Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΕΦΟΡΙΑ «Κυνήγι» σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012


ΕΦΟΡΙΑ

«Κυνήγι» σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012

«Κυνήγι» σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012
Από φύλο και φτερό θα περάσει η εφορία το επόμενο χρονικό διάστημα τους φορολογούμενους που έχουν εκκρεμότητες με το Δημόσιο, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει μέρος της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ μεγάλη προσπάθεια θα γίνει να πληρωθούν οι φόροι για τα ακίνητα που «λιμνάζουν» από το 2009. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, να γίνει με το νέο σύστημα, ώστε να κλείσει και το παραμικρό «παράθυρο» να ξεφύγει κάποιος από την καταβολή τους.
Διασταυρώσεις 
Συγκεκριμένα οι ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
Εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από τη ΓΓΠΣ διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι φορολογούμενοι-κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012. Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν τα στοιχεία για όσους δήλωσαν την κατοχή αυτοκινήτων, τα οποία προέρχονται από το αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος, με τα στοιχεία που αφορούν όσους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων διαπιστωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που πλήρωσαν τα τέλη για το 2012 θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.
Από φέτος θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί το νέο σύστημα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το οποίο θα είναι απλούστερο καθώς δεν θα προβλέπει την αποστολή 5,5 εκατ. έντυπων ειδοποιητηρίων σε όλους τους κατόχους οχημάτων ούτε την υποχρέωση προμήθειας ειδικού σήματος που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος. Το νέο σύστημα θα προβλέπει την ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων μέσω του διαδικτύου από μια νέα υπηρεσία του ΤAXISNET στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοχοι οχημάτων πληκτρολογώντας τον αριθμό του οχήματος και, ενδεχομένως, και κάποιον κωδικό. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών, χωρίς να απαιτείται να προμηθεύονται αυτοκόλλητα σήματα. Όσοι δεν προσέλθουν να πληρώσουν θα χρεωθούν τα τέλη ως ληξιπρόθεσμες οφειλές μαζί με το φόρο εισοδήματος του 2013.
Περίπου 400.000 άτομα που κατείχαν την 1η-1-2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής φορολογητέας αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα παραλάβουν τον Οκτώβριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ισάριθμα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010.
Πάνω από 600.000 άτομα που κατείχαν την 1η-1-2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν από τη ΓΓΠΣ, περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: