Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμα έως 100.000 € σε εταιρείες χωρίς φορολογικό πιστοποιητικό

Πρόστιμα έως 100.000 € σε εταιρείες χωρίς φορολογικό πιστοποιητικό

Thursday January 12, 2012 12:15 AM


Πρόστιμα έως 100.000 € σε εταιρείες χωρίς φορολογικό πιστοποιητικό

Η σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου που βρίσκετε ήδη στην βουλή: 

Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015


Άρθρο 4
Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών 
...
16.Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 82 του Κ.Φ.Ε. προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Στις ανώνυμες εταιρίες και στις εταιρίες περιορισμένης ευθύνης του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου, για τα οποία δεν έχει εκδοθεί φορολογικό πιστοποιητικό σύμφωνα με όσα ορίζονται ανωτέρω, διενεργείται κατά προτεραιότητα φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια φορολογική αρχή και επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση πρόστιμο από 1Θ.Θ00 Ευρώ έως 100.000 Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 2523/1997 ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα που έχουν πραγματοποιήσει κατά την ελεγχόμενη διαχειριστική περίοδο.»
 
Σημείωση a.a. 
Με την νομοθετική ρύθμιση αυτή το οικονομικό επιτελείο παρεμβαίνει βάναυσα και απροκάλυπτα στην ελεύθερη αγορά υπέρ των ελεγκτικών εταιριών και προωθεί την δημιουργία καρτέλ στο χώρο αυτό.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
Δεν μπορεί με νομοθετική ρύθμιση να αναγκάζει τις εταιρίες που ελέγχονται από πρώην "ορκωτούς"  να πληρώνουν για το φορολογικό πιστοποιητικό ή να τους επιβάλετε πρόστιμο απο το κράτος.
Αλήθεια την μίζα απο την πελατεία που θα έχουν άκοπα οι ελεγκτικές εταιρίας, θα την βάζουν στον κρατικό κορβανά ή θα την μοιράζονται τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών;
Μήπως με αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα έξοδα του προεκλογικού τους αγώνα;;;;;;;!!!!!!
Δυστυχώς όσο και κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι προσπαθουν να αλλάξουν την χώρα, όσο οι φωτογραφικές νομοθετικές παρεμβάσεις δίνουν πελάτες σε συγκεκριμένες εταιρίες, η χώρα αυτή δεν αλλάζει.
Οι πολιτικοί μας δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από όσα παιρνά η χώρα μας αυτά τα χρόνια.
(που είναι υπεύθυνου οι ίδιοι με τις αποφάσεις που έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια).
 
Πως το λέει το άσμα:
"όλα τριγύρο αλλάξουν και όλα τα ίδια μένουν"
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: