Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νομικά μέτρα εναντίον των χαρατσιών

Νομικά μέτρα εναντίον των χαρατσιών
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως τονίστηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα είναι σε εγρήγορση, ειδικά για την προστασία των πολιτών που αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Νομικά μέτρα εναντίον των χαρατσιών, όπως τα χαρακτηρίζουν, σύσταση 30μελούς ομάδας αλληλεγγύης για αντίσταση στις πιθανές διακοπές ρεύματος και συντονισμός δράσης και προώθηση κοινού ψηφίσματος στα ΔΣ όλων των τοπικών φορέων, αποφασίσθηκαν κατά την διάρκεια συνδιάσκεψης φορέων που οργάνωσαν οι ''Πολίτες κατά του Χρέους'' με στόχο το συντονισμό των δράσεων όλων των συλλόγων και μαζικών φορέων του Ηρακλείου εναντίον των οικονομικών μέτρων.
Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, παρουσίασαν το πλαίσιο δράσεων που θα αναλάβει ο σύλλογος και σύμφωνα με αυτό ο Σύλλογος θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση στην αίτηση ακύρωσης του τέλους επιτηδεύματος, η οποία εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπέρ της ίδιας αιτήσεως θα ασκήσει παρέμβαση και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Επίσης θα οργανώσει την υποβολή μαζικών προσφυγών κατά της έκτακτης εισφοράς -το χαράτσι, όπως αναφέρουν- επί του λογαριασμού της ΔΕΗ. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγών, αλλά εφόσον εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία και στη συνέχεια θα προσβληθεί στο δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως τονίστηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα είναι σε εγρήγορση, ειδικά για την προστασία των πολιτών που αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Στη συνδιάσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τους φορείς: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σύλλογος εργαζομένων δήμου Ηρακλείου / ΠΟΕ - ΟΤΑ , σύλλογος εργαζομένων δημοτικής αστυνομίας, ΕΛΜΕ, Κίνηση Αγανακτισμένων Εμπόρων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, οι Σύλλογο: Αρχιτεκτόνων, Τριτέκνων, Φαρμακοϋπαλλήλων και Βοηθών Φαρμακείου, Περιπτερούχων και Καπνοπωλών, Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Φοιτητών Ιατρικής, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα, η δημοτική παράταξη ''Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη'' και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: