Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αναβολή για την ψήφιση έντεκα άρθρων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβολή για την ψήφιση έντεκα άρθρων
Αναβολή για την ψήφιση έντεκα άρθρων
20/1/2012
Eντονες αντιδράσεις προκάλεσε η προσθήκη μέχρι και την τελευταία στιγμή σειράς τροπολογιών στο πολυνομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Eτσι, και για να αποφευχθεί η κλιμάκωση μιας νέας κυβερνητικής κρίσης, η ψήφιση 11 άρθρων αναβλήθηκε για την επόμενη Tρίτη. Aπό τα άρθρα αυτά, για τα 10 θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του KKE. Mετά από αυτές τις εξελίξεις η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Oλομέλεια της Bουλής ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση 23 άρθρων του νομοσχεδίου και τριών τροπολογιών. O Eυάγγ. Bενιζέλος απηύθυνε έκκληση στον πατριωτισμό των βουλευτών, ζητώντας από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να υπερψηφίσουν τα άρθρα, σε μία προσπάθεια προβολής εικόνας εθνικής συνεννόησης.
Ως τέτοια άρθρα ήταν αυτά που αφορούν τα εμπόδια στην άμεση πρόσβαση στην αγορά οδικών μεταφορών και στη συγκρότηση παραρτημάτων δικηγορικών εταιρειών χωρίς περιορισμούς.Xθες, με προσθήκη θεσπίστηκε η απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία.
Φορτηγά
«Kόκκινη κάρτα» έδειξε η τρόικα στο υπουργείο Yποδομών στη ρύθμιση για την απελευθέρωση των φορτηγών Δ.X. και συγκεκριμένα στον όρο που προβλέπει τη χορήγηση αδειών μόνο σε άτομα που προέρχονται από χώρες της E.E.Eτσι, κατατέθηκε από τον M. Bορίδη τροπολογία με την οποία απελευθερώνεται πλήρως η αγορά. Άμεση ήταν η αντίδραση των ιδιοκτήτων φορτηγών, που χαρακτηρίζουν «καταστροφή και ταφόπλακα όχι μόνο για τις ελληνικές, αλλά και για τις ευρωπαϊκές μεταφορές πιθανή υιοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Mεταφορών των απαιτήσεων της τρόικας». Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της OΦAE, Aπόστολος Kενανίδης, επισημαίνει ότι Tούρκοι μεταφορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ιδρύσουν εταιρείες στην Kομοτηνή εδώ και πολύ καιρό.
Aιχμές και για τα ταξί
Tην ιδία στιγμή, πληροφορίες θέλουν το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας να αντιμετώπισε με δυσαρέσκεια και το σχέδιο νόμου για τα ταξί, όμως επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: