Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συντονιστικό κέντρο και μόνιμη επιχείρηση «σκούπα» κατά του παρεμπορίου.


Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το παραεμπόριο.

Ανακοίνωση

…Δεν θελήσαμε να είναι μια ακόμη σύσκεψη για το παραεμπόριο. Θέλουμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια «επιχείρηση σκούπα» για το παραεμπόριο. Μια διαρκή «επιχείρηση σκούπα» γι’ αυτό το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να το αντιμετωπίσουμε. Συμφωνήσαμε σε κάποιες βασικές αρχές μεταξύ των οποίων και η εμπλοκή των φορέων της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα του εμπορίου. Θέλουμε τη συμμετοχή τους και χαιρόμαστε που και οι ίδιοι επιδιώκουν να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή τη μάχη. Βασική αρχή είναι να υπάρξει ένας θάλαμος επιχειρήσεων για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων αρχών που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση…


Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο γενικός διευθυντής Τελωνείων Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, η Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αττικής Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων Λάμπρος Παπακοσμάς, η προισταμένη Κεντρικού Σχεδιασμού Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών Μαρία Δουβίκα, ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς Δημήτριος Παπαματθαίου και εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Καραγεωργόπουλος.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Δεν θελήσαμε να είναι μια ακόμη σύσκεψη για το παραεμπόριο. Θέλουμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια «επιχείρηση σκούπα» για το παραεμπόριο. Μια διαρκή «επιχείρηση σκούπα» γι’ αυτό το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να το αντιμετωπίσουμε. Συμφωνήσαμε σε κάποιες βασικές αρχές μεταξύ των οποίων και η εμπλοκή των φορέων της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα του εμπορίου. Θέλουμε τη συμμετοχή τους και χαιρόμαστε που και οι ίδιοι επιδιώκουν να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή τη μάχη. Βασική αρχή είναι να υπάρξει ένας θάλαμος επιχειρήσεων για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων αρχών που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Συντονιστής στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου  Στέφανος Κομνηνός και τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτεί το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο, τις συναρμόδιες αρχές και τους φορείς. Μέσα σε ένα 10ήμερο – 15νθήμερο υποθέτω, θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες και από τότε θα ξεκινήσει σε καθημερινή βάση –επαναλαμβάνω- ο συντονισμός και η μάχη. Θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο, να σταματήσουμε τις θεωρητικές προσεγγίσεις και να έχουμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δ. Ασημακόπουλος δήλωσε:

«Φαίνεται ότι αυτή τη φορά υπάρχει ισχυρή βούληση να περιοριστεί στο μικρότερο δυνατό βαθμό το παραεμπόριο. Και αν συνδυαστεί και η μάχη εναντίον του λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών, τότε θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα ως πολιτεία, θα εξοικονομηθούν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και θα εξυγιανθεί και η αγορά. Ο εμπορικός κόσμος οφείλει να συνδράμει και σε επίπεδο ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Επιμελητηρίων σε αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχει και στον περιορισμό της παραοικονομίας με αυτές τις εκφάνσεις που εμφανίζονται.
Ερώτηση: Με ποιο τρόπο; Πείτε μας για την ενιαία γραμμή αυτή που λέγατε πριν.
Δ. Ασημακόπουλος: Θα συμμετάσχουμε, όπως ανέφερε και ο Υπουργός, ενεργά με μέλη μας σε αυτό το θάλαμο επιχειρήσεων που θα ασχολείται καθημερινά με τη συμμετοχή και όλων των αρμόδιων αρχών στον περιορισμό, στην πάταξη του παραεμπορίου.»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μιχαλος δήλωσε:

«Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη φαίνεται ότι συγκλίνουν οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων ότι θα πρέπει πλέον να εκλείψει αυτό το πρόβλημα της συναρμοδιότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων και να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο σχήμα αντιμετώπισης της μάστιγας του παρεμπορίου. Θυμίζω τους αριθμούς οι οποίοι είναι συγκλονιστικοί. Έξι δισεκατομμύρια ευρώ απώλεια δημόσιων εσόδων κατ’ έτος, όταν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών καλείται να εξεύρει 11,5 ή ίσως 13,5 δισεκατομμύρια μέσω οριζόντιων περικοπών και συνεχιζόμενων δυσμενών μέτρων για την ελληνική κοινωνία που απειλεί την κοινωνική συνοχή. 25 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι απώλεια τζίρου της αγοράς και πάλι κατ’ έτος. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να συσταθεί ένα ειδικό Σώμα Δίωξης Παρεμπορίου, εμμένουμε σε αυτή τη θέση, ένα συμπαγές και αυτόνομο σώμα δίωξης που θα εκλείψει πλέον η συναρμοδιότητα που υπάρχει και δυστυχώς δεν έχουμε δει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

Ερώτηση: Με τα τελωνεία τι γίνεται με την κατανομή του προσωπικού των λιμενικών υπαλλήλων;

Κ. Μίχαλος: Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα διότι σας δίνω ένα παράδειγμα, τη βασική πύλη εισόδου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος που είναι το τελωνείου Κήπου, απασχολούνται 22 τελωνειακοί υπάλληλοι, όταν την ίδια στιγμή στο Λιμενικό Σταθμό Λαυρίου –και φέρνω αυτό το παράδειγμα που εξυπηρετεί ένα πλοίο το καλοκαίρι ημερησίως και κανένα το χειμώνα- απασχολούνται 19 λιμενικοί υπάλληλοι. Άρα στο πλαίσιο των μετατάξεων θα μπορούσε να ενισχυθεί η κάθε πύλη εισόδου, διότι –προχωρώ το παράδειγμα λέγοντας ότι ναι μεν από την είσοδο από την Τουρκία στην Ελλάδα υπάρχουν 22 τελωνειακοί υπάλληλοι, όταν αντίστοιχα από την ίδια έξοδο πλέον από την Ελλάδα στην Τουρκία οι Τούρκοι τελωνειακοί υπάλληλοι αριθμούν τους 134. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η εμπορική δραστηριότητα στο μεγάλο μέγεθος είναι από την Τουρκία προς την Ελλάδα και όχι από την Ελλάδα προς την Τουρκία»

Και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης δήλωσε:

«Αυτό που διαπιστώσαμε σήμερα είναι ότι τα εργαλεία υπάρχουν για την πάταξη του παρεμπορίου, νόμοι υπάρχουν, συντονισμός δεν υπάρχει και αυτό προσπαθήσαμε να συζητήσουμε στη σημερινή συνάντηση. Από εκεί και πέρα θα σας πω ότι θεωρούμε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων για το παρεμπόριο, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε όλοι. Εμείς από την πλευρά μας ως ΕΣΕΕ θα ενεργοποιήσουμε τους 253 εμπορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Θα εκπαιδεύσουμε με δικά μας έξοδα μέλη μας, εμπόρους ως εμπειρογνώμονες, όπως αυτοί που υπάρχουν στα επιμελητήρια και θα μπορούν αυτοί να ελέγχουν ποια είναι τα προϊόντα απομίμησης. Σήμερα συζητήσαμε τρία πράγματα: συζητήσαμε το παρεμπόριο, το λαθρεμπόριο και το τρίτο είναι τα προϊόντα μαϊμού. Είπαμε ότι χρειάζονται τρεις ενέργειες. Η πρώτη ενέργεια είναι στις πύλες εισόδου στα τελωνεία με την τοποθέτηση των καμερών που μόνο η Ελλάδα δεν έχει στα Βαλκάνια. Το δεύτερο είναι οι αποθήκες λαθρεμπορίου και το τρίτο είναι το πεζοδρόμιο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε να παταχθεί το παρεμπόριο. Μας στερεί 20 δισεκατομμύρια τα οποία χρειαζόμαστε να περνάνε μέσα από τα ταμεία. Και επίσης είπαμε ότι θέλουμε τη βοήθειά σας να περάσουμε κάποια κοινωνικά μηνύματα. Το παρεμπόριο βλάπτει την υγεία, βλάπτει την τσέπη μας, βλάπτει τις θέσεις εργασίας μας, βάζει λουκέτα. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτή την αιμορραγία.

Ερώτηση: Ερώτηση εκτός μικροφώνου.

Β. Κορκίδης: Δεν θα είμαστε ελεγκτές. Θα είμαστε επόπτες. Σε κάθε μικρή τοπική κοινωνία εμείς θα εκπαιδεύσουμε 5-6 στελέχη της ΕΣΕΕ από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και ειδικά αυτοί που έχουν και μπορούν να μας δώσουν τα φώτα τους πώς μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα προϊόντα απομίμησης. Τα στελέχη της ΕΣΕΕ μέσω του ΚΑΕΛΕ, δηλαδή του Κέντρου Εκπαίδευσης το οποίο έχουμε, θα εκπαιδεύσουν 250 εμπόρους σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ως προς την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα μπορούμε να έχουμε έναν επόπτη σε κάθε εμπορικό δρόμο, ο οποίος θα αναφέρεται σε αυτό το κέντρο το 5ψήφιο νούμερο το οποίο μπορεί να υπάρχει και θα καταγγέλλει ότι στο τάδε σημείο  υπάρχει παρεμπορική δραστηριότητα. Εμείς δεν θα κάνουμε τους αστυνόμους και ούτε τους κλέφτες.

Ερώτηση: Έχει ξεκαθαριστεί αυτό ….

Β. Κορκίδης: Εμείς δεν παίζουμε τέτοιο ρόλο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να παίξουμε τέτοιο ρόλο γιατί πάμε μετά σε άλλες καταστάσεις. Αλλά στο να συμμετάσχουμε σε μια προσπάθεια συνολική, να εντοπιστεί και να παραχθεί το παραεμπόριο, είναι υποχρέωσή μας»



ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2012
Δελτίο Τύπου


«Επιχείρηση  διαρκείας  σχεδιάζεται για την πάταξη του παρεμπορίου»


Σήμερα, 22 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα το παρεμπόριο, Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τους φορείς της αγοράς να καταθέσουν εντός μιας εβδομάδος τις προτάσεις τους και τους κάλεσε από παρατηρητές να γίνουν συμμέτοχοι στο συντονισμό και το επιχειρησιακό σχέδιο διαρκείας για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου.
Η ΕΣΕΕ με αφορμή τη σημερινή συνάντηση είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή στον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Αθανάσιο Σκορδά.

«…Μια από τις πραγματικές μάστιγες που έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό εμπόριο με την συνδρομή της πολιτείας είναι το παραεμπόριο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η παραβατική δραστηριότητά του υποβαθμίζει και αποδυναμώνει τις αγορές των ελληνικών πόλεων, στερεί πόρους από το κράτος και έσοδα από τους νόμιμους επιχειρηματίες, καθιστά τους εμπορικούς δρόμους μεγάλων αστικών κέντρων σε παζάρια χωρών της Μέσης Ανατολής, ενώ το εν λόγω φαινόμενο έχει απολήξεις σε πολλά πεδία  της οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με «την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τα Τελωνεία της Ε.Ε.», η Ελλάδα το 2009 δέσμευσε 21.990.722 τεμάχια προϊόντων απομιμήσεων. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία καταπολέμησης του παρεμπορίου από την ΕΛ.ΑΣ ο αριθμός των κατασχεθέντων ήταν 663.400 το 2010 και 770.583 το 2011. Ενώ από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα έχουν κατασχεθεί 2,63 εκατ. προϊόντα μαϊμού από την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε αποθήκες του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Αυτές οι διακυμάνσεις είναι ενδεικτικές του μεγέθους του προβλήματος, αλλά και της διεύρυνσής του εάν δεν προωθηθούν άμεσα μέτρα.
Η σύνδεση του παρεμπορίου με την παράνομη μετανάστευση, την εγκληματικότητα και το λαθρεμπόριο είναι ένα βήμα καταπολέμησής του, όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις πύλες εισόδου της χώρας μας μέχρι το κάθε σημείο προορισμού της εσωτερικής σκοτεινής διαδρομής του.
Εκ των πραγμάτων, η αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που γεννά το παρεμπόριο και η πάταξη της παραοικονομίας,  η οποία το 2008 έφτασε τα 69 δις ευρώ και εκτιμάται στο 30% του ΑΕΠ της χώρας, συνιστά ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, ιδίως στην πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό κράτος  και αναζητά εναγωνίως πόρους.  Σήμερα, λόγω της κρίσης, το ποσό των 69 δις μειώθηκε στα 52 δις, ενώ  τα 25 δις του παρεμπορίου αναλογικά μειώθηκαν στα 20 δις ευρώ. Ο βασικός στόχος της Ελληνικής Πολιτείας παραμένει η είσπραξη διαφυγόντων φόρων και ΦΠΑ περίπου 20 δις ευρώ από την παραοικονομία, εκ των οποίων τα 6-8 δις ευρώ αφορούν στο παρεμπόριο. Τα χρήματα αυτά τα χρειάζονται και τα δικαιούνται τόσο τα καταστήματα του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου όσο και τα Δημόσια Ταμεία.
Η ΕΣΕΕ ανέκαθεν αντιλαμβανόταν και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται το παρεμπόριο ως ένα πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρήζει αντιμετώπισης με ευρεία διαβούλευση και συνεργασία ανάμεσα στους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς. Ωστόσο, η πολιτεία πρέπει εμπράκτως να δείξει ότι διαθέτει την πολιτική της βούληση να εφαρμόζει και όχι να διακηρύττει  τους νόμους.
Χρειάζεται, λοιπόν, ένα τολμηρό επιτελικό σχέδιο κυρίως από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών, το οποίο θα οργανώσει επιχειρησιακά, χωρίς επικαλυπτόμενες συναρμοδιότητες, την  ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό Σώμα  και την Δημοτική  Αστυνομία, ενώ με την συνδρομή όλων θα εκπαιδεύσει ακόμα και ιδιώτες ελεγκτές-πραγματογνώμονες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους ιδιαίτερες καταστάσεις.
Σχετικά με τα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν για τη διασφάλιση του εισοδήματος του καταναλωτή και του μικρομεσαίου επιχειρηματία, από το παρεμπόριο πρέπει να υπάρξουν τρεις ταυτόχρονες ενέργειες:
- Αποτελεσματικότερος έλεγχος στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων παρεμπορίου στη χώρα μας με την εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων x-ray scanners στα μεγάλα λιμάνια και όλες τις συνοριακές πύλες.
- Διενέργεια αυστηρών ελέγχων στις αποθήκες όπου συγκεντρώνονται αυτά τα εμπορεύματα, καθώς και στο δίκτυο πώλησης όσων προμηθεύουν τους παράνομους μικροπωλητές, στα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τις πλατείες, τα λιμάνια και τα νησιά πριν φθάσουν στον τελικό καταναλωτή.
- Απλοποίηση των διαδικασιών της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας που προβλέπει την καταστροφή αυτών των προϊόντων, με ρίψη σε κάδους απορριμμάτων και εκτεταμένη χρήση του σπρέι ανεξίτηλου χρώματος από τη δημοτική αστυνομία, το ΛΣ και φυσικά την ΕΛΑΣ.
Όσον αφορά τα προϊόντα λαθρεμπορίου και απομίμησης που εντοπίζονται σε αποθήκες και ράφια καταστημάτων, η ΕΣΕΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις της και συγκεκριμένα:
- Την αυτεπάγγελτη δέσμευση των παραποιημένων προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές.
- Την εκπαίδευση ορκωτών εκτιμητών, το οποίο θα εκτιμά τα δεσμευμένα προϊόντα και θα αποφαίνεται εάν αυτά είναι κλεψίτυπα και αντίγραφα κατοχυρωμένου σήματος ή όχι.
- Με το πόρισμα του  εκτιμητή-εμπειρογνώμονα το εκτιμώμενο αντικείμενο αποτελεί προϊόν παραποίησης  και καταστρέφεται άμεσα από την αρχή που το δέσμευσε.
Επιπλέον, είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας του νόμιμου και οργανωμένου εμπορίου με την συνδρομή των 253 τοπικών Εμπορικών Συλλόγων για την πάταξη κάθε είδους διακίνησης προϊόντων παραεμπορίου, που παραβιάζει κατοχυρωμένα δικαιώματα εμπορικής, βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η υλοποίηση μιας συντονισμένης επιχείρησης «Ερμής» θα περιορίσει  την παράνομη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» στην αγορά και θα  δώσει ένα σαφές μήνυμα αλλά και ένα καθοριστικό πλήγμα στο οργανωμένο παρεμπόριο - υπαίθριο ή στεγασμένο. Παράλληλα, θα προστατεύσει αποτελεσματικά τους καταναλωτές από την αγορά ανέλεγκτων προϊόντων, αμφισβητούμενης ποιότητας και πολλές φορές επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού.
Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να προβλέπεται νομοθετικά η τοποθέτηση υπεύθυνων παρεμπορίου, οι οποίοι θα είναι εκπρόσωποι ή απλά μέλη των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων από όπου και θα υποδεικνύονται, ενώ θα καταγράφονται στα τοπικά Επιμελητήρια ως "εμπειρογνώμονες παρεμπορίου".
Οι υπεύθυνοι -ελεγκτές πραγματογνώμονες- θα λαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση από τον εκπαιδευτικό φορέα της ΕΣΕΕ, το ΚΑΕΛΕ και θα αναλάβουν να παρατηρούν εμπορικές περιοχές πόλεων, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα θα εποπτεύουν συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους.  Στο σημείο της εκπαίδευσης πολύτιμη θα είναι και η συνδρομή στελεχών  εταιριών επώνυμων προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση εντοπισμού παράνομης δραστηριότητας, οι υπεύθυνοι θα απευθύνονται σ' ένα πενταψήφιο νούμερο στο οποίο θα αναφέρουν κάθε παραεμπορική δραστηριότητα.
Η ΕΣΕΕ με κάθε  Ομοσπονδία της και Εμπορικό Σύλλογο τίθεται στη διάθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην προσπάθεια απελευθέρωσης  του νόμιμου ελληνικού εμπορίου, από την ομηρεία του παρεμπορίου. Είναι ανάγκη να υπάρξει με πρωτοβουλία του ΥΠΑΝ  μία καλοσχεδιασμένη  επιχείρηση διαρκείας για τη συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος…».

phghQtaxheaven

Δεν υπάρχουν σχόλια: