Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, δηλώσεων οικ. έτους 2014

Άρθρα
Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, δηλώσεων οικ. έτους 2014
Επιμέλεια
Επιστημονική ομάδα TaxHeaven
Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης: 7.4.2014
Ημερομηνία ενημέρωσης: 8.4.2014
Μέσα από το άρθρο αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εκτυπώσετε τις βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία για α) τις καταβληθείσες εισφορές επαγγελματιών και β) για τις αποδοχές συνταξιούχων. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν μόνο στα ταμεία που δεν έχουν στείλει σε έντυπη μορφή τις βεβαιώσεις και πρέπει να τις εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι με χρήση της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας. 
Το άρθρο θα ενημερώνεται με νέα στοιχεία έτσι ώστε να αποτελεί έναν χρηστικό βοήθημα. Θέλουμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέμα των βεβαιώσεων συντάξεων που έχουν προσυμπληρωθεί από την Γ.Γ.Π.Σ., διότι λόγω της καθιέρωσης -από φέτος- της υποχρεωτικής υποβολής από τους αρμόδιους φορείς των αντίστοιχων στοιχείων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία.  
Στο άρθρο υπάρχει αναφορά και για τον τρόπο εκτύπωσης των βεβαιώσεων για ποσά επιδοτήσεων κ.λπ. από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Επίσης, να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι μπορούν να ενημερώνονται για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικ.έτους 2014, από τον χρηστικό οδηγό φορολογικών δηλώσεων που έχει αναρτηθεί στον κόμβο εδώ και αρκετό καιρό.


I. Βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων για καταβληθείσες εισφορές

α. Ο.Α.Ε.Ε.

Βεβαίωση εισφορών Ο.Α.Ε.Ε. 

β. Ο.Γ.Α.

β. Ο.Α.Ε.Ε.

γ. Ι.ΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ.

δ. Μετοχικό Ταμείο Στρατού - Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.

ε. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Τα ποσά των βεβαιώσεων συντάξεων από το Γ.Λ.Κ. έχουν ανέβει και εμφανίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς των φορολογουμένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
στ. Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο
Προσυμπληρωμένα θα είναι και τα στοιχεία που αφορούν στο Ν.Α.Τ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

ΙΙΙ. Βεβαιώσεις Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Ανακοίνωση Γ.Γ.Π.Σ. για τις βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων Δημοσίου

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι από 2.4.2014 οι βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων Δημοσίου 2013, είναι διαθέσιμες στον σχετικό ιστότοπο (https://www1.gsis.gr/webtax/enhmerwtika/epilogh) της Γ.Γ.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: