Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπό τον Υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της ΔΙΑΣ ΑΕ, της ΓΓΠΣ, και του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με θέμα την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής των έργων της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε να τεθεί ο μορφότυπος του ηλεκτρονικού τιμολογίου σε δημόσια διαβούλευση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη θεσμοθέτησή του, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2012.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα διαλειτουργικότητας με τον τραπεζικό τομέα, καθώς και η ανάγκη παροχής κινήτρων, κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την ένταξή τους στο σύστημα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Τέλος, διερευνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για θέματα εφαρμογής και χρήσης ψηφιακής υπογραφής από πολίτες και επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: