Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Οι Κυριακές αλλάζουν τον επιχειρηματικό χάρτη

Οι Κυριακές αλλάζουν τον επιχειρηματικό χάρτη

Η μισή Αττική ανοιχτή, η άλλη μισή κλειστή. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα από το θεσμικό πλαίσιο για την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου στις περιοχές που χαρακτηρίζονται «τουριστικές».
Ηδη με τον νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο έχει επιτραπεί η κυριακάτικη λειτουργία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν επιτρέπεται για τα εμπορικά κέντρα των βορείων προαστίων.
Με την υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύσει περαιτέρω τον νόμο, περιλαμβάνεται πλέον και μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Αττικής μέχρι το αεροδρόμιο.
Εξαιρούνται όμως πολλές περιοχές των νότιων προαστίων και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Πραγματικός μύλος, δηλαδή, που αναμένεται να οδηγήσει σε προσφυγές και επιχειρηματικό εμφύλιο.
Από το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που διέρρευσε χθες, προκύπτει ότι θα μπορούν να λειτουργούν Κυριακές τα καταστήματα στις εξής περιοχές:
Το τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: το τμήμα των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή -Δημητρίου.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως λεωφόρο Ποσειδώνος
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: από τη λεωφόρο Αμφιθέας έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.
ΑΛΙΜΟΣ: από τις οδούς Ελλης, λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, λεωφόρο Αλίμου και λεωφόρο Ποσειδώνος.
ΓΛΥΦΑΔΑ: από λεωφόρο Βουλιαγμένης έως λεωφόρο Ποσειδώνος.
Το εμπορικό Πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: το τμήμα του ιστορικού κέντρου από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: