστηρότερα μέτρα σε κάποιες περιοχές

Ανοίγει online πλατφόρμα για όσους θέλουν να υποβληθούν σε τεστ - Στις 26 Δεκεμβρίου έρχεται το εμβόλιο

Το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας -όπως ήδη ισχύει στη Δυτ. Αττική και την Κοζάνη- μπορεί να χρειαστεί αυστηροποίηση των μέτρων, δήλωσε ο Στ. Πέτσας στον Σκάι, τονίζοντας ξανά πως το ισχύον ωράριο και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί θα μείνουν ως έχουν.

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ανέφερε πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου και πως ο πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί.

Ανακοίνωσε επίσης πως τη Δευτέρα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η διαδικτυακή πλατφόρμα testing.gov.gr στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να δηλωνουν ενδιαφέρον για να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Συνολικά θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα 386 σημεία ελέγχου. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο αυτή η πλατφόρμα ξεκινάει τώρα τη λειτουργία της και αφού έχουν ήδη περάσει δέκα μήνες από την «άφιξη» της πανδημίας στη χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: