Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αξιος ο μισθός σας και τα δις που σας δίνουν. Τους προπαγανδίζετε μια χαρά "αγαπημένες" μας τράπεζες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Η ύφεση οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση, όχι στους φόρους
Alpha Bank: Η ύφεση οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση, όχι στους φόρους
8/12/2011
Τα αίτια της ύφεσης πρέπει να αναζητηθούν όχι στη φορολογική επιβάρυνση του μέσου Έλληνα αλλά στη μεγάλη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, σύμφωνα με την Alpha Bank.
Όπως αναφέρει η τράπεζα στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της, η κύρια γενεσιουργός αιτία της ύφεσης είναι η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και του επιχειρηματικού κλίματος που επιδρά αρνητικά στην συνολική ζήτηση.
Και η εμπιστοσύνη στην προοπτική δημοσιονομικής προσαρμογής, και τελικώς, εξόδου από την κρίση, δεν πρόκειται να βελτιωθεί χωρίς πρόοδο στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής και της ανασυγκρότησης και ανόρθωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας.
Είναι σημαντικό, τονίζει η διεύθυνση οικονομικών μελετών της Alpha Bank, να γίνει κατανοητό ότι η μεγάλη πτώση των εσόδων της γενικής κυβέρνησης το 2011, παρά την σημαντικά αυξημένη επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων, οφείλεται αφενός στην επιδείνωση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής από μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων και αφετέρου στην εντεινόμενη αδυναμία των φορολογικών αρχών της χώρας να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο.


Και ο χαζός οικονομολόγος με λίγα οικονομικά που ξέρει από το πανεπιστήμιο θέτει την παρακάτω χαζή ερώτηση:

"Μήπως έχουμε πτώση της κατανάλωσης επειδή τα λεφτά πάνε στους φόρους, στις εκτάκτως μόνιμες εισφορές, στις αυξήσεις του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ποτά τα τσιγάρα και τα καύσιμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;"

¨ετσι μια ερώτηση για να περνάει η ώρα, μιας και εμείς δεν έχουμε τις γνώσεις των τραπεζών και δεν παίρνουμε και τα λεφτά που παίρνουν για να κρατηθούν στην ζωή γιατί είναι όλες φαλιριμένες και κρατιούνται στην ζωή με τις ανάσες του κράτους δλδ των χρημάτων που έπρεπε να πάνε στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση και γενικά στο κράτος πρόνοιας που το διαλύουν.

Άρα άξιος ο μισθός τους για την προπαγάνδα που κάνουν στην κυβερνητική πολιτική (όποιους χρώματος και κόμματός ή ανεξαρτήτου όπως του κυρίου Παπα -δήμιου.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: